به گزارش ایسنا، امرالله صالح در مصاحبه با شبکه تلویزیونی نیوز۱۸ هند گفت: بسیار واضح است که طالبان هرگز تحت فشار نبود. آنها از پاکستان به عنوان پایگاه پشتیبانی خود استفاده کردند. نه پناهگاه. بلکه کل پاکستان در خدمت طالبان بود. ایالات متحده تلاش کرد تا پاکستان را به همکاری ترغیب کند. هرچه آنها پول بیشتری پرداختند، پاکستانیها ترغیب شدند تا خدمات و کمکهای بیشتری به طالبان ارائه دهند، بنابراین مسئله این دولت هستهای که از تروریسم و شبهنظامیگری علیه متحدان غربی در افغانستان حمایت میکند، هرگز مورد رسیدگی قرار نگرفت.
این معاون اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان که گفته از ریاست جمهوری استعفا داده و به امارات پناه برده است، افزود مذاکرات بین افغانها در دوحه قطر همچنین به مشروعیتبخشی به طالبان که به تعهداتش پایبند نبوده و کل جامعه بینالملل را فریفته است، کمک کرد.
از جمله دیگر دلایلی که او به عنوان عامل سقوط دولت افغانستان بیان کرد، میتوان به "فشار مداوم و اخاذی آمریکا از کابل با تهدید به قطع کمک مالی و پایان حضور نظامی در صورت آزاد نشدن زندانیان مطابق توافق آمریکا-طالبان و ضعف خود دولت کابل که از اوضاع مطلع نبود و همه چیز را بدیهی فرض میکرد" اشاره کرد.
به دنبال چند هفته حمله که با آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان همزمان شد، طالبان نهایتا در ۱۵ اوت وارد کابل شد و دولت غیرنظامی آن سقوط کرد. به دنبال آن هزاران افغان از ترس حملات تلافی جویانه این شبه نظامیان به فکر فرار افتادند. از آن زمان چندین کشور تخلیه هیات های دیپلماتیک و شهروندانشان از این کشور آسیای میانه را آغاز کردند.
انتهای پیام
نظرات