صابر خسروزاده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به وضعیت منابع آب و روند آبرسانی در شهرها و روستاهای شهرستان ارومیه، بر لزوم مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف آب تاکید و با اشاره به وضعیت منابع آب، پراکنش بارندگی و استمرار خشکسالی های متوالی طی سالهای اخیر، اضافه کرد: مصرف سرانه ی آب، یعنی مقدار آبی که هر نفر در شبانه روز مصرف می کند، در کشور معادل ۱۵۰ لیتر تخمین زده شده، حال آن که این مقدار در شهرستان ارومیه حدود ۲۱۰ لیتر در روز است. بنابراین مصرف آب در این شهرستان متعارف نیست و بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه شهرها و روستاهای تحت پوشش آب و فاضلاب از منابع آب های زیر زمینی و مابقی از آب های جاری و دریاچه پشت سد شهرچای تامین میشود، اضافه کرد: متاسفانه دبی استحصالی آب قریب به اکثریت منابع آب شهرستان نظیر چاهها، چشمه سارها و قنوات، تحت تاثیر کاهش بارندگی، افت چشمگیری داشته است.
مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه گفت: تردیدی نیست در صورتی می توانیم بر بحران کم آبی فائق آئیم که مصرف بهینه در اذهان عمومی به یک باور اجتناب ناپذیر و یک فرهنگ عمومی مبدل میشود که به منظور نیل به این مهم باید با فرهنگ سازی و ترویج اصول صرفه جویی در مصرف آب و نیز احساس مسئولیت توسط یکایک شهروندان، با نهایت صرفه جویی در مصرف آب از وضعیت تنش زای کنونی و بحران کم آبی در تابستان سال جاری عبور کنیم.
خسروزاده با اشاره به شیوع بیماری کرونا و افزایش مصرف آب به منظور رعایت بهداشت فردی گفت: همه گیری کرونا و افزایش مصرف آب و از سوی دیگر قطعی های مکرر برق باعث شده همکاران در بخش توزیع آب شرایط بسیار سخت تری را نسبت به سال های گذشته تجربه کنند به گونه ای که با وجود برنامه ریزی و مدیریت سامانه توزیع، در برخی مناطق شاهد افت فشار آب هستیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای آموزش و اطلاع رسانی به شهروندان در خصوص مدیریت مصرف آب افزود: همه گیری کرونا امکان آموزش و اطلاع رسانی به صورت چهره به چهره را بسیار محدود کرده است اما برای ایجاد آگاهی و حساسیت در شهروندان و تشویق آنها به صرفه جویی و مصرف بهینه، باید از ظرفیت شبکه های اجتماعی استفاده کرد.
مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه از کولرهای آبی به عنوان یکی از دستگا ه های پر مصرف آب در تابستان نام برد و گفت: آب مصرفی یک دستگاه کولر آبی در ۲۴ ساعت شبانه روز ۳۰۰ لیتر معادل مصرف دو فرد در یک شبانه روز است.
خسروزاده اظهار کرد: متاسفانه کولرهای آبی یکی از منابع اصلی هدر رفت آب در تابستان هستند که با انجام سرویس دوره ای و تنظمیم شناور آب می توان مانع از هدر رفت حجم قابل توجهی از آب و تبدیل آن به فاضلاب شود.
وی با اشاره به نقش پر رنگ شهروندان در صرفه جویی و مصرف بهینه آب تصریح کرد: تنها با نصب سایبان برای کولرهای آب می توان میزان مصرف را تا ۱۰ درصد کاهش داد.
وی ادامه داد: آب پاشی معابر، شستن اتومبیل و حیاط خانه از جمله رفتارهای است که سبب هدر رفت آب می شود و شهروندان به جد باید از انجام این امور در طول سال به ویژه تابستان اجتناب کنند. آبیاری درختان باغات یا فضای سبز با آب شرب بهداشتی در روستاها یا داخل محدوده شهری نیز باید پرهیز شود.
مدیر امور آب و فاضلاب ارومیه تصریح کرد: همچنین استفاده از آب شست و شوی میوه و سبزی برای آبیاری گلدان و باغچه ها از جمله مواردی است که بدون پرداخت هیچ هزینه ای در کاهش مصرف آب بسیار موثر است. استفاده از سردوش ها، شیر آلات و فلاش تانک های کم مصرف ازجمله مواردی است که با صرف هزینه ای اندک در طول زمان علاوه بر کاهش مصرف آب در کاهش هزینه خانوار نیز بسیار موثر است.
انتهای پیام
نظرات