حسن تیزفهم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرکز آموزش علمی کاربردی استاد شهریار تیکمه داش، فعالیت آموزشی خود را با پذیرش دانشجو از سال ۸۲ در دورههای کاردانی نرم افزار کامپیوتر و مترجمی اسناد و مدارک با حمایتهای فکری و مالی ارکان و سازمانهای دولتی و تشکلهای مردمی از جمله مجمع خیران منطقه با اهدای زمینی به متراژ حدود سه هکتار، یک دستگاه سواری پیکان و تمام تجهیزات اداری و آموزشی آغاز کرده است.
وی افزود: این مرکز آموزشی دارای تمامی امکانات مورد نیاز با توجه به استاندارهای آموزشی دانشگاهها بوده و در طول فعالیت خود از حمایت نمایندههای شهرستان و شورای شهر تیکمه داش و خیران برخوردار بوده و با هدف ارائه خدمات آموزشی به مناطق محروم یا بومی سازی دانشگاهها، هماهنگی با اتاق اصناف برای برگزاری دورههای کوتاه مدت و بلند مدت مورد نیاز اتحادیهها و مشاغل مختلف، پذیرش دانشجو در رشتههای مورد نیاز بر اساس ظرفیت منطقه از جمله در بخش کشاورزی رشته کاردانی فنی باغبانی – گیاهان داروئی و معطر، پذیرش دانشجو در رشتههای مورد نیاز منطقه بر اساس ظرفیت منطقه از جمله در بخش صنایع فولاد و استفاده از اساتید خبره صنایع برای آموزش مهارتی و ارائه آموزشهای تقاضا محور مشغول فعالیت است.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه تیکمه داش یک منطقه فعال در حوزه کشاورزی (وجود یکی از بزرگترین مراکز تحقیقات کشاورزی در منطقه)، دامپروری و صنعت فولاد (وجود کارخانجات ذوب و نورد فولاد) است، این مرکز آموزشی با نیاز سنجی از این بخشها و اخذ مجوز در دورههای بلند مدت و کوتاه مدت پودمانی و ترمی هم راستا با سایر ارگان نظام مهارتی شهرستان پذیرش دانشجو را براساس نیاز اعلام شده انجام میدهد.
تیزفهم با اشاره به تحصیل ۱۵۳ دانشجو در این مرکز، گفت: اکنون تعداد ۳۵ مدرس خبره و آموزشی در این مرکز مشغول به تدریس بوده و تعداد ۱۳۰۰ دانشجو نیز تاکنون فارغ التحصیل شدهاند.
وی در خصوص ویژگیهای این مرکز، تشریح کرد: وجود کارخانجات فولاد و نورد در این منطقه با تکیه بر برنامه ریزی دقیق جهت اجرای دورههای مورد نیاز این صنایع در توسعه مرکز موثر خواهد بود.
وی با اشاره به قرار گرفتن این مرکز در نزدیکی راه آهن سریع السیر تبریز به تهران و دسترسی آسان دانشجویان شهرهای میانه و زنجان، گفت: مرکز تحقیقات خاک و آبخیزداری دیم شمال غرب کشور در شهر تیکمه داش وجود داشته و مجوز رشتههای مرتبط با محورهای فعالیت این مرکز از جمله رشته گل و گیاهان دارویی اخذ شده که در این راستا با کمک این مرکز تحقیقات اقدام به راه اندازی مزرعه پایلوت کشت زعفران مورد نیاز رشته گل و گیاهان دارویی کرده و برنامههایی برای ایجاد گلخانههای کوچک داریم.
رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی استاد شهریار تیکمه داش افزود: اکنون در حال راه اندازی مزرعه پایلوت کشت گیاهان دارویی دیم با هدف تغییر الگوی کشت با توجه به برنامه دفتر کارآفرینی مرکز هستیم.
وی در خصوص ظرفیتهای این مرکز نیز تشریح کرد: برای دانشجویان غیر بومی امکان استفاده از سیرویس ایاب و ذهاب از تبریز به تیکمه داش و بالعکس وجود داشته و امکانات مرکز آموزشی از لحاظ دسترسی به محیط کار و همجواری با صنعت، کشاورزی و آزمایشگاهها و ... جزو پتانسیلهای این مرکز است.
وی با اشاره به ارائه آموزشهای این مرکز در بستر مجازی طی دوران کرونا، گفت: دروس عملی مرکز با رعایت پروتکلهای بهداشتی ستاد مقابله با کرونا و گروه بندی دانشجویان در تعداد چهار نفری و در بعضی موارد با تعداد بیشتر با توجه به فضای آزاد بودن بعضی کارگاهها برگزار میشود.
تیزفهم با اشاره به فعالیت دفتر کارآفرینی در این مرکز، اظهار کرد: در سال گذشته برنامههایی چون معرفی پتانسیلهای توسعه کشت دیم گونههای دارویی با هدف افزایش تولید و ارزش افزوده، معرفی گونههای دارویی مناسب برای اصلاح تغییر الگویی کشت در مناطق دیم استان، معرفی گونههای دارویی ارزشمند عرصههای مرتعی با هدف احیای طبیعی و برداشت بر اساس استاندارد، آموزش راه اندازی گلخانههای کوچک با توان تولید نشاء گیاهان دارویی برای خودکفایی کشاورزان مناطق روستایی، احداث و تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مطالعات کمی و کیفی گیاهان دارویی دانشگاه، بررسی نقاط ضعف ناشی از تولید و توسعه بدون دانش فنی در استان و احداث مزرعه پایلوت و موزه زنده گیاهان دارویی دیم در شمال غرب کشور از جمله فعالیتهای این دفتر کارآفرینی در سال گذشته بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان در خصوص رشتههای ارائه شده در این مرکز، گفت: این مرکز در سال تحصیلی آتی در رشتههای کاردانی حرفهای دستیاری مشاغل حقوقی، کاردانی حرفهای حسابداری-حسابداری مالی، کاردانی فنی باغبانی-گیاهان دارویی و معطر، کاردانی ناپیوسته مترجمی اسناد و مدارک، کاردانی فنی فناوری اطلاعات-اینترنت و شبکههای گسترده، کارشناسی حرفهای حسابداری-حسابداری مالی، کاردانی فنی معماری- معماری روستایی، کارشناسی حرفهای معماری - طراحی محیط بیرونی، کارشناسی حرفهای خدمات حقوقی ثبت و دفاتر اسناد رسمی، مهندسی فناوری اطلاعات- تجارت الکترونیک، مهندسی فناوری اطلاعات- فناوری اطلاعات، کاردانی فنی برق- برق صنعتی، مهندسی فناوری باغبانی- گیاهان دارویی و معطر، کاردانی ناپیوسته نرم افزار کامپیوتر، کاردانی فنی باغبانی- تولیدات گلخانهای، کاردانی فنی نقشهکشی صنعتی، کاردانی ناپیوسته فناوری اطلاعات و ارتباطات، کاردانی ناپیوسته معماری و کارشناسی ناپیوسته نرم افزار کامپیوتر دانشجو میپذیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: قبلا جوانان فقط دغدغه ورود به دانشگاه داشتند؛ در حالی که اکنون دغدغه اشتغال دارند، زیرا با ورود به دانشگاه، آینده جوانان تضمین نمیشود.
وی افزود: اکنون تعداد افراد با سواد بدون مهارت بیشتر شده است، پس خانوادههای عزیز باید فقط به فکر ورود جوانان به دانشگاهها بدون در نظر گرفتن آینده شغلی و نوع دانشگاه نباشند، زیرا اکثر رشتههای دانشگاهی در جامعه اشباع شده و خانوادهها باید، فرزندان خود را به سمت رشتههایی که نیاز جامعه هستند، سوق دهند.
رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی استاد شهریار تیکمه داش ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی با اقداماتی از جمله اجرای رشتهها با نیاز سنجی از جامعه، انعطاف در اجرای رشتهها و تربیت دانشجویان مهارتی در محیط واقعی کار، مسیر ورود فارغ التحصیلان به محیطهای کاری و کارآفرینی را تسهیل میکند.
انتهای پیام
نظرات