• چهارشنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400052719388
  • خبرنگار : 30068

گزارش تصویری /

تعزیه؛ رسم ۵۰۰ ساله عزاداری خراسان جنوبی‌ها

تعزیه؛ رسم ۵۰۰ ساله عزاداری خراسان جنوبی‌ها

ایسنا/خراسان جنوبی مراسم تعزیه خوانی یکی از هنرهای دیر پای مذهبی در ایران است که در خراسان جنوبی ۵۰۰ سال سابقه دارد که هر ساله برای به نمایش کشیدن صحنه‌های عاشورا اجرا می‌شود.

تعزیه یا شبیه‌خوانی از سالیان گذشته در بین مسلمانان و به ویژه شیعیان رواج داشته است، این تعزیه‌ها از دل عزاداری‌های شیعیان ایرانی بر پیشوای سوم خود، امام حسین‌(ع) پدید آمد و حول محور واقعه عاشورا، در سال ۶۱ هجری قمری، شکل گرفت.

به گزارش ایسنا، هر ساله همزمان با آغاز ایام ماه محرم مراسمات تعزیه‌خوانی در نقاط مختلف خراسان جنوبی نیز برگزار می‎‌شود و شهرها و روستاها رنگ و بویی دیگر به خود می‌گیرند، در این نمایش مذهبی تلاش می‌شود تا مردم با وقایع صحرای کربلا و روز عاشورا آشنا شوند.

در روستای درخش آسیابان خراسان جنوبی در روز هفتم تعزیه‌خوانی مسلم بن عقیل، در روز هشتم تعزیه حضرت علی‌اکبر(ع)، در روز نهم تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) و در روز عاشورا تعزیه صحرای کربلا برگزار خواهد شد. در روستای مهمویی تعزیه‌های حضرت حر، امام حسین(ع)، حضرت علی‌اکبر(ع)، حضرت ابوالفضل(ع) و رحلت پیامبراکرم(ص) و در روستای خنگ نیز تعزیه حضرت ابوالفضل(ع) در روز تاسوعا و تعزیه صحرای کربلا در روز عاشورا، اجرا می‌شود.

آیین تعزیه که نشانگر ارادت خراسان‌جنوبی‌ها به شهدای کربلاست، به شماره ۲۷ در فهرست معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.

عکس: رها صلاحی مقدم

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha