به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مستر شبکه، در این مطلب به بررسی رفع مشکلات سخت افزار میپردازیم.
سوئیچ شبکه چیست؟
از پرینترها به رایانه ها، کنسول های بازی و دی وی دی درایوها و… در واقع این دستگاه ارتباطی مطمئن و پایدار را بین سایر تجهیزات برقرار می سازد.
آن ها انواع مختلفی دارند که بسته به تعداد دستگاهها و کاربرانی که از شبکه استفاده مینمایند متفاوت است. البته عواملی همچون ارتقاء شبکه و تغییر تجهیزات نیز از جمله عواملی هستند که می بایست حتماً هنگام خرید سوئیچ شبکه مناسب توجه کرد.
حالا اگر بعد از خرید برای این سوئیچ مشکلی ایجاد شود چطور می توانیم، ایراد را پیدا کرده و آن را حل نماییم. برای این کار ابتدا بهتر است مشکلات رایج در سوییچ های شبکه را بشناسیم.
انواع خرابی در سوئیچ های شبکه:
ایراد و مشکل در سوئیچ های شبکه عمدتاً به دو دسته سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می شوند که ما در اینجا خرابی های سخت افزاری را مورد بررسی قرار می دهیم. اگر نشانگر روی پنل پاور سبر باشه یعنی که سوئیچ به صورت نرمال کار می کند. اگر نشانگر خاموش باشه یعنی سوئیچ به درستی کار نمی کند. پس باید مشکل را پیدا کرده و حل کنیم.
ـ خرابی پاور: اولین موردی که باید بررسی شود پاور دستگاه است. ممکن است پاور دستگاه به خاطر فرسودگی و یا بر اثر نوسان برق توسط صاعقه خراب شده باشد. البته ممکن است بر اثر خرابی پاور به سایر قسمت های سوئیچ نیز آسیب وارد شده باشد. به طور کلی برای جلوگیری از این شرایط می توان از UPS استفاده کرد. UPS ها عمل تنظیم ولتاژ را انجام می دهند البته هستند انواعی که این ویژگی رو ندارند پس بهتره هنگام خرید به این نکته توجه شود.
ـ خرابی فن ها: به دلیل کارکرد ۲۴ ساعته فن ها در سوئیچ ها ممکن است در اثر فرسودگی و یا حتی گرد غبار فن از کار بیافتد. از کار افتادن فن ها سبب افزایش دما در سوئیچ شده و در نتیجه ممکن است بر اثر افزایش دمای بیش از حد IC برد بسوزد. البته این مشکل به راحتی پاور قابل حل نیست.
ـ خرابی پورت ها: نگهداری سوئیچ در رطوبت های زیاد سبب سولفاته شدن پورت ها و قطع ارتباط خواهد شد. از طرفی در هنگام قطع و وصل کانکتورها مراقب باشید. چون ممکن است به پورت ها آسیب بزنید.
ـ خرابی کابل سوئیچ: شاید بگید اینکه به خرابی خود سوئیچ ربطی نداره اما ممکنه شما رو به اشتباه بندازه برای همین ما این عامل رو هم در اینجا برای شما عنوان کردیم. به عنوان مثال کانکتور کاملا وصل نشده، سیم های کابل به درستی و به شکل مرسوم مرتب نشده اند.
هنگامی که کابل وصل شد، کابل متقاطع باید مورد استفاده قرار گیرد اما از اتصال مستقیم استفاده می شود. دو فیبر موجود در کابل به صورت به هم پیوسته متصل می شوند و اتصال خطی اشتباه باعث لوپ در شبکه می شود.
ـ عیب یابی در ماژول های متصل به سوئیچ شبکه: هنگام عیب یابی چنین ایرادی ابتدا اطمینان حاصل کنید که تغذیه سوئیچ و ماژول به درستی تامین شده اند. سپس چک کنید که آیا ماژول ها در موقعیت صحیح خود متصل شده اند یا خیر و در انتها چک کنید که آیا کابل ماژولی که وصل شده است در حالت نرمال قرار دارد یا خیر!
هنگام اتصال ماژول ، باید این نکته را نیز درنظر گرفت که آیا نرخ اتصال مشخص شده را تامین می کند آیا توازن وجود دارد آیا کنترل جریان داده و عوامل دیگر وجود دارد؟ اگر ثابت شود که ماژول خراب است تنها یک راه حل وجود دارد و باید فورا آن را تعویض کنید.
نکته قابل توجه: به طور کلی باید هر چند وقت یکبار سوئیچ ها را PM کرده تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. در واقع سوئیچ ها همواره گرد و خاک را به داخل خود می کشند. پس این گرد و غبار بعد از مدتی زیاد شده و اجازه تهویه مناسب را در درون سوئیچ نمی دهند. به همین دلیل فن ها به خوبی عمل نکرده و سوییچ شبکه بیش از حد داغ می شود. این افزایش دما بیش از حد همانطور که گفته شد به برد دستگاه آسیب می زند.
امیدوارم نکاتی که در این مقاله گفته شد برای شما مفید بوده باشته اما حتما این نکته رو توجه کنید که پس خرید تجهیزات شبکه نگهداری اون بیشتر اهمیت دارد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات