به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کارل بیلدت، نخست وزیر اسبق سوئد در اظهاراتی سقوط دولت افغانستان توسط طالبان را "یک روز تاریک که تبعاتی تاریک دارد" خواند.
همچنان که اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان خاک کشورش را ترک کرد، طالبان به کابل حمله کرده و سفارتخانههای کشورهای غربی به اجرای برنامههای خروج اضطراری پرداختند.
کارل بیلدت؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا را که "یک تواقف با طالبان در خصوص خروج آمریکا در صورت قول طالبان به دور نگه داشتن القاعده و دیگر گروه های تروریستی امضا کرد" و همچنین جو بایدن، رئیس جمهور فعلی این کشور را که "آن سیاست را ادامه داده و تقریبا تسریع کرد" مقصر دانست.
بیلدت در وبلاگ خود نوشت: این توافق حاوی هیچ چیز درباره یک آتش بس و هیچ چیزی که به معنای یک راه حل سیاسی باشد، نبود. بنابراین این توافق راه را آشکارا برای طالبان برای رفتن به دنبال راه حل نظامی که در تمام مدت به وضوح برایش تلاش می کردند، باز کرد.
نخست وزیر اسبق سوئد نوشت، این که سفارت آمریکا در کابل توئیت میکند همه شهروندان باید این کشور را در سریعترین زمان ممکن ترک کنند، سیگنال یک "سقوط قریب الوقوع" است.
او نوشت: قدرت یک ارتش در اصل در تسلیحاتش نیست بلکه در روحیه و اعتمادش است. اما وقتی این سیگنال مطرح میشود که آمریکا همه چیز را از دست رفته در نظر میگیرد، اعتماد در ارتش افغانستان و در نیروهای امنیتی افغانستان فروپاشیده می شود.
به گفته بیلدت، میشد و باید جلوی همه اینها گرفته میشد.
او با اظهار تاسف نسبت به عدم وجود ارادهای در کاخ سفید برای ادامه کار بیان کرد: آمریکا و کشورهای دیگر باید نیرویی را در داخل و اطراف کابل حفظ میکردند که کار را برای ورود طالبان به آن غیرممکن ساخته و به این ترتیب راه را برای یک راه حل سیاسی واقعی هموار کند. این یک ستون فقرات کلی برای نیروهای افغان میشد.
بیلدت که یک مخالف سرسخت روسیه است "منزجرانه" نتیجه گرفت: در زمان نگارش، احتمالا گفته خواهد شد که اتحاد شوروی سابق زمانی خروجش از افغانستان را بهتر از آمریکا مدیریت کرد.
بیلدت این تفکرش را در حساب توئیتر خود در کنایهای آشکار علیه دولت بایدن ابراز کرد.
وی نوشت: من فکر میکنم دولت بایدن باید مطلع باشد که بر اساس روندهای فعلی، تاریخ احتمالا قضاوت خواهد کرد که اتحاد شوروی خروجش از افغانستان را بهتر از آمریکا مدیریت کرد.
بیلدت در نتیجه گیری تصرف افغانستان توسط طالبان را "یک فاجعه که البته بر سیاست امنیتی و خارجی آمریکا تاسالهای زیادی تاثیر خواهد گذاشت" خواند و تغییر در اولویتها را که میتواند اعتماد جهانی به آمریکا را تضعیف کرده و لفاظ های کلی آن را "توخالی" نشان دهد، پیش بینی کرد.
وی اظهار کرد: البته این نگران کننده است. آمریکایی که کمتر میخواهد و حتی کمتر جرات میکند آمریکایی است که نمیتواند در ثبات بین المللی به همان طریق مشارکت کند.
انتهای پیام
نظرات