• دوشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400052517900
  • خبرنگار : 71234

واکنش توییتری نمایندگان به تحولات افغانستان

واکنش توییتری نمایندگان به تحولات افغانستان
عکس: آرشیو

به دنبال تحولات اخیر در افغانستان و تصرف کابل توسط طالبان، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این اتفاقات واکنش نشان دادند.

به گزارش ایسنا، روز گذشته با ورود طالبان به کابل، اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان با اعلام استعفایش کشور را ترک کرد؛ غنی بعد از خروج از افغانستان گفت: تصمیمش برای جلوگیری از خشونت بیشتر گرفته شده چرا که طالبان آماده حمله به کابل است.

از طرف دیگر محمد نعیم، سخنگوی طالبان اظهار کرد که این گروه به جنگ ۲۰ ساله در افغانستان پایان داده است.

در جمهوری اسلامی ایران نیز علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تاکید کرد: همچون ۴۰ سال گذشته پشتیبان مردم افغانستان و خواست و اراده آنها هستیم.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه نیز گفت که جمهوری اسلامی ایران به کوشش خود برای مصالحه در افغانستان ادامه می‌دهد.

در همین راستا تعدادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صفحات شخصی خود در توییتر به تحولات افغانستان واکنش نشان دادند که در زیر می خوانید:

مهدی سعادتی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:

«عاقبت ⁧‫اشرف غنی‬⁩ همانند صدام، قذافی و مُرسی است. نتیجه اعتماد به غرب و خوش خدمتی به کدخدا همین است. 

آمریکا ۸۸ میلیارد دلار طی ۲۰سال صرف ساختن ارتش در ⁧‫افغانستان‬⁩ کرد اما ۲۰ روز مقابل ⁧‫طالبان‬⁩ نتوانست دوام بیاورد. مردم افغان در شیوه حکومت اختلاف دارند اما بر سر خروج ⁧‫آمریکا‬⁩ هرگز.»

هادی بیگی نژاد نماینده ملایر:

«آمریکا طی سالهای گذشته هرجا وارد شده، جز ناامنی چیزی بجا نگذاشته است. امروز پس از ۲۲ سال افغانستان‬⁩ وارد یک ناامنی جدیدی می‌شود، و شاید این آغاز یک برنامه ناامن سازی برای منطقه‌ای باشد.

تجربه‌ی فراوان گذشته نشان داد اعتماد به آمریکا مساوی است با از بین رفتن امنیت.»

جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت:

«تجربه ⁧‫ارتش افغانستان‬⁩ که با وجود برتری محسوس نفرات و تجهیزات به سادگی تسلیم ⁧‫طالبان‬⁩ شد نشان می دهد در معرکه نبرد اعتقادات است که برنده را تعیین می کند نه تسلیحات.

نیروهای مسلح اگر اعتقادی نداشته باشند اقتداری هم نخواهند داشت.»

علی بابایی کارنامی نماینده ساری:

«ارتش افغانستان با آن همه عده و عُده و ادعا ظرف کمتر از یک ماه کل کشور را به شبه‌نظامیان طالبان واگذار کرد؛ ‏مقایسه کنید با رزمندگان ایرانی که با دست خالی ۳۴ روز در خرمشهر مقابل ارتش تا دندان مسلح بعثی ایستادگی کردند تا ریشه حقیقی اقتدار ۴۲ ساله جمهوری اسلامی ایران مشخص شود.»

آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران:

«در دهه ۸۰ میلادی حکومت کمونیستی افغانستان به محض خروج شوروی سقوط کرد. با خروج آمریکا امروز همان اتفاق برای دولت وابسته به غرب رخ داد.
‏خوشبختی را نمی‌توان در شرق و غرب یافت بلکه راه حل حاکمیت اراده مردم و اتحاد قومیت‌ها و مذاهب گوناگون است.»

علی خضریان نماینده تهران:

«جریانی که حضور مشروع و قانونی ⁧‫ایران‬⁩ در مقابله‌ی با تروریست‌های داعش برای تامین امنیت ملی و منطقه و با نظر دولت‌های قانونی سوریه و عراق را بر نمی‌تابید، امروز به جای نسخه تلاش برای حفظ ثبات ⁧‫افغانستان‬⁩ و جلوگیری از تنش، ورود به باتلاق ⁧‫جنگ قومیتی‬⁩ و بی‌حاصل را پیشنهاد می‌کند.»

ادامه دارد

ادامه دارد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha