• دوشنبه / ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400052517783
  • منبع : دویچه وله

بلینکن پیرامون خروج آمریکا از افغانستان: این سایگون نیست/ شروط آمریکا برای کار با طالبان

بلینکن پیرامون خروج آمریکا از افغانستان: این سایگون نیست/ شروط آمریکا برای کار با طالبان

طالبان برخلاف تصورجو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به سرعت بر افغانستان مسلط شد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مقایسه افغانستان و ویتنام را رد می‌کند. اما برخی مقام‌های آمریکا می‌گویند تجربه افغانستان از سایگون هم بدتر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه‌وله، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ماه ژوئیه گفته بود، بعید می‌داند طالبان بر کل افغانستان تسلط پیدا کند. اما همه چیز خیلی سریع‌تر از آن چیزی پیش رفت که آمریکا تصور می‌کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در رابطه با تخلیه زودهنگام و شتابزده کارکنان سفارت در کابل به شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفته است که نمی‌توان افغانستان را با سایگون مقایسه کرد. اشاره او به شکست نیروهای آمریکایی در جنگ ویتنام بود.

بلینکن نمی‌خواهد توضیح دهد که چرا همه چیز به این سرعت پیش رفته و افغان‌ها را مسئول این وضع دانسته کرده است. او گفته است: «واقعیت این است که نیروهای مسلح افغانستان نتوانستند از کشور دفاع کنند. و این سریعتر از آنچه انتظار داشتیم رخ داد.»

ماموریت به پایان رسید؟

بلینکن در عین حال معتقد است که ایالات متحده به هدف جنگی خود رسیده است: «ما ۲۰ سال پیش در ماموریتی به افغانستان رفتیم و در این ماموریت موفق بودیم، زیرا این ماموریت در اصل علیه نیرویی بود که ۱۱ سپتامبر را رقم زد.»

او به سی‌ان‌ان می‌گوید اکنون دیگر به نفع مصالح ملی ما نیست که بیش از این در افغانستان بمانیم و به یک جنگ داخلی کشیده شویم. او اضافه می‌کند: «هرچه باشد ایالات متحده آمریکا دو برابر روس‌ها در آنجا بوده است.»

وزیر خارجه ‌آمریکا پاسخی به این سوال نداد که این چگونه قابل توضیح است که پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان، بیش از ۲۰۰۰ کشته در میان سربازان آمریکایی و تعداد بیشماری قربانی غیرنظامی، اکنون دوباره همان افراطیون به قدرت می‌رسند.

او در مقابل به طالبان هشدار داد: «حمایت بین‌المللی و پایان تحریم‌ها تنها در صورتی امکان‌پذیر است که حقوق اساسی افغان‌ها - به ویژه زنان - رعایت شود و این کشور دوباره به پناهگاهی امن برای تروریست‌ها تبدیل نشود.»

بلینکن در پاسخ به اینکه آیا ممکن است دولت بایدن به رسمیت شناختن دولت تحت رهبری طالبان را بررسی کند، گفت: یک دولت آینده در افغانستان که حقوق اساسی مردم را رعایت کرده و پناهگاهی برای تروریست‌ها نشود، دولتی است که ما می‌توانیم با آن کار کنیم و به رسمیت بشناسیم.

او افزود: برعکس، دولتی که این کار را نمی‌کند، حقوق اولیه مردم خود از جمله زنان و دختران را در نظر نمی‌گیرد، اینکه گروه‌های تروریستی‌ای را در خود جای می‌دهد که برنامه‌هایی برای ایالات متحده دارند، در آن صورت چنین اتفاقی نمی‌افتد. اگر آنها به دولت برسند، ممکن است به کمک جامعه جهانی و حمایت جامعه بین‌المللی نیاز داشته باشند. اگر آنها حقوق اولیه مردم افغان را رعایت نکنند و اگر آنها به حمایت یا پناه دادن به تروریست‌هایی که ممکن است به آمریکا حمله کنند روی آورند، هیچکدام از این اتفاق‌ها نمی‌افتد؛ نه تحریم‌ها برداشته می‌شود و نه آنها می‌توانند سفر کنند.

اما مخالفان این سیاست در آمریکا معتقدند افغانستان مجددا به "محل پرورش تروریست‌ها" تبدیل خواهد شد. مایکل مک کال، نماینده ایالت تگزاس و کارشناس سیاست خارجی حزب جمهوریخواه به سی‌ان‌ان گفته است که طالبان هرگز از ارتباط با القاعده دست برنداشته است.

او می‌گوید: «ما به شرایط قبل از حادثه ۱۱ سپتامبر باز می‌گردیم. آنجا محل پرورش تروریست‌ها خواهد شد و من امیدوارم که مجبور نباشیم دوباره به آنجا برویم.»

او معتقد است که تجربه افغانستان حتی بدتر از سایگون خواهد بود. مک‌کال افزود: «تصورش را بکنید که آنها پرچم طالبان را بر فراز سفارت آمریکا برافرازند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha