• یکشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400052417318
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

یک مدرس حوزه و دانشگاه:

برگزاری عزاداری بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی ناشی از نبود معرفت کافی است

برگزاری عزاداری بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی ناشی از نبود معرفت کافی است
عکس آرشیوی است.

ایسنا/خراسان رضوی یک مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی، وظیفه عقلانی، شرعی، عرفی و قانونی جامعه است، گفت: برگزاری مجالس عزای حسینی بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، از عدم معرفت کافی نشأت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلیمن جواد معین در گفت‌‎‌وگو با ایسنا در خصوص لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع)، اظهار کرد: بر اساس قوانین وضع‌ شده، چنانچه فردی از ابتلاء خود به بیماری آگاه باشد و به صورت سهوی و عمدی و از هر طریقی سبب انتشار و انتقال ویروس به دیگران شود، پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت. بنابراین در برگزاری عزاداری امام حسین(ع) بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، علاوه بر اینکه جنبه‌های حقوقی و قضایی آن متوجه افراد می‌شود، حق‌الناس نیز بر گردن افراد ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به جایگاه و اهمیت حق‌الناس در اسلام، بیان کرد: در قرآن کریم حق‌الناس در کنار حق‌الله بیان و تأکید شده است، لذا امام جمعه شهر مشهد، ائمه جمعه سایر شهرها و سخنرانان نیز تصریح کردند که رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مجالس مذهبی نه‌تنها مقبول نخواهد بود، بلکه افراد را گرفتار حق‌الناس می‌کند. به شکلی که در روایات نیز بیان شده است که تسویه حق‌الناس در آخرت بسیار دشوار است، از این رو افراد هنگام سفر و یا هنگام احتضار، در پی طلب حلالیت مادی و معنوی از اطرافیان هستند.

این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: بنابراین رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، وظیفه عقلانی، شرعی، عرفی و قانونی هر فردی است و رعایت نکردن آن‌ها سبب می‌شود عبادت و عزاداری ما مورد قبول واقع نشود. بنابراین در مجالس و عزاداری‌های امام حسین(ع) باید شور و هیجان درونی خود را کنترل کنیم و شور و عشق حسینی که پایه‌های زندگی هستند را در قالب شیوه‌نامه‌های بهداشتی بروز دهیم، تا از این طریق بهانه‌ای دست دشمنان داخلی و خارجی ندهیم و زمینه سوء‌استفاده از چنین مسائلی را ایجاد نکنیم.

معین افزود: در این خصوص مقام معظم رهبری نیز فرمودند که مراقب باشید که این‌طور مجالس موجب طعن دشمنان نشود، زیرا گاهی فعالیت‌های دینی و مذهبی ما نه‌تنها موجب تقویت مسائل دینی نمی‌شود، بلکه زمینه وهم و طعن دشمنان را مهیا می‌سازد. رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی علاوه بر اینکه ممکن است حق‌الناس باشد، نوعی اضرار به نفس محسوب می‌شود و از لحاظ فقهی و شرعی اشکال دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر خوش‌بینانه به برگزاری مجالس و عزاداری سیدالشهدا(ع) بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی نگاه کنیم، می‌توان بیان کرد که برگزارکنندگان این مجالس بدون غرض‌ورزی این‌گونه عمل می‌کنند. در واقع ما باید مراقب باشیم تا افرادی که با دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی زاویه دارند، نتوانند به چنین مسائلی ورود پیدا کنند.

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: به نظر می‌رسد که برگزاری این‌چنین مجالسی از عدم آشنایی و معرفت افراد نشأت می‌گیرد. همانطور که بارها مقام معظم رهبری فرموده‌اند که این مجالس باید با کمال دقت و شدت، مراعات شیوه‌نامه داشته باشند. «کمال» به این معنی است که نهایت توجه به این امور به کار رود. همچنین بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مجالس عزای حسینی، مایه‌ برکت و رحمت است. از این رو خوشا به حال افرادی که این مجالس را به پا داشته و توفیق حضور در چنین مجالسی دارند، البته لازم است رعایت شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در این مجالس محقق شود.

معین اضافه کرد: به این ترتیب کسانی که مجالس عزای حسینی را بدون اعتنا به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقامه می‌کنند، آشنایی و معرفت کافی نسبت به ولایت ائمه و فلسفه وجودی این‌گونه عزاداری‌ها نداشته و به تعبیری ولایت‌مدار امام حسین(ع) نیستند. بر این اساس همان‌گونه که نماز عاری از ولایت، مقبول نمی‌شود، عزاداری بدون ولایت نیز مقبول درگاه حق نیست.

وی تصریح کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، مخالفتی با نفس برگزاری مجالس عزاداری به صورت حضوری وجود ندارد، اما همواره شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌ها باید رعایت شوند. به شکلی که متولیان و مسئولان این مجالس و به ویژه مداحان و سخنرانان باید به رعایت اصول بهداشتی، اهتمام ورزند، زیرا افراد حاضر در این مراسم و مخاطبان این مجالس از آن‌ها الگوبرداری خواهند کرد. علاوه بر این‌ها، مردم نیز باید رعایت این اصول را همواره مورد توجه قرار دهند، تا برگزاری این‌گونه مجالس نه‌تنها سبب ترویج و اشاعه آموزه‌های دینی شود بلکه بهانه‌ای به دست دشمنان ندهد.

این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: به طور کلی فضای مجازی باید بستری برای اشاعه شعائر الله و تبلیغ آموزه‌های دینی و اسلامی ایجاد کند، لذا با توجه به تشدید محدودیت‌های کرونایی، به ویژه در شهر مشهد، باید فضاهای مجازی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. زیرا بسیاری از افراد قادر به شرکت در مجالس عزاداری حضوری نیستند، از این رو با توجه به اینکه فضای مجازی، فضای گسترده و قابل دسترسی فراهم کرده است، می‌توان از شبکه‌های اجتماعی موجود به صورت صوتی و تصویری و در راستای ترویج و تبلیغ و مشارکت مردم در این مجالس استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha