• پنجشنبه / ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400052115336
  • خبرنگار : 71654

ایلان ماسک:

سفر به ماه نیازمند ۸ "استارشیپ" است!

سفر به ماه نیازمند ۸ "استارشیپ" است!

ارسال فضانوردان به ماه کار آسانی نیست و برای انجام آن میزان زیادی سوخت لازم است و موشک‌های استارشیپ وظیفه‌ی این سوخت‌رسانی را برعهده دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیوچریزم، موشک سترن- ۵ ناسا، طی ماموریت آپولو در حالی که مخزن‌های سوختش کاملا پر بود حدود دو میلیون و ۹۰۰ کیلوگرم وزن داشت و در هر ثانیه ۲۰ تن سوخت موشک می‌سوزاند.

اکنون پس از گذشت دهه‌ها ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس، قصد دارد تا بار دیگر انسان‌ها را به ماه ببرد اما این بار چندین بار سوختگیری در فضا برای رسیدن به قمر زمین مورد نیاز است.

شرکت "بلواوریجین" که رقیب اسپیس‌ایکس است به تازگی گفته که شرکت اسپیس‌ایکس برای رسیدن به ماه باید ۱۶ پرتاب انجام دهد.

ایلان ماسک در روز چهارشنبه در توئیتی پاسخ این ادعا را داد و گفت احتمال پرتاب ۱۶ موشک بسیار کم است. استارشیپ می‌تواند ۱۵۰ تن محموله حمل کند بنابراین حداکثر هشت موشک برای پر کردن مخزن ۱۲۰۰ تنی ماه‌گرد استارشیپ کافی است.

او در ادامه نوشت: وزن استارشیپ بدون سپرهای حرارتی و باله‌ها سبک‌تر نیز خواهد بود و پایه‌های فرود بر ماه نیز وزن زیادی ندارند بنابراین شاید تنها نصف ظرفیت مخزن کافی باشد یعنی چهار موشک.

اما اگر ۱۶ موشک نیز مورد نیاز باشد ایرادی ندارد. اسپیس‌ایکس در نیمه‌ی اول سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۶ پرتاب انجام داده است و بیش از ۲۰ بار به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده است که از اتصال به موشک خودمان سخت‌تر است.

با این حال سوالی که مطرح می‌شود این است: آیا طبق گفته‌ی ایلان ماسک،  فضانوردان باید نیمی از سال را در مدار بمانند تا مخازن سوخت برای سفر به ماه پر شود؟

پیچیدگی‌های این موشک‌ها زیاد است به طور مثال پیشران سوپرهوی به تنهایی ۲۹ موتور رپتور دارد.

این شرکت فضایی هنوز اولین آزمایش ارسال موشک استارشیپ به مدار را انجام نداده است اما این پرتاب به زودی انجام خواهد گرفت. اسپیس‌ایکس به تازگی دو بخش سوپرهوی و استارشیپ را روی یکدیگر قرار داده است و اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش‌ برود تا پایان تابستان اولین سفر مداری استارشیپ انجام خواهد شد و تنها در این صورت است که اسپیس‌ایکس می‌تواند به سراغ موانع بعدی سفر به ماه از جمله سوختگیری در فضا برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha