• چهارشنبه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400052014347
  • منبع : رادیو گفتگو

سفیر پیشین ایران در افغانستان:

تصرف افغانستان توسط طالبان به معنی نابودی دستاوردهای ۲۰ سال گذشته است

تصرف افغانستان توسط طالبان به معنی نابودی دستاوردهای ۲۰ سال گذشته است

ظهروند با تصریح بر اینکه با پیشرفت طالبان همه ساختارهای موجود در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متلاشی خواهد شد، گفت: تصرف افغانستان به معنی فروپاشی همه ساختارهای سیاسی ۲۰ سال گذشته این کشور است.

به گزارش ایسنا، ابوالفضل ظهروند سفیر پیشین ایران در افغانستان در گفت‌وگو با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو، هدف طالبان را فتح کابل و تمام افغانستان دانست و گفت: مسیری که طالبان در حال طی کردن است، همانند دهه ۷۰ است و تلاش می‌کند مجدداً امارت اسلامی را برقرار کند و این اقدام زمینه‌ای برای خلافت اسلامی محسوب می‌شود.

وی افزود: البته طالبان فعلاً جرأت بیان این موضوع را ندارد چراکه اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه موضع مثبتی در خصوص شکل گیری امارت اسلامی ندارند زیرا این اقدام به معنی فروپاشی همه ساختارهای سیاسی ۲۰ سال گذشته افغانستان، از بین رفتن نقش مردم و جمهوریت است.

سفر پیشین ایران در افغانستان با تصریح بر اینکه با پیشرفت طالبان همه ساختارهای موجود در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متلاشی خواهد شد، اظهار کرد: طالبان در حال حاضر تلاش دارند مرکز چند ولایت اصلی از جمله هرات و مزار شریف را تصرف کنند. اگر طالبان این دو مرکز را تصرف کنند، کلید رسیدن به کابل را به دست خواهند آورد.

وی در ادامه با بیان اینکه آمریکایی‌ها از منطقه بیرون نرفته‌اند، بلکه شیوه بازی را تغییر داده‌اند، عنوان کرد: آمریکا شیوه بازی را در چارچوب نقشه راهی که با طالبان در دوحه قطر به توافق رسیدند، تغییر داد. امروز یک اشتراکی بین آمریکا و انگلیس از یک سو، امارات، پاکستان و عربستان از سوی دیگر و طالبان به عنوان یک عنوان متغیر وابسته و اجرا کننده نقشه وجود دارد.

ظهروند با اشاره به تغییرات سریع در افغانستان و فتح ولایت‌های مختلف، بیان کرد: این تغییرات به این دلیل است که فرماندهی نیروهای دفاعی و نظامی افغانستان دچار استیصال شده است. در حقیقت مدیریت در کابل به گونه‌ای عمل می‌کند که قصد اجرایی کردن پروژه مشترک با آمریکا را دارد.

سفیر پیشین ایران در افغانستان با بیان اینکه این کشور حدود ۳۷۰ هزار نیروی نظامی آموزش دیده دارد اما ۲۰ سال قبل چنین نیرویی وجود نداشت، اظهار کرد: بالغ بر ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ۲۸ میلیون نفری که در داخل افغانستان وجود دارد، طرفدار نظام سیاسی فعلی هستند. متأسفانه آنارشیست، خیانت و پول سنگینی که برای خریدن افراد استفاده می‌کنند، سبب ایجاد این وضعیت شده است. اما از سوی دیگر شاهد هستیم ولایت هرات، به دلیل وجود اسماعیل خان، مقاومت می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha