• سه‌شنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400051913548
  • خبرنگار : 50061

/جهاد دانشگاهی، نماد عبور از موانع با باور توان ایرانی/

جهاد دانشگاهی اولین نهاد تبدیل‌کننده علم به ثروت است

جهاد دانشگاهی اولین نهاد تبدیل‌کننده علم به ثروت است

ایسنا/قزوین رئیس پارک علم و فناوری قزوین گفت: شاید بتوان گفت که جهاددانشگاهی اولین نهاد تبدیل‌کننده علم به ثروت است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور شکل گرفت به همین خاطر است که بیشترین همخوانی را با پارک‌های علم و فناوری دارد.

مصطفی مافی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جهاددانشگاهی جزو اولین نهادهایی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هدف تبدیل علم و دانش به محصولات فناورانه شکل گرفت؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی همواره تحت تحریم دشمنان قرار داشتیم که تشکیل جهاددانشگاهی و جهادخودکفایی موجب شد از ظرفیت موجود در دانشگاه‌ها استفاده شود.

وی ادامه داد: شاید بتوان گفت که جهاددانشگاهی اولین نهاد تبدیل‌کننده علم به ثروت است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور شکل گرفت به همین خاطر است که بیشترین همخوانی را با پارک‌های علم و فناوری دارد.

رئیس پارک علم و فناوری قزوین خاطرنشان کرد: توسعه فناوری بارزترین وجه جهاددانشگاهی است، موضوعی که در پارک‌های علم و فناوری به آن توجه شده است؛ شاید بگویند این ۲ نهاد با هم موازی هستند اما به نظر من تفاوت دارند چون جهاددانشگاهی در حوزه محتوا و پارک‌های علم و فناوری در حوزه توسعه زیرساخت فناوری ورود پیدا کرده‌اند.

وی بیان کرد: برای مثال پارک علم و فناوری در بحث تجاری سازی، توسعه فناوری و نرم افزاری با جهاددانشگاهی همکاری داشته و مباحث سخت افزاری و توسعه زیرساخت‌های فناورانه را در پارک‌های علم و فناوری پیگیری می‌کنیم؛ البته جهاددانشگاهی در استان‌های کرمانشاه، البرز و کرمان به پارک علم و فناوری ورود پیدا کردند.

مافی اشاره کرد: در کشورمان در حوزه‌های توسعه فناوری کمی عقب هستیم که با کار جهادی قابل جبران است، اگر با همین سرعت جلو برویم به نظر می‌آید نسبت به کشورهای توسعه یافته فاصله خواهیم داشت، این فاصله را تنها با کار جهادی پر خواهیم کرد، کار جهادی نیازمند برنامه‌ریزی و حفظ استانداردهای لازم است.

وی تصریح کرد: اگر شرایط را برای نخبگان در کشور فراهم شود کمتر شاهد مهاجرت نخبگان خواهیم بود و در ادامه با کمک نخبگان با کار جهادی می‌توانیم فاصله خود را با کشورهای توسعه یافته کاهش دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری قزوین اظهار کرد: در حال حاضر پارک ملی صنایع دستی متعلق به جهاددانشگاهی است و شاید بتوان گفت این نهاد سردمدار و لوکوموتیو توسعه فناوری‌های نرم، خلاق و صنایع دستی در کشور است؛ ما هم از ظرفیت آنان در مرکز نوآوری فرهنگ و هنر استفاده خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد جهاد دانشگاهی در سایر حوزه‌ها نیازمند تبلیغات بیشتر است؛ احساس می‌کنم جهاددانشگاهی آنطور که باید و شاید خدماتی که ارائه می‌دهد را برای مردم تشریح نکرده است.

مافی تأکید کرد: پژوهشگاه رویان در کل دنیا شناخته شده است شاید جالب باشد اما افکار عمومی ما کمتر آن را می‌شناسند، جهاددانشگاهی قزوین مرکز درمان ناباروری راه‌اندازی کرده است اما تبلیغات محیطی محدود بوده و ظرفیت برای افزایش تبلیغات و معرفی آنان وجود دارد.

رئیس پارک علم و فناوری قزوین در پایان متذکر شد: جهاد دانشگاهی در حمل و نقل ریلی و خدمات پزشکی خوب ورود پیدا کرده است اما در حوزه خدمات مورد نیاز صنایع کوچک و متوسط بازار بزرگی وجود دارد که جهاددانشگاهی باید و شاید در این حوزه‌ها برنامه‌ای نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha