• سه‌شنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400051913386
  • خبرنگار : 50428

یک شاعر و نویسنده:

ادبیات و هنر به ورطه‌ سقوط می‌رود

ادبیات و هنر به ورطه‌ سقوط می‌رود

ایسنا/اردبیل یک شاعر، نویسنده و منتقد ادبی گفت: همان‌طور که در جامعه اخلاقیات سقوط کرده، ادبیات و هنر نیز دارد به ورطه‌ سقوط می‌رود.

کاظم نظری بقا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگرچه این‌ها تأثیر آن‌چنانی در طول زمان روی شعر و ادب و سرنوشت آن نمی‌توانند داشته باشند و پس از گذر از این دوران دوباره ممکن است که شکوفایی و اصالت و سرزندگی به ادبیات برگردد.

وی ادامه داد: طبیعی است که نویسندگان اصیل بی‌هیچ حاشیه‌ای در خلوت خود آثارشان را می‌آفرینند و تقدیم تاریخ و جامعه می‌کنند و صدالبته ماندگار هم هستند.

این شاعر اردبیلی بابیان اینکه بی‌مایگی و کم‌مایگی غوغا می‌کند، ادامه داد: متأسفانه عده‌ای لمپن ادبی فضای شعر و هنر را مغشوش کرده‌اند و می‌کنند.

نظری بقا بابیان اینکه در این میدان‌گاه بی‌دانشی هیچ انتظاری نباید از ادبیات در سطح عام داشت، تصریح کرد:  به نظر می‌رسد که اغلب داعیه‌داران فرهنگی هم از همان جنس‌ بوده، کم‌مایه‌گانی که طرفدار بی‌مایه‌گی‌ هستند. 

این نویسنده و منتقد ادبی با بیان اینکه کار به‌جایی رسیده است که عده‌ای از هنرمندان هم برای شوخی و خنده وارد این جریانات مضحک شده‌اند و می‌گویند این کارها برای خنده خوب است، اضافه کرد: متأسفانه در چنین فضایی دم زدن از رشد و توسعه‌ فرهنگی آب در هاون کوبیدن است، آن‌که به سمت ادبیات و هنر می‌آید طبیعی است که کار ارزشمندی می‌کند، اما نباید انتظار داشته باشد که از همان پله‌های نخستین او را استاد خطاب کنند و این عارضه‌ی چاره‌ناپذیر فرهنگ ما شده است.

به گفته نظری بقا، با همه‌ این اوصاف، اردبیل هم‌اکنون نیز جایگاه نویسندگان، شاعران و هنرمندان اصیل است و در اغلب حوزه‌های فرهنگی شخصیت‌های قابل‌توجهی داریم و آثار بسیار خوب هم منتشرشده است. 

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌ی سینما، تئاتر، داستان، شعر، نقاشی و گرافیک و خطاطی، تاریخ، نقد، معماری و غیره سرآمدان بسیاری در استان اردبیل می‌بینیم که جای بسی شکر و سپاس است، افزود: سعی عده‌ای از بی‌مایگان، ظاهراً این است که خدشه‌ای بلکه به این عظمت و بزرگی بزنند تا دلشان خنک شود، ولی در عرصه‌ هنر و ادب به گواه تاریخ این‌گونه خرابکاری‌ها اتفاق نخواهد افتاد هرچقدر هم تلاش مذبوحانه انجام دهند.

نظری بقا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وضعیت فعالیت ادبی در اردبیل را چگونه ارزیابی می‌کنید، تشریح کرد: فعالیت ادبی طبعاً تمامی ژانرهای ادبی را شامل می‌شود و در میان آن شاعران، داستان‌نویسان، منتقدین ادبی و تاریخ ادبیات نویسان و... قرار می‌گیرند و به نظرم وضعیت، مشابه سایر استان‌ها  است و رکود نسبی در فعالیت‌های ادبی ظاهراً مشاهده می‌شود.

وی افزود: یکی از دلایل این رکود احتمالاً وجود ویروس کرونا است که باعث تعطیلی بسیاری از برنامه‌ها شده است، اما تولید ادبی به‌ظاهر بیشتر هم شده است و نشانه‌ آن انتشار کتاب‌های شعر و داستان است که از یک‌سو ارزشمند است و از طرف دیگر به جهت کمبود بار ادبی این آثار، دلالتِ روشن بر پایین آمدن سطح آثار ادبی دارد.

این شاعر و نویسنده اضافه کرد: به نظر می‌رسد که آثار خوب منتشرشده کم است و البته این واقعیت تاریخی است که همواره نویسندگان معدودی می‌توانند ادبیات اصیل تولید کنند، چراکه بسیاری از این صاحبان اثر دوستداران ادبیات هستند نه جان‌برکفان دنیای نویسندگی، به عبارتی هوس داشتن کتاب در سردارند و این‌که احساس می‌کنند کتاب، هویت‌ساز است هرچند فاقد بار ادبی و هنری باشد اما روشن است که این‌گونه نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha