به گزارش ایسنا، قیمت گوشت قرمز در چند ماه گذشته نوسان داشته و در رابطه آن دلایل متفاوتی مطرح است، این محصول مصرفی مردم در آمارهای رسمی تا بیش از ۱۵۰ هزار تومان هم قیمت خورده است.
گوشت گوسفند ۳۳ درصد گران شد
بررسی وضعیت قیمت گوشت قرمز در آمار مرکز آمار ایران نشان میدهد که هر کیلو گوشت گوسفند که در تیرماه سال گذشته به طور متوسط ۱۰۰ هزار تومان بوده در خردادماه سال جاری به حدود ۱۳۵ هزار تومان رسیده و در تیرماه تا بیش از ۱۵۰ هزار تومان هم فروش رفته است.
متوسط قیمت گوشت گوسفند در ماه گذشته ۱۳۴ هزار تومان بوده که نسبت به تیرماه ۰.۶ درصد کاهش دارد، ولی در مقایسه با تیرماه سال گذشته ۳۳.۱ درصد رشد داشته است.
افزایش ۵۰ درصدی گوشت گاو و گوساله
در رابطه با قیمت گوشت گاو یا گوساله نیز در تیرماه سال قبل هر کیلو به طور متوسط ۸۵ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت داشته که به ۱۲۷ هزار تومان در خردادماه امسال می رسد. در تیرماه سال جاری نیز تا حدود ۱۴۷ هزار تومان هم فروش رفته اما متوسط قیمت آن نزدیک به ۱۳۰ هزار تومان اعلام شده است.
بر این اساس، گوشت گاو یا گوساله در مقایسه با خردادماه ۱.۸ درصد و نسبت به تیرماه پارسال ۵۱.۳ درصد گران شده است.
این افزایش قیمت در حالی رقم خورده که حتی فعالان بازار هم آن را قابل توجیه نمی دانند؛ به طوری که اخیرا مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفته بود «در حال حاضر میانگین قیمت هرکیلو دام سبک زنده در بازار ۵۰ هزار تومان است و گوشت آن را می توان با قیمت ۱۱۰ تومان به دست مصرف کننده رساند. سوال اینجاست که چرا مصرف کننده باید برای خرید یک کیلو گوشت گوسفندی۱۵۰ هزار تومان هزینه کند؟»
اتحادیه مرکزی که از عدم تامین نهاده های دامی و عدم حمایت و اقدام مناسب دولت در این رابطه انتقاد دارد تاکید داشته که اگر شرایط به این صورت ادامه داشته باشد ، باید گوشت وارد کنیم.
کاهش چند برابری واردات
این محصول باتوجه به تامین داخلی از مدتها قبل واردات چندانی نداشته و در سال جاری نیز این واردات قابل توجه نیست، به طوری که در یکی - دو سال گذشته با توجه به تامین نیاز با تولید داخل، واردات گوشت به طور چشمگیری کاهش داشته است و مجموع واردات به حدود ۲۲.۴ میلیون دلار می رسد که در آمار گمرک ایران مشهود است.
از ابتدای سال جاری تا نیمه تیرماه حدود ۱۰ تن گوشت قرمز سبک گرم به ارزش ۷۲.۵ هزار دلار وارد شده که نسبت به همین مدت در سال گذشته از لحاظ ارزشی و وزنی کاهش چندین برابری دارد، در این فاصله در سال قبل ۳.۲ هزار تن به ارزشی بیش از ۲۱.۵ میلیون دلار واردات گوشت صورت گرفته بود.
اما در مورد گوشت قرمز سرد میزان واردات در چهار ماه و نیم ابتدایی سال جاری ۵۰۰۰ تن به ارزش حدود ۲۲.۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال که ۱۰ هزار تن به ارزش ۴۴میلیون دلار وارد شده بود، از لحاظ وزنی و ارزشی بیش از ۵۰ درصد کاهش دارد.
انتهای پیام
نظرات