• دوشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400051812757
  • خبرنگار : 71129

هفتاد و ششمین سالگرد بمباران اتمی ناگازاکی با درخواست توافق جدید برای ممنوعیت تسلیحات اتمی

هفتاد و ششمین سالگرد بمباران اتمی ناگازاکی با درخواست توافق جدید برای ممنوعیت تسلیحات اتمی

شهردار ناگازاکی امروز (دوشنبه) در هفتاد و ششمین سالگرد بمباران اتمی این شهر توسط آمریکا از جامعه بین‌الملل خواست تا یک توافق جدید برای ممنوعیت تسلیحات اتمی ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ناگازاکی سه روز پس از بمباران اتمی هیروشیما با بمب اتمی هدف قرار گرفت و در آن، ۷۴ هزار تن کشته شدند. این حمله دو گانه در عصر اتم رخ داد و ژاپن تنها کشوری شد که هدف حملات با سلاح اتمی قرار گرفت.

نجات یافتگان و یکسری از حضار خارجی در مراسم امروز در ساعت ۱۱:۰۲ به وقت محلی برای بزرگداشت قربانیان و حمله صورت گرفته یک دقیقه سکوت کردند.

این دومین سال است که به دلیل شیوع و گسترش ویروس کرونا تعداد شرکت کنندگان در این مراسم بسیار کم است.

این مراسم نخستین از زمان اجرایی شدن توافق بین‌المللی ممنوعیت تسلیحات اتمی در سال گذشته میلادی است.

"تومیهیسا تائو"، شهردار ناگازاکی در جریان این مراسم گفت: رهبران جهان باید به محدودیت‌های تسلیحات اتمی و ایجاد اعتماد از طریق گفتگو متعهد باشند و جامعه مدنی هم باید آنها را در این مسیر همراهی کند.

توافق اتمی جدید از سوی کشورهایی که سلاح و زرادخانه اتمی دارند، امضا نشده اما فعالان بر این باورند که این توافق یک راهکار تدریجی بازدارنده است.

ژاپن هم که این توافق را امضا نکرده می‌گوید، این توافق بدون تایید از سوی کشورهای دارای سلاح هسته‌ای هیچ ارزشی ندارد.

این کشور همچنین در موقعیتی حساس قرار دارد چون زیر چتر هسته‌ای آمریکا قرار دارد و نیروهای آمریکایی مسئول دفاع آن هستند.

یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در این مراسم گفت: ژاپن به عنوان تنها کشوری که در خلال جنگ دوم جهانی هدف بمباران اتمی قرار گرفت، این مأموریت تغییر ناپذیر را دارد که گام به گام همراه با تلاش‌های جامعه بین‌المللی در جهت تحقق جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای پیش برود.

روز جمعه، ژاپن هفتاد و ششمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما را که به کشته شدن ۱۴۰ هزار تن منجر شد، برگزار کرد.

باراک اوباما، نخستین رئیس جمهوری آمریکا بود که در ۲۰۱۶ از هیروشیما بازدید کرد اما واشنگتن هرگز بابت این بمباران‌های اتمی از ژاپن عذرخواهی نکرده است.

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک نیز در ژوئیه و پیش از آغاز بازی‌های توکیو به هیروشیما رفته بود تا آغاز آتش‌بس المپیک را جشن بگیرد؛ این سنتی است که خواستار توقف درگیری‌های جهانی برای سفر ایمن ورزشکاران است.

اما مقام‌های این شهر پس از امتناع این کمیته به درخواستشان برای برقراری یک دقیقه سکوت در بازی‌ها برای سالگرد بمباران اتمی هیروشیما که روز جمعه برگزار شد، نارضایتی خود را اعلام کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha