به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دستکم شش اعتراض جداگانه در صفحات فیسبوک مخالفان ارتش میانمار مشاهده و ثبت شده است؛ ارتشی که شش ماه پیش دولت منتخب این کشور را سرنگون و آنگ سان سوچی، رهبر آن و چندین تن دیگر از مقامات کلیدی را بازداشت کرد.
کودتای اول فوریه به تجربه کوتاه و یک دههای دموکراسی در میانمار با ۵۳ میلیون جمعیت پایان داد و امیدها دال بر اینکه این کشور جنوب شرق آسیا از بیش از نیم قرن حکومت نظامی رهایی پیدا میکند را نقش بر آب کرد.
دولت جدید میانمار به رهبری مین آنگ هلاینگ، ارشدترین ژنرال ارتش که یک هفته پیش سمت نخست وزیری موقت را برعهده گرفت، میگوید برای برکناری دولت آنگ سان سوچی پس از انتخابات جنجالی که حزب سوچی در آن پیروز شده بود، در چهارچوب قانون اساسی عمل کرده است. این در حالی است که کمیسیون انتخابات میانمار تاکید دارد که این انتخابات عادلانه برگزار شده بود.
بسیاری از اعتراضات روز یکشنبه ارجاعی به قیام دموکراسی "۸-۸-۸۸" در تاریخ هشت اوت سال ۱۹۸۸ میلادی داشتند که منجر به فروپاشی رژیم نظامی وقت شد. مخالفان ارتش میانمار میگویند حدود سه هزار تن در جریان آن سرکوب کشته شدند.
براساس تصاویر منتشر شده در فیسبوک، معترضان در شهر "ووندوین" در منطقه "ماندالای" شعار "بدهی قدیمی از سال ۱۹۸۸ را باید در سال ۲۰۲۱ تسویه کنیم"، سر دادند.
در اعتراض دیگری در شهر "مایینگ" پلاکاردهایی به چشم میخورد که بر روی آنها نوشته شده بود "بیایید با هم برای تکمیل آزادی مردم در قیام ناتمام ۸/۸/۱۹۸۸ تلاش کنیم".
این در حالی است که سخنگوی دولت نظامی میانمار هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده است.
قیام ۱۹۸۸ در زمان خود بزرگترین چالش برای حکومت ارتش میانمار که از سال ۱۹۶۲ میلادی زمام امور کشور را در دست داشت، محسوب میشد.
انتهای پیام
نظرات