• شنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400051308958
  • خبرنگار : 71290

رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه:

دیدگاه‌های دولت افغانستان و طالبان در مورد صلح از هم دور است

دیدگاه‌های دولت افغانستان و طالبان در مورد صلح از هم دور است

رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه گفت: دولت افغانستان و طالبان باید سریعتر به سمت دستیابی به یک راه حل سیاسی برود در غیر این صورت با راه نظامی نه تنها درگیری‌ها تمام نمی‌شود بلکه قربانی اصلی مردم هستند.

محسن پاک آیین در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از تحولات افغانستان، اظهار کرد: در سیاست دولت افغانستان غرب گرا است و گرایش به آمریکا دارد اما متمایل به نتیجه گرفتن مذاکرات صلح هم است. اما متاسفانه دیدگاههای دو طرف (طالبان و دولت افغانستان) در مورد صلح از هم دور است.

وی تصریح کرد: در واقع شرایط به گونه ای است که انعطاف در طرفین به اندازه کافی وجود ندارد و این باعث شده درگیری ها ادامه یابد.

این دیپلمات پیشین کشورمان خاطر نشان کرد: به نظر می رسد در هر دو طرف هم اراده برای صلح وجود دارد هم اراده برای جنگ. البته اولویت دولت حداقل مذاکره و دستیابی به صلح است ولی به دلیل اختلاف نظرهایی که وجود دارد مانند این که طالبان ساختار قانونی افغانستان را قبول ندارد خواهان تغییر اشرف غنی و برگزاری انتخابات زودرس است ، در مقابل دولت غنی هم خودش را قانونی می داند به همین دلیل مشکلات فعلی به وجود آمده است.

پاک آیین تصریح کرد: بیساری از کارشناسان دنیا هم بر این عقیده هستند که با راه نظامی درگیری‌ها تمام نمی شود و طرفین باید سریعتر به دنبال این باشند که به یک راه حل سیاسی  دست پیدا کنند اما قربانی اصلی در این مسیر و دستیابی به صلح مردم هستند.

رئیس سابقه ستاد امورافغانستان وزارت خارجه افزود: مردم افغانستان بیش از 20 سال است که ظلم و جنایت آمریکا را تحمل کردند مشکلات فراوانی را دیدند اعم از ویرانی ها و کشته شدن بستگان خودشان . لذا به دو طرف توصیه می شود که انعطاف نشان دهند و سعی کنند با راه حل سیاسی به نتیجه برسند.

پاک آیین با بیان این که وظیفه کشورهای همسایه و علاقه مند به صلح این است که میانجی گری کنند تا آتش بس اتفاق بیافتد گفت: طالبان باید به این باور برسد که کشورهای منطقه با رویه جنگ طلبانه موافق نیستند حتی اگر طالبان بتواند به هدف خودش برسد و کشورهای منطقه با او همراه نباشند موفق نشده و تجربه ناموفق گذشته را خواهد داشت که فقط سه کشور آن را به رسمیت شناختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha