• دوشنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400051107320
  • منبع : ایندیپندنت

زنگ خطر حضور داعش در شمال افغانستان

زنگ خطر حضور داعش در شمال افغانستان

از شنبه نهم مرداد، به این‌سو خبرهایی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه جنگجویان گروه داعش در شمال افغانستان فعالیت‌های تروریستی‌ انجام می‌دهند و در تازه‌ترین موارد یک افسر راهنمایی و رانندگی قندوز را به ضرب گلوله از پای درآورده‌اند.

به گزارش ایسنا، خبرها از حضور داعش در شمال افغانستان و کشتن یک پلیس به دست افراد این گروه در استان قندوز در حالی شنیده می‌شود که تصویری تازه منتشرشده نشان می‌دهد یک مرد با سر و صورت پوشیده با دستمال و اسلحه‌ به دست در یک مکان آزاد یک پلیس راهنمایی و رانندگی افغان را به قتل می‌رساند.       

این خبر و انتشار تصویر آن نشان می‌دهد که این پلیس به دست فردی که در آبدان استان قندوز سر و صورتش را پوشانده و با نام گروه داعش است از بین برده شده. خبر حضور داعش در شمال افغانستان و کشتن یک پلیس شهروندان افغانستان را سخت نگران کرده است، هر چند که پلیس قندوز این قتل را کار داعش نمی‌داند و معتقد است که طالبان دست به چنین کاری زده است.   

مرادی، سخنگوی مقام ولایت قندوز، در صحبت با ایندیپندنت کشتن این پلیس به دست داعشیان را رد کرد و گفت: این پلیس راهنمایی و رانندگی در ابتدا به دست طالبان ربوده شد و بعدا جسدش در میدان آبدان قندوز پیدا شد. تحقیقات نشان می‌دهد که این کار طالبان بوده نه داعش زیرا هیچ نشانه‌ای از حضور داعش در استان قندوز به چشم نمی‌خورد، خبرهایی که در این زمینه منتشر شده دروغ محض است. 

خبر قتل یک افسر پلیس در شمال افغانستان در حالی شنیده می‌شود و باعث افزایش نگرانی‌های مردم این کشور شده است که دو سال پیش دولت افغانستان اعلام کرد که در این کشور داعش به طور کامل نابود شده و دیگر جایی برای حضور آن‌ها باقی نمانده است. اما پس از اعلام خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان، زمزمه‌هایی از حضور دوباره گروه داعش در شمال این کشور به گوش می‌رسید تا جایی که تاجیکستان، روسیه و چین نیز نگرانی‌هایشان را در این زمینه بارها اعلام کردند و برای مبارزه با این گروه هشدار داده بودند. 

با خروج نظامیان خارجی از افغانستان، روسیه به دلیل نگرانی‌هایی که از حضور دوباره داعش در نزدیکی مرزهای تاجیکستان و تهدیدی برای خود و هم‌پیمانانش داشت، پایگاه‌های نظامی خود را در مرزهای تاجیکستان تقویت کرد. 

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، پس از اعلام خروج آمریکایی‌ها از افغانستان گفته بود که اوضاع افغانستان بدتر می‌شود و جنگجویان داعش از سوریه، لیبی و چند کشور دیگر به افغانستان می‌آیند. 

قتل این افسر پلیس نیز در نزدیکی مرزهای تاجیکستان صورت گرفته است و رئیس‌جمهور این کشور نیز برای دفاع از مرزهایش نظامیان زیادی را در مرزهایش نزدیک به افغانستان از پیش مستقر ساخته بود تا در صورت تهدید به کشورش واکنش نشان دهد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha