عبدالرسول همتی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: جمعیت هدف مشمول واکسن در فارس ٧٠ درصد از کل جمعیت استان را تشکیل میدهند و تاکنون تنها ١٨.٦ درصد از جمعیت هدف واکسن دریافت کردهاند.
او افزود: تا شامگاه شنبه ۹ مردادماه، ٧٨٣ هزار دوز واکسن تزریق شده است که از این میزان ١٨٤ هزار نفر دوز دوم را هم دریافت کردهاند.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عمده واکسن تزریق شده در فارس سینوفارم چینی بوده و البته تعداد قابل توجهی از افراد جامعه هدف واکسنهای آسترازنکا، اسپوتنیک، برکت و بهارات هم دریافت کردهاند.
ظرفیت بالای واکسینه کردن افراد در فارس
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: ظرفیت سازی بالایی در استان برای تزریق واکسن انجام شده است و در حالی که ظرفیت روزانه تزریق ٥٠ تا ٦٠ هزار دوز واکسن داریم اما اکنون با نصف ظرفیت(روزانه ٣٠ هزار دوز واکسن) کار واکسیناسیون انجام میشود.
همتی تصریح کرد که اگر به میزان ظرفیت بیشبینی شده به ما واکسن بدهند، میتوانیم روزی ٦٠ هزار دوز واکسن را هم تزریق کنیم و در واقع در طول یک ماه میتوان یک میلیون و ٨٠٠ هزار دوز واکسن زد که خود سهم مهمی در پیشگیری از ابتلای افراد در آستانه ماه محرم دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بیان کرد: اگر واکسن به موقع و به میزان مورد نیاز به دست ما برسد، به مدت ٦٠ روز تقریبا همه و یا بیشترین تعداد جمعیت هدف در استان واکسینه میشوند.
حمایت اندک ستاد مدیریت کرونا در فارس
همتی با ابراز گلایه از کارکرد ستاد استانی کرونا در فارس و عدم تعطیلی بسیاری از مشاغل گروه یک علیرغم مکاتبات و درخواست تعطیلی، گفت: تمام مغازهها، پاساژها، رستوانها و ...باز هستند و در مقابل اعتراض به این وضعیت فقط میگویند وظیفه بهداشت است. در حالی که طبق قانون اگر ستاد کرونا مصوب کند، میتوانیم پلمپ کنیم.
او با بیان اینکه الان هم گشت شبانه داریم اما ستاد کرونا در این دور از محدودیتها هیچ حمایتی نکردند و تنها دانشگاه علوم پزشکی است که در چند جبهه میجنگد، گفت: همزمان باید به فکر اختصاص سهمیه بیشتر واکسن به استان باشیم، واکسن تزریق کنیم، مراکز سرپایی و ١٦ ساعته را ساماندهی کنیم، نیروهای واکنش سریع را هم داشته باشیم و بیمارستان و تخت هم اضافه کنیم و همه باز این مسئولیتها روی دوش دانشگاه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اگرچه در موج پنجم حداقل سه هزار تخت بیشبینی کردیم اما امروز به تنهایی ما سه هزار و ٢٢٣ بیمار داشتیم که بیشتر از ظرفیت پیشبینی شده است اما هر چه بیمار میآید، ظرفیت سازی میکنیم، چون ناچاریم پاسخگوی بیمار باشیم.
کادر بهداشت و درمان هیچ کوتاهی نکردهاند
همتی با تاکید بر این مسئله که چرایی آشفتگیهای این روزها در روند صعودی تعداد مبتلایان متوجه کادر بهداشت و درمان نیست، تصریح کرد: هیچ کوتاهی از کادر درمان نبوده و نیست؛ هم مردم بیخیال شدهاند، درصد پوشش و استفاده از دستورالعملهای بهداشتی به زیر٥٠ درصد رسیده است و اگر ٩٠ درصد بالاتر برود میتوان بار سنگین ویروس را شکست.
او همچنین در پاسخ به این سئوال که اگر روند فعلی تداوم یاید، شاهد روزانه چند قربانی کرونابی خواهیم بود؟ گفت: تعداد قربانیان وابسته به تعداد بستریها است، هرچه بستری بیشتر، قربانی بیشتر و هرچه ابتلا بیشتر، بستریها بیشتر.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بیشترین مرگ و میرها در موج پنجم مربوط به افرادی است که واکسن نزدهاند، عنوان کرد: افرادی که دو دوز واکسن را دریافت کرده باشند و ٢٠ روز از دوز دوم گذشته باشد، کمتر در خطر فوت شدن قرار دارند.
همتی با ذکر این مطلب که اگرچه تلاش می کنیم که واکسن بیشتر بیاوریم اما متاسفانه عدهای به ویژه در شهرستانها و روستاها استقبال نمیکنند، گفت: جالب است پزشک خانواده چندین مرتبه با افرادی که دوز اول را دریافت کردهاند تماس میگیرد تا افراد دوز دوم را هم دریافت کنند، اما به مراکز واکسیناسیون مراجعه نمیکنند.
او تاکید کرد: علیرغم افزایش تعداد مبتلایان و فشار زیادی که از این بابت به کادر درمان وارد میشود اما بیماران برای پذیرش در بیمارستانها سرگردان نیستند و دلیل این گفته هم آمار بستریهاست که هرچه بیمار بیاید و نیاز به بستری شدن داشته باشند، پذیرش میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد که افراد از کوچکترین علائم هم نباید به سادگی عبور کنند و با مراجعه به مراکز ١٦ ساعته نسبت به انجام تست اقدام کنند، چون اگر برخی افراد مثبت باشند اما ندانند در مسیر همه افراد را آلوده میکنند.
انتهای پیام
نظرات