• یکشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400051006902
  • خبرنگار : 71607

بررسی راه‌های آبیاری گیاهان در شرایط ریزگرانش

بررسی راه‌های آبیاری گیاهان در شرایط ریزگرانش

فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی روزانه به انجام فعالیت و آزمایش‌های مختلفی می‌پردازند که نتایج این آزمایش‌ها می‌تواند به طور قابل توجهی درک دانشمندان در زمینه‌های مختلف را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، مطالعات مواد پیشرفته، بهبود و افزایش منابع مواد غذایی در فضا همگی از جمله کارهایی هستند که فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام می‌دهند.

اطمینان حاصل کردن از اینکه گیاهان مواد مغذی مورد نیازشان را از طریق آبیاری به دست می‌آورند، همیشه برای کشاورزان در زمین و همچنین برای فضانوردان در فضا چالش برانگیز بوده است.

فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی اخیرا روی مطالعه "مدیریت آب گیاهان"(Plant Water Management) کار کرده‌اند. در این آزمایش محققان سیستم هیدروپونیک را به عنوان روشی ممکن برای رشد گیاهان در فضا نشان داده‌اند. تحقیقات قبلی نشان داده است که امکان رشد گیاهان در فضا وجود دارد اما تأمین آب کافی و هوادهی کافی به ریشه گیاه امری چالش برانگیز است.

محققان در آزمایش مدیریت آب گیاه از روش هیدروپونیک برای اطمینان از هیدراتاسیون کافی و هوادهی به منطقه ریشه گیاه از جوانه زنی تا برداشت استفاده کردند. کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت(Hydroponics) شیوه کشت گیاه بدون خاک می‌باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود و با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت‌مغذی و نگه‌داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی‌اثر مانند پرلیت عملاً نیاز به خاک منتفی می‌شود.

مگان مک آرتور فضانورد ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در توییتر با انتشار این تصویر نوشت: گاهی علم بوی شیرین می‌دهد. ما در حال آزمایش راه‌هایی برای آبیاری گیاهان در شرایط ریزگرانش هستیم. من در اینجا آبنبات چوبی پرورش نمی‌دهم اما چیزی که آزمایش می‌کنم بوی آبنیات چوبی دارد. ما در اینجا از پانچ‌های گرمسیری به عنوان جایگزینی برای محلول آب غنی از مواد مغذی استفاده می‌کنیم.

اصطلاح پانچ به دسته وسیعی از نوشیدنی‌ها اعم از غیر الکلی و الکلی گفته می‌شود که به‌طور کلی حاوی میوه‌ها یا آب میوه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha