• یکشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400051006757
  • خبرنگار : 71616

طی بازدید از کارخانه سیمان در پی مشکلات اخیر مطرح شد

هشدار نسبت به عدم تامین برق مستمر

هشدار نسبت به عدم تامین برق مستمر

با توجه به مشکلات ناشی از قطعی برق صنایعی همچون سیمان، اختلال در روند تولید سیمان، کمبود آن در بازار و در نهایت افزایش قیمت آن، معاون وزیر صمت در راستای پیگیری‌های این وزارتخانه برای ادامه روند تولید و حل مشکل برق واحدهای سیمانی از طریق وزارت نیرو، از کارخانه سیمان شهرری تهران بازدید کرد که طی آن بر ضرورت تامین مستمر برق برای واحدهای تولید سیمان و فولاد تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز (یکشنبه) اسدالله کشاورز در حاشیه بازدید از یکی از کارخانه‌های سیمان تهران که به جهت بررسی روند از آغاز مجدد فعالیت این کارخانه پس از توقف تولید به سبب قطعی‌های اخیر برق و محدودیت فعالیت آن‌ها صورت گرفت، ضمن اشاره به تاثیرات قطعی برق بر قیمت محصولاتی همچون سیمان و فولاد، تامین برق پایدار و مستمر را لازمه تدوام تولید این واحدها دانست.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در رابطه با نوسانات قیمت سیمان در بازار داخل، در پی اختلال تولید ناشی از قطعی برق صنایع اظهار کرد: شرایط و محدودیت‌هایی که در تامین برق واحدهای تولیدی به‌ویژه برای واحدهای فولادی و سیمانی به وجود آمد، موجب کاهش تولید و عرضه در بازار و در نتیجه افزایش قیمت این محصول در کشور شد.

تاثیر منفی عدم تولید برق توربین‌های برق‌آبی در صنایع فولادی و سیمانی 

وی افزود: عدم تولید برق توسط توربین‌های برق‌آبی و محدودیتی که در تامین برق مورد نیاز صنایع ایجاد شد، تاثیر منفی در صنایع سیمان و فولاد داشت؛ بطوریکه کاهش تولید تا میزان یک سوم را به این صنایع تحمیل کرد و بسیاری از این واحدهای تولیدی را ناچار به تعطیلی کرد. حاصل این اتفاق در بازار، به صورت افزایش قیمت خود را نشان داد.

این مقام مسئول ضمن اشاره به قول مسئولان وزارت نیرو برای تامین برق واحدهای صنعتی به ویژه صنایع فولاد و سیمان ابراز امیدواری کرد: با تامین برق این واحدها و افزایش تولید، قیمت در بازار نیز کنترل و به روال عادی بر خواهد گشت. ضمن اینکه طی روزهای اخیر با افزایش نسبی سهمیه مصرف این واحدها و بهبود شرایط توزیع سیمان در منطقه شهر ری، شاهد کاهش قیمت سیمان به محدوده ۴۰۰۰ تومان هستیم.

هشدار معاون معدنی وزارت صمت در صورت عدم تامین برق مستمر

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: چنانچه برق به صورت پایدار و مستمر و به میزان کافی برای فعال کردن همه بخش‌های مورد نیاز تولید در این واحدها تامین نشود، تولیدی هم صورت نخواهد گرفت. در صورت تامین برق مورد نیاز، تنها برای گرم کردن کوره این واحدها قریب به ۲۴ ساعت زمان نیاز است تا بتواند تولید را شروع کنند؛ بنابراین اگر برق به صورت مستمر و پایدار تامین نشود، نه‌تنها تولیدی انجام نمی‌شود که این سرد و گرم شدن کوره و شوک حرارتی که به آن وارد می‌شود موجب تحمیل خسارت و هزینه تعمیر کوره‌ها به واحدهای تولیدی می‌شود.

کشاورز در ادامه خاطر نشان کرد: مسئولیت موضوعات مربوط به برق و پیش‌بینی مصرف و تامین برق مورد نیاز کشور و همچنین برنامه‌ریزی برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکلات همچون مواردی که اخیرا حادث شد، بر عهده وزارت نیروست. چنانچه پیش‌تر در این زمینه برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی شده بود، واحدهای صنعتی راحت‌تر می‌توانستند برای مدیریت امور خود برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی در پایان تاکید کرد: واحدهای صنعتی نیازمند انجام تعمیر و نگهداری تجهیزات خود به صورت دوره‌ای هستند که این امر مستلزم برنامه‌ریزی است اما مشکلات قطعی برق در این امر اختلال ایجاد کرده است.

پیش از این نیز، این مقام مسئول، اظهار کرده بود که خشکسالی و شرایط کم آبی، تولید برق را کاهش داده و با توجه به فصل گرما مصرف برق افزایش پیدا کرده است؛ لذا شاهد قطعی برق در صنایع مختلف از جمله سیمان و فولاد بودیم که سبب افزایش قیمت سیمان هم شده است. این موضوع به طور مستمر و مکرر از سوی وزارت صمت مورد پیگیری قرار گرفته و وزارت صمت پیشنهادها و اعتراضات خود را در این زمینه اعلام و مطرح کرده است. در صورت تامین برق و برگشت تولید به شرایط عادی، قیمت‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. به طوری طی جلساتی که با وزیر نیرو برگزار شد، قرار شد با خنک‌تر شدن هوا، برق قابل توجهی به صنایع فولاد و سیمان برسد که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و طی روزهای آتی شاهد کاهش قیمت سیمان باشیم.

همچنین علیرضا رزم‌حسینی- وزیر صنعت، معدن و تجارت- نیز در این رابطه نیز با بیان اینکه مسئله اصلی در بازار سیمان و فولاد در شرایط فعلی مربوط به کاهش تولید است؛ لذا ضروری است تمرکز اصلی بر تولید باشد که آن هم نیازمند تامین انرژی و برق مورد نیاز این صنایع است. میزان برقی که در حال حاضر در اختیار این واحدهاست تنها برای گرم نگه داشتن کوره‌ها کافی است و این اختلال در تولید موجب ایجاد چالش در حفظ بازارهای خارجی و مشکل در قراردادهای داخلی برای صنایع سیمان و فولاد شده است؛ لذا ضروری است با اولویت‌بندی و بررسی‌های کارشناسی، این موضوع مدیریت شود.

البته شایان ذکر است که مصطفی رجبی‌مشهدی-سخنگوی صنعت برق- نیز اعلام کرده است: با هماهنگی وزارتخانه‌های نیرو و صمت، کارخانه‌های سیمانی که از روز چهارشنبه هفته گذشته، سیمان خود را در بازار عرضه و باعث تعدیل و کاهش حباب قیمتی شدند، در اولویت رفع محدودیت‌های برقی قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha