ناصر چمنی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی وابستگی اقتصاد کشور به نفت و تاثیر آن بر تولید و اشتغال داخلی گفت: اعتقاد من این است که شاید اگر نفت نداشتیم وضعیت کشور ما خیلی بهتر از امروز بود، شما ببینید ترکیه نفتی ندارد و همین مساله باعث شده تا به سمت تولید محوری حرکت کنند و از ظرفیت بخشهایی مثل گردشگری استفاده کند.
وی ادامه داد: کشور ژاپن و مالزی هم چون نفت نداشتند مجبور شدند که به سمت اقتصاد تولید محور حرکت کنند، اقتصادی که خودشان در آن تولید و صادرات کنند.
این فعال کارگری تصریح کرد: یکی از عوامل موثر برای وجود یک اقتصاد توانمند، داشتن ارتباط با دنیا است تا در سایه ارتباط، مبادلات خود را توسعه دهند و محصولاتشان را به کشورهای همسایه بفروشند.
چمنی یادآور شد:عربستان، کویت، امارات و قطر همگی نفت دارند ولی چگونه می شود که وقتی بررسی می کنیم به لحاظ رشد اقتصادی و صادرات در وضعیت مطلوب تری قرار دارند؟
وی ادامه داد: سیر نفت در کشور ما به گونه ای بوده که هر دولتی که سر کار آمده اولین پایه و مبنای اقتصادی اش را درآمد نفت قرار داده و این امر باعث شده تا نتواند به سمت یک اقتصاد تولید محور با ایجاد اشتغال پایدار حرکت کند.
این فعال حوزه کار خاطرنشان کرد: اگر تحریم ها را به درستی مدیریت می کردیم شاید رشد اقتصادی واقعی داشتیم نه رشد اقتصادی که بر مبنای فروش نفت باشد ولی متاسفانه به جای آنکه به سمت و سوی کارآفرینی و تولیدمحوری بریم که اشتغال پایدار ایجاد کنیم دنبال سودهای لحظه ای رفتیم و به فروش نفت متکی شدیم و این امر باعث شد تا درآمد آسان و سهل الوصولی در اختیار دولتها قرار بگیرد بدون آنکه در خصوص آن آینده نگری کنند.
انتهای پیام
نظرات