حشمت کوشکی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ هزار نفر معادل ۷ میلیون نفر ساعت در مراکز دولتی فنی و حرفهای آموزش دیدهاند و گواهینامه مهارت دریافت کردهاند، گفت: آنچه در ۵۰ مرکز دولتی این اداره کل آموزش داده میشود بر اساس ره یابی انجام گرفته و حدود ۶۰ درصد از آموزش دیدگان این مرکز به اشتغال میرسند.
به گزارش ایسنا به نقل از راوبط عمومی اداره کل فنی و حرفهای فارس، او با بیان اینکه گواهینامه مهارت فنی و حرفهای، بُرد بینالمللی دارد، اظهار کرد: در مراکز آموزشی دولتی این سازمان، ۷۵ در صد آموزشها بصورت عملی و ۲۵ درصد تئوری انجام میگیرد.
کوشکی با اشاره به تطابق نداشتن بودن تقاضا و عرضه نیروی انسانی مهارت دیده به واحدهای صنعتی، افزود: توسعه مدرک گرایی و توجه نشدن به مهارت آموزی در دانشگاهها سبب شده با وجود رشد روز افزون فارغ التحصیلان دانشگاهی، بیکاری این قشر در جامعه را سبب شده است.
او گفت: باید نگرش جامعه از مدرک گرایی به مهارت گرایی تغییر یابد تا بر پایه آن بتوان بر معضل بیکاری در جامعه غلبه کرد.
کوشکی به دایر شدن ۳۵ مرکز جوار صنعت در کنار صنایع فارس اشاره کرد و ادامه داد: سال ۱۴۰۰ سال توسعه مراکز جوار صنعت در کشور است.
او افزود: به منظور ایجاد توازون بین تقاضا و عرضه نیروهای کامد و مهارتی در صنایع، امسال یک هزار و ۴۰۰ مرکز جوار صنعت در کشور راه اندازی میشود که ۸۳ مرکز آن در فارس دایر میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای فارس افزود: این مراکز بر اساس تخصصهای مورد نیاز هر واحد صنعتی که بالای ۲۰۰ نیروی انسانی دارد، در کنار واحد صنعتی راه اندازی میشود و نیروهای انسانی مورد نیاز آن صنعت را به صورت تخصصی آموزش فنی و مهارتی میدهد.
او گفت: با این روند نیروی کار مهارت دیده و فنی مورد نیاز هر واحد صنعتی تربیت و تامین میشود که اشتغال را هم به دنبال دارد.
کوشکی به آموزشهای دوگانه فنی و حرفهای هم اشاره کرد و افزود: در این استراتژی، بخشی از آموزشهای تخصصی مربوط به واحدهای صنعتی، خدماتی، اصناف در مراکز فنی و حرفهای و بخشی از آن در دل این بخشها به افراد آموزش داده میشود.
انتهای پیام
نظرات