محمد رزم در حاشیه بازدید از زندان مرکزی شهرستان خرمآباد در جمع خبرنگاران، کاهش جمعیت کیفری را یک سیاست راهبردی در قوه قضائیه برشمرد و اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح بند۵۰۰ نفره زندانیان در زندان مرکزی خرمآباد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: سرانه فضای اقامتی و اداری به ازای هر زندانی در استان، ۱۰ مترمربع است که با افتتاح بند امروز و همچنینزندانهای الیگودرز، پلدختر و دورود طی روزهای آینده این میزان سرانه به متوسط کشوری یعنی ۱۲ مترمربع خواهد رسید.
رئیس کل دادگستری لرستان از آزادی ۹۴ زندانی جرائم عمومی استان همزمان با این بازدید و به مناسبت عید غدیر و سالروز میلاد امامکاظم(ع) خبر داد و افزود: ۴۰ نفر از این افراد از زندان مرکزی، ۲۱ نفر از اردوگاه حرفهآموزی پارسیلون، ۲۷ نفر از سطح سایرزندانهای استان با بدهی مالی و ۶ نفر نیز با قطعیت حکم آزاد شدند.
رزم بیان کرد: همچنین امروز به تمامی زندانیان و محکومیت مالی و جرایم غیر عمد واجد شرایط در زندانهای استان به مدت ۲۰ روزمرخصی اعطا شد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در مجموعه دادگستری لرستان به منظور کاهش جمعیت کیفری زندانیان افزود: به صورت روزانه بر صدور قرارهای تامین کیفری به منظور جلوگیری از بازداشت زندانیان نظارت میشود، ضمن اینکه درراستای اجرای قانون کاهش مجازات حبس، ۷۰۰ نفر از زندانیان استان آزاد شده اند.
رئیس شورای قضائی لرستان به انجام دو نوبت پایش و غربالگری زندانیان استان اشاره و تصریح کرد: اعمال دقیق و صحیحسیاستهای حبسزدایی و استفاده از تاسیسات نوین حقوقی مانند تعویق کیفری، تعویق صدود حکم، تخفیف و تعلیق مجازات در حالاجرا است.
رزم ادامه داد: قضات استان به صورت فردی و دستهجمعی به طور مرتب از زندانهای سراسر استان بازدید میکنند، بهگونهای که سالگذشته ۱۹۰۰ بازدید از این مراکز انجام شده است.
وی با بیان اینکه در راستای کاهش جمعیت کیفری کمیتهای تحت همین عنوان با مسوولیت معاون قضایی و دبیر هیات نظارت بر حفظحقوق شهروندی استات تشکیل شده است، افزود: در مراحل و زمانهای مختلف به زندانیان واجد شرایط مرخصی اعطا میشود.
رئیس کل دادگستری لرستان با اشاره به استفاده ۱۰۵ زندانی از دستبند و پابند الکترونیکی، گفت: این امکان در راستای مجازاتجایگزین حبس برای زندانیان ایجاد شده است.
رزم خاطرنشان کرد: کمیسیون عفو و تخفیف مجازات در سطح استان فعال است و طی دو سال گذشته ۲۲ جلسه عفو برگزار شدهکه طی این مدت ۷۰۰ زندانی توانستند از عفو و بخشودگی استفاده کنند.
وی به انجام ۲۶۱۷ مورد دادرسی الکترونیکی در استان اشاره و تصریح کرد: با تهیه امکانات و زیر ساخت های لازم ارتباط بینزندان ها و محاکم برقرار و بازجویی و تعقیب و محاکمه متهمین به صورت الکترونیکی انجام میشود که این امر مزایای بسیاری همچونجلوگیری از تردد بیمورد زندانی در سطح شهر، کاهش اطاله دادرسی و تسریع در رسیدگی پروندهها را بدنبال دارد.
رئیس کل دادگستری لرستان بیان کرد: سال گذشته تعداد قابل توجهی از زندانیان با کمک ستاد دیه و همچنین خیرین آزاد شده ضمناینکه شورای حل اختلاف ویژه زندانهای استان طی سال گذشته ۴۰۰ نفر زندانی با وساطت اعضا این شورا و ریش سفیدان واخذ رضایت شکات از زندان آزاد شده است.
رزم با اشاره به اعطای ۷۰۰۰ بسته معیشتی در سال گذشته در راستای کمکهای مومنانه به خانواده زندانیان، افزود: سال گذشته شاهدآزادی ۶۰۰ زندانی جرائم غیرعمد در استان بوده ایم.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از محکومین زندانهای استان در زمینه اشتغال مولد و درآمدزایی مشغول به کار هستند، گفت: این افراد دربخشهایی همانند خیاطی، قالیبافی، صنایع دستی، نجاری، تولید ماسک و دستمال کاغذی، بسته بندی گیاهان دارویی و حفظ منابعطبیعی فعال هستند.
انتهای پیام
نظرات