• جمعه / ۸ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400050805191
  • منبع : دویچه وله

بلاروس در اقدامی تلافی‌جویانه راهی جدید برای پناهجویان گشود

بلاروس در اقدامی تلافی‌جویانه راهی جدید برای پناهجویان گشود

بلاروس در گامی تلافی‌جویانه علیه تحریم‌های اقتصادی اتحادیه اروپا راه را بر هزاران پناهجو گشوده است. اتحادیه اروپا نیز در واکنش به اقدام بلاروس دست به اعزام نیرو برای حفاظت از مرزهای خارجی اروپا زده است.

به گزارش ایسنا، کارل نهامر، وزیر کشور اتریش امروز در وین از اعزام واحدهای ویژه "کبرا  ۱۳" به کشور لیتوانی خبر داد.

این نیروهای یگان ویژه عازم شده‌اند تا در بیش از هزار و ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی کشور خود از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا حفاظت کرده و آن را نفوذناپذیر سازند.

لیتوانی، این کشور حوزه دریای بالتیک به‌تازگی در تعداد پناهجویان و مهاجرانی که از طریق بلاروس وارد این کشور می‌شوند، رکورد شکسته است.

در حالی که شمار آنها سال گذشته تنها ۸۱ نفر بود، در سال جاری شمارشان به بیش از ۳ هزار نفر رسیده است و این برای کشوری که جمعیت آن تنها سه میلیون نفر است چالشی واقعی محسوب می‌شود.

مأموریت نیروهای یگان ویژه اتریش در اول ماه اوت (دهم مرداد) شروع می‌شود و قرار است هفته‌ها ادامه یابد. زمان پایان این مأموریت بستگی به چگونگی پیشرفت امور دارد.

به نوشته روزنامه اتریشی "استاندارد" این تحولات حاصل سیاست‌های الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌ جمهوری بلاروس است. او مرزهای کشور خود را به روی پناهجویان خاورمیانه باز کرد تا از لیتوانی برای تحریم‌های غرب انتقام بگیرد.

به گزارش دویچه‌وله، ماجرا از بازداشت رومان پروتاسویچ، بلاگر مخالف دولت بلاروس آغاز شد. این روزنامه‌نگار ۲۶ ساله به هنگامی که در هواپیما از آتن، پایتخت یونان عازم ویلنیوس، پایتخت لیتوانی بود بازداشت شد.

در ۲۳ مه سال جاری پرواز او با اخطار "دروغین" خطر وجود بمب در هواپیما مجبور به فرود در مینسک، پایتخت این کشور شد و پلیس بلاروس بلافاصله پروتاسویچ را بازداشت کرد.

اتحادیه اروپا خواستار آزادی فوری این روزنامه‌نگار شده و مقام‌های اروپا این اقدام دولت بلاروس را شدیدا محکوم کرده‌اند.

مقایسه با هیلتر

اتحادیه اروپا در پی بازداشت پروتاسویچ با ممنوعیت پرواز هواپیماهای بلاروس و تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور واکنش نشان داد.

الکساندر لوکاشنکو نیز این واکنش را با حمله ارتش هیتلر به اتحاد جماهیر شوروی سابق مقایسه کرد و گفت: «اتریش و آلمان باید ۱۰۰ سال زانو زاده و برای بخشش گناهان گذشته‌شان التماس بکنند، آنها به جای این کار دست به حملات جدید می‌زنند.»

لوکاشنکو در واکنش به تحریم‌های اقتصادی، در پاییز گذشته مسیر ترانزیت کالاهای خود را به بنادر روسیه منتقل کرد. او همچنین اعلام کرد که کشورش به دلیل تحریم‌های اقتصادی باید هزینه‌های خود را کاهش دهد و بنابراین، در درجه اول این کار را با مهار مهاجرت‌های غیرقانونی انجام خواهد داد.

بلاروس که پیش از این معروف بود، مهاجران را بدون بحث و جدل بیرون می‌کند، از آن پس به مسیری برای رسیدن آن‌ها به غرب تبدیل شد.

قبلا مرز ۶۸۰ کیلومتری این کشور با لیتوانی تقریبا غیر قابل نفوذ بود. اینک هر روز از این مسیر افرادی جدید وارد می‌شوند؛ مهاجرانی که به ویژه از عراق و همچنین از سایر کشورهای خاورمیانه و آفریقا گریخته‌اند.

با توجه به شرایط کنونی افغانستان و قدرت گرفتن طالبان پیش‌بینی می‌شود که از این مرز تعداد بیشتری پناهجو وارد اروپا شوند. برای همین، کمیسیون اتحادیه اروپا آلمان و سایر کشورهای عضو این اتحادیه را فراخوانده تا به ایمن‌سازی مرزهای خارجی کمک کنند.

کمیسیون اتحادیه اروپا ۱۲ میلیون یورو را به این هدف اختصاص داده و فرانتکس، نهاد حفاظت‌های مرزی اتحادیه اروپا نیز ۳۵ مأمور را راهی لیتوانی کرده است. وزارت دفاع لیتوانی همچنین از ناتو درخواست کمک‌ کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha