به گزارش ایسنا، در پی محدودیتهای اعمالی برای صنایع سیمان و فولاد در مصرف برق برای جلوگیری از قطعی برق و کمک به شبکه تامین برق، صدای این صنایع بسیار در آمده است. این صنایع در اثر محدود شدن فعالیت خود دچار آسیب به لحاظ کاهش تولید شدهاند.
چند روز پیش ناصر تقیزاده - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه علیرغم تمامی همکاریها وزارت نیرو کمترین همکاری را داشته و مشکلات مربوط به قطعی برق و تاثیرات منفی که در صنعت فولاد بر جای گذاشت، از دو جنبه قابل بررسی است و این موضوع در در حوزه سرمایهگذاری و همچنین در حوزه نگهداری به موقع و تعمیرات واحدهای نیروگاهی قابل تامل است، اعلام کرد: در حال حاضر کوره ذوب و قسمت فولادسازی تعطیل شده است. ضمن اینکه کاهش تولید ۱۰۰ هزار تنی فولاد این شرکت که موجب تحمیل خسارات مالی بسیار به شرکت شده، از دیگر خسارات و آسیبهای ناشی از قطعی برق است.
در این زمینه همچنین مدیرعامل فولاد خوزستان و مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی گلگهر نیز از ادامه روند قطعیهای برق و محدودیت فعالیتهای خود ابراز نگرانی کرده و نسبت به کاهش تولید آن هم در سال تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها هشدار دادند.
امین ابراهیمی-مدیرعامل فولاد خوزستان با بیان اینکه از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و با توجه به گرمای زودرس، شرکت فولاد خوزستان به منظور جلوگیری از خاموشیهای گسترده شهری اقدام به کاهش تولید کرد؛ گفت: روند محدودیتهای برقی نه تنها در ساعات اوج مصرف بلکه در دیگر ساعات نیز به طور مستمر ادامه داشته است اما پیگیریها از طولانی شدن محدودیتهای برق صنایع حکایت دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه مسئولان برق استان خوزستان اعلام کردهاند که امسال علاوه بر شروع زودرس گرمای هوا، کاهش بارندگیها سبب خروج نیروگاههای آبی از مدار تولید شده است؛ افزود: در چنین شرایطی امکان بارگیری از نیروگاههای آبی به کمترین حالت ممکن میرسد. همین امر باعث کاهش تولید و در نتیجه محدودیت بیشتر به صنایع به ویژه فولاد میشود.
با افزایش پنج برابری بهای برق صنایع، محدودیتهای برقی به اوج رسید
مدیرعامل فولاد خوزستان از پنج برابر شدن بهای برق صنایع فولادی و معدنی در ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: با هدف پایداری شبکه و تثبیت تولید و درآمد بیشتر وزارت نیرو، بهای برق مصرفی صنایع فولادی و معدنیها نسبت به سال گذشته افزایش پنج برابری داشت. علیرغم مخالفتهای گسترده و نارضایتی فعالان عرصهی صنعت، طرح به تصویب رسید و شکل اجرایی به خود گرفت و باعث افزایش ۲۰ درصدی هزینههای تولید شمش فولادی شد. در چنین شرایطی انتظار بر این بود که برقرسانی به صنایع روندی مستمر و پایدار به خود بگیرد که عملا در سه ماههی اول سال نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه محدودیتهای برقی به اوج خود رسید.
ابراهیمی کاهش تولید شمش را نتیجه مستقیم محدودیتهای برق دانست و تصریح کرد: در سه ماههی اخیر محدودیتهای برق باعث افت تولید فولاد و در نهایت افزایش قیمت در بازار شده است. قطعا تداوم چنین شرایطی علاوه بر ضرر مالی، باعث برهم خوردن تعادل بازار و گرانیهای کاذب میشود. بهترین رفتار در چنین شرایطی پایش مصرف کشور و تقسیمبندی منصفانهی محدودیتهای برق از سوی وزارت نیرو است.
وی ضمن تاکید براینکه تداوم تولید صنایع مختلف همچون فولاد خوزستان، از اهمیت ویژهای برخوردار است و هرگونه وقفه در تولید، ناگریز بازار را ملتهب خواهد کرد، افزود: تولید مستمر فولاد علاوه بر نقش راهبردی در اقتصاد کشور، توانسته در صادرات و ارزیآوری جایگزین قابل اطمینانی برای نفت باشد اما تدوام این شرایط نتیجهای جز گرانی و کمیاب شدن محصولات فولادی به دنبال ندارد؛ لذا از مدیران صنعت برق کشور انتظار داریم در اعمال محدودیتها، نگاه ویژهای به صنایع فولادی داشته باشند.
خسارات جدی صنایع در پی قطعیهای برق
همچنین ایمان عتیقی-مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گلگهر- نیز ضمن تاکید صریح بر وارد شدن خسارت جدی به صنایع فولاد و ناتوانایی پیمانکاران بخش تولید در تامین هزینههای ثابت، به شعار حمایت و مانع زدایی از تولید در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایطی که در حال حاضر به صنایع تحمیل شده است در زمینه تامین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی، بسیار گلهمند هستیم.
وی حداقل حمایت از تولید را تامین برق صنایع دانسته و خاطرنشان کرد: کاهش ۱۰ تا ۹۰ درصدی در طول این دوره موجب آسیب جدی و بسیار زیادی به تجهیزات و همچنین صنایع زیردستی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر شده است. همچنین کاهش درآمد ناشی از قطعی برق، تبعات و اثرات منفی خواهد داشت. پیمانکاران گلگهر با توجه به ماهیت قرارداد خود و به دلیل مشکلات در تامین برق، قادر به تأمین هزینههای ثابت نیستند؛ این اتفاق موجب تحمیل خسارت جدی به پیمانکاران بخش تولید خواهد شد.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر خاطرنشان کرد: نگاه، عزم و هیجانی که در ابتدای سال در حوزه تولید و حمایت و پشتیبانی از تولید وجود داشت به یکباره وارد تنش جدی شد که متاسفانه آرزوها، اهداف و برنامههای ما در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها را دچار مخاطره جدی کرد.
طبق وعده وزیر نیرو، مشکل برق صنایع رفع و برقشان تامین شد؟
اینها در حالی است که روز سهشنبه هفته جاری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به کاهش تولید و افزایش قیمتها در پی قطعی برق صنایع، از پیگیریهای وزارت صمت و وعده وزارت نیرو برای تامین برق صنایع از روز پنجشنبه هفته جاری خبر داد.
براین اساس طبق وعده وزارت نیرو که توسط معاونت معدنی وزارت صمت اعلام شد، قرار بوده است از امروز (پنجشنبه) تامین برق صنایع بهبود یابد و مشکل قطعی برق آنها رفع شود و برق قابل توجهی به صنایع فولاد و سیمان برسد؛ لذا منتظر اخبار واصله از این ناحیه هستیم.
در این رابطه، وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر ضرورت آسیبشناسی واقعی و رصد روزانه میزان تولید و موجودی سیمان و فولاد در کشور، تاکید کرد که در شرایط فعلی، اولویت اصلی در حوزه سیمان و فولاد تامین برق به منظور حفظ تولید است. در بازاری که میزان تقاضا تغییری نکرده است، زمانیکه عرضه کمتر از ۳۰ درصد باشد، طبیعتا مشکلات حادث میشوند. مسئله اصلی در بازار سیمان و فولاد در شرایط فعلی مربوط به کاهش تولید است؛ لذا ضروری است تمرکز اصلی بر تولید باشد که آن هم نیازمند تامین انرژی و برق مورد نیاز این صنایع است اما متاسفانه پیشنهادات وزارت صمت برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از قطعی برق به بخش صنعت، مورد قبول واقع نشد.
نظرات