• پنجشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400050704590
  • خبرنگار : 50177

یک استاد حوزه و دانشگاه:

 تاکید روی غدیر خم با هدف کم شدن شکاف‌ها و اختلافات بین مسلمانان است

  تاکید روی غدیر خم با هدف کم شدن شکاف‌ها و اختلافات بین مسلمانان است

ایسنا/لرستان یک استاد حوزه و دانشگاه گفت:  تاکید روی غدیر خم باهدف کم شدن شکاف‌ها و اختلافات بین مسلمانان است.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل حسینی لیلابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کتاب الغدیر علامه امینی در خصوص ماجرای تاریخی غدیر خم به طور مفصل توضیح داده است.

وی با بیان اینکه این کتاب شامل  ۱۱ جلد عربی بوده که در ۲۲ جلد فارسی ترجمه شده است، افزود: در این کتاب اقوال و نظریات علمای مختلف مذاهب شیعه و سنی را که پیغمبر (ص) در آخرین سال حیات خود و آخرین حج خود به دنبال چه چیزی بوده است که مردم را در آن صحرا جمع کردند را در خود جمع کرده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: حضرت رسول صلوات الله علیه و الله در واقعه غدیر خم سخنرانی مفصلی داشتند و  یک جمله پیغمبر معروف شده و افرادی که به دنبال تابعیت از حق نیستند همان یک جمله " من کنت مولاه فهذا علی مولاه" را مطرح می‌کنند در حالیکه این خطبه بسیار مفصل است و قبل و بعد دارد.

حسینی با بیان اینکه خطبه غدیر اول و آخر دارد و مفصل است، عنوان کرد: در این خطبه جمله  "ألست أولی بکم من أنفسکم" مطرح است که کلمه اولی به انفس به این معناست که آیا به نفس، وجود و خود شما اولویت بیشتری ندارم؟ و مردم تایید می‌کنند که شما به جان ما از خودمان ولایت بیشتری دارید و بعد از این مقدمات حضرت رسول (ص) می‌فرمایند " من کنت مولاه فهذا علی مولاه" یعنی هر کس من مولای اویم پس علی (علیه السلام) نیز مولای اوست.

وی با بیان اینکه اگر به این جمله  فوق دقت کنید جمله ولایت مشخص است، اضافه کرد: قرینه‌های حالیه و مقالیه نشان می‌دهد که گوینده چه منظوری داشته است و اینکه مردم را سه روز در صحرا معطل کردند و منتظر ماندند تا حجاجی که جلوتر رفتند برگردند و آنهایی که نرسیدند زودتر برسند، نشان از یک موضوع مهمی دارد.

حسینی با بیان اینکه الغدیر علامه امینی این موضوع را در ابعاد مختلف بررسی می‌کند و با یک روش علمی ثابت می‌کند که پیغمبر (ص) در صدد چه چیزی بوده است و آیات متعدی که قبل و بعد از اتفاق غدیر خم نازل شده نشان از این دارد که پیامبر (ص) درصدد عنوان چه موضوعی بوده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این آیه" الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی" اظهار کرد: حتی مفسرین و عالمان اهل سنت هم گفته‌اند هنوز مردم در واقعه غدیر خم پراکنده نشده بودند این آیه نازل شد و به این معناست که امروز دین شما را کامل کردم.

وی اضافه کرد: قراینی نشان می‌دهد که ولایت یعنی اولی به تصرف با توجه به قسمت قبلی سخنرانی پیامبر (ص) که می‌فرمایند"ألست أولی بکم من أنفسکم" منظور ولایت و جانشینی است.

حسینی خاطر نشان کرد: حتی اگر معنی ولایت دوستی و محبت حضرت علی (ع) باشد با توجه به اینکه پیامبر اکرم (ص) در واقعه غدیر مردم را سه روز معطل کرد که بگوید با علی (ع) دوست و با دشمنانش دشمن باشید و دشمنی با امیرالمومنین (ع) دشمنی با من و دشمنی باخداست، باز  این سوال مطرح می‌شود که افرادی که با مولا علی (ع) دشمنی کردند در حدی که به قصد کشتنش شمشیر کشیدند و هزاران نفر از یارانش را در جنگ صفین و جمل به شهادت رساندند، باید از اهل سنت سئوال کرد شما چرا معاویه، طلحه، زبیر و عایشه را که دشمنان خونی علی علیه السلام شدند و با آن حضرت جنگیدند را تقدیس می‌کنید.

وی اضافه کرد: یعنی اگر بگوئیم اهل سنت  معنای ولایت را از حدیث غدیر نپذیرفته‌اند اما همه میدانیم آنها معتقدند که پیغمبر (ص) در غدیر خم دوستی با علی (ع) را بر همه واجب کرده است و حالا سؤال می‌کنیم شما اهل سنت نه تنها دشمنان علی (ع) محکوم نمی‌کنید بلکه آنها را جز مقدسات خود می‌دانید و کسی حق ندارد به این افراد اعتراض کند و پس متوجه باشید که شما اهل سنت حتی به  دوستی حضرت علی (ع) پایبند نیستید.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید براینکه ما به دنبال دعوا با مسلمانان نیستیم، تصریح کرد: هنگامیکه در مورد غدیر خم بحث می‌کنیم به دنبال تمام شدن دعواها هستیم تا بیاییم هرآنچه که خدا و پیغمبر (ص) به آن دستور داده تابع باشیم و تاکید ما روی غدیر خم به دنبال کم شدن شکاف‌ها و اختلافات بین مسلمانان هستیم.

حسینی با بیان اینکه به جای دعوا و درگیری و خشنونت صحبت شود، خاطرنشان کرد: اصل غدیر را ثابت می‌کنیم و دوم فرمایشات پیغمبر را اثبات می‌کنیم و از زبان علمی اهل سنت ثابت می‌کنیم که منظور از ولی، ولایت و سرپرستی است و در نهایت فرض کنیم آنچه اهل سنت برداشت کردند درست است و این معنا از حدیث غدیر اگر قبول کنیم بازهم آن کسانی که شیعه نیستند باید به این دوستی با علی (ع) پایبند باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha