• سه‌شنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400050503163
  • خبرنگار : 71129

اعتراض مجارستانی‌ها علیه جاسوسی دولت با "پگاسوس"

اعتراض مجارستانی‌ها علیه جاسوسی دولت با "پگاسوس"

حدود یکهزار تن از مردم مجارستان علیه استفاده دولت از بدافزار جاسوسی پگاسوس بابت نظارت غیرقانونی از چهره‌های مردمی در این کشور دست به اعتراض زدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معترضان در موزه "خانه ترور" در بوداپست، پایتخت مجارستان تجمع کردند که محل یادبود قربانیان نازیسم و کمونیسم است و به سمت ساختمان حزب حاکم "فیدس" گسیل شدند.

منتقدان ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان همچنین شعار "ویکتاتور" – بر وزن "دیکتاتور" سر دادند.

یکی از معترضان گفت: این نظارت غیرقانونی از شهروندان باعث ناراحتی من شده است. این روند من را یاد سیستم‌های کمونیستی می‌اندازد و نشان می‌دهد که مجارستان راهش را از غرب جدا کرده و به سمت شرق متمایل می‌شود.

دولت بوداپست که مخالف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بابت اجرای قوانین و مسائل دموکراسی است، درباره این اتهام مطرح شده اظهارنظری نکرده و فقط گفته که جمع آوری اطلاعات به صورت قانونمند انجام پذیرفته است.

گزارشی از سوی ۱۷ سازمان رسانه‌ای بین‌المللی و عفو بین‌الملل در ماه جاری میلادی نشان داد که بدافزار پگاسوس ساخته شده و تحت لیسانس کمپانی اسرائیلی NSO برای هک کردن و تلاش برای هک تلفن‌های هوشمند متعلق به خبرنگاران،‌ فعالان حقوق بشری و مقام‌های دولتی در چندین کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

یکی از شرکای گروه‌های خبرنامه رسانه‌ای مجارستان موسوم به Direkt۳۶ گفته که اهداف این جاسوسی شامل خبرنگاران، تجار، وکلا و منتقدان دولت بوداپست بوده‌اند.

دادستان‌های مجارستان تحقیقاتی را برای یکسری شکایت‌های مطرح شده از زمان انتشار این گزارش آغاز کرده‌اند.

کمپانی اسرائیلی NSO گفته که این محصولش تنها از سوی آژانس‌های اطلاعاتی و اجرای قانون دولت‌ها برای مقابله با تروریسم و جرایم به کار گرفته شده است.

در مجارستان که چهار دهه پس از جنگ دوم جهانی تحت حاکمیت کمونیسم بود، وزیر دادگستری نظارت در امور مربوط به امنیت ملی را تایید می‌کند.

یکی از اعضای حزب اپوزیسیون " Momentum" که راهپیمایی روز دوشنبه را سازماندهی کرد، گفته که پگاسوس بزرگترین رسوایی در مجارستان از زمان روی کار آمدن دموکراسی در ۱۹۹۰ است.

وی گفت: در کشوری که مردمش می‌دانند چطور یک رژیم سوسیالیست باید کار کند، چنین مساله‌ای قابل قبول نیست. دلیلی برای موجودیت سرویس‌های امنیتی وجود دارد اما نمی‌توان از آن برای حفظ قدرت استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۶ ۰۱:۲۸

مگه ب اینا نمیگن اغتشاشات؟!