به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ساختمانچی، مراحل آن به این صورت است که از طریق فرایند نورد گرم یا ذوب کردن در چند سری پی درپی مذاب می شود و سپس چندین بار از بین غلتک های مخصوص عبور داده می شود تا به ضخامت مورد نظر برسد و چون در دمای بسیار بالا ذوب می شود اجزای تشکیل دهنده آن تیره و مات می شود از این رو به آن ورق سیاه می گویند. ورق سیاه به دلیل کاربردهای زیادی که در صنعت دارد از مهم ترین نوع ورق آهن است.
اندازه استاندارد و رایج برای ورق سیاه ST۳۷ می باشد. اگر از این استاندارد کمتر باشد نرم تر می شود، اما هرچه عنصر کربن آن بیشتر باشد سخت تر خواهد بود.
از ویژگی های مهم ورق سیاه استحکام کششی آن است که در برابر فشار و ضربات وارده مقاومت بالایی دارد.
ورق سیاه در کجا کاربرد دارد؟
از ورق سیاه در ساخت و تولید وسایل و تجهیزات زیادی می توان استفاده کرد. که چند مورد را به صورت فهرست در این جا نام می بریم:
صنعت خودرو سازی، بعضی از لوله های نفتی، ساخت تانکر، تولید سیلندر گاز، ساخت رینگ و چرخ، سد سازی، ساخت آبگرمکن، در صنعت کشاورزی، ساخت مخازن کشتی سازی و صنایع فلزی سنگین.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق سیاه
قیمت ورق سیاه به اندازه (طول، عرض، ضخامت)، وزن، نرخ سوخت، انبارداری، نوسانات بازار بورس و نحوی تولید بستگی دارد. قیمت ورق سیاه با توجه به استانداردها و محاسبه و قیمت گذاری می شود. قیمت ورق سیاه منوط بر قیمت ارزهای خارجی است. به دلیل این که مواد اولیه ورق سیاه وارداتی است. پس تورم جهانی روی آن موثر است. با افزایش هزینه های حمل و نقل از روسیه به ایران که دلیلش کمبود کشتی ها برای عبور از دریای خزر به دریای سیاه است، موجب بالا رفتن قیمت ورق سیاه شده است.
ورق گالوانیزه
استفاده از فلزات به خصوص آهن و فولاد در صنایع مختلف به ویژه صنعت خودروسازی، صنعت ساختمان، صنعت لوازم خانگی،صنایع غذایی، هواپیماسازی وغیره... هر روز بیشتر از قبل می شود. اگر ضعف های آهن و فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی کاهش پیدا کند و کیفیت آن بالا برود، مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد. ورق گالوانیزه این خصوصیت را دارا است. زیرا طی فرایند گالوانیزاسیون ساخته می شود. به این صورت که پوششی از فلز روی بر سطح ورق فولادی قرار می گیرد که در برابر رطوبت دچار خوردگی نشود. ورق گالوانیزه به دو صورت رولی و برش خورده ساخته می شود.
قیمت ورق گالوانیزه چگونه محاسبه می شود؟
تنوع در ابعاد، ضخامت، نوع ورق، کارخانه تولید کننده روی قیمت ورق گالوانیزه تاثیرگذار است. قیمت ورق گالوانیزه را می توانید در سایت آهن به صورت آنلاین دنبال کنید. زیرا به دلیل نوسانات لحظه ای، قیمت ها روزانه، به روز رسانی می شود. قیمت ورق گالوانیزه در سایت آهن، به صورت رولی و در مقدار ظرفیت گذاشته می شود.
به دلیل تقاضای بالای ورق گالوانیزه بخشی از نیاز بازار از طریق واردات تامین می شود. که از دلایل نوسانات قیمت ورق گالوانیزه محسوب می شود.
ویژگی های ورق گالوانیزه
در مقابل زنگ زدگی و اصطکاک مقاوم است، قابلیت رنگ شدن دارد، در زمان کوتاه آماده می شود، از استحکام بالایی برخوردار است، کاربرد آن زیاد است.
تفاوت ورق سیاه با ورق گالوانیزه
بعد از بررسی و توضیح در مورد ورق سیاه و ورق گالوانیزه اکنون مهم ترین تفاوت های این دو ورق را بررسی می کنیم.
اولین و مهم ترین مورد این است که ورق سیاه، یک ورق فولادی پایه است. اما ورق گالوانیز، یک ورق فولادی ثانویه محسوب می شود.
زمان تولید ورق گالوانیزه بسیار سریع است یعنی حتی اگر یک ورق گالوانیزه به کارخانه سفارش داده شود در کمترین زمان تحویل می شود. در صورتی که برای تولید ورق های سیاه زمان لازم است.
ورق سیاه مثل سایر ورق های فولادی مقاومت زیادی در برابر خوردگی و زنگ زدگی ندارد، در حالی که ورق گالوانیزه طوری طراحی و ساخته شده است که در رطوبت بالا قابل استفاده است، یعنی مقاومت و استحکام آن بالا است.
ظاهر ورق های سیاه مات است اما در ورق های گالوانیزه کاملا صاف و صیقلی و شفاف است.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات