• شنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400050200934
  • خبرنگار : 71553

عضو نظام صنفی کشاورزی دشت آزادگان:

مجوزهای احداث چاه و کشت باید مدیریت شود

 مجوزهای احداث چاه و کشت باید مدیریت شود

عضو نظام صنفی کشاورزی دشت آزادگان تاکید کرد: باید آب کرخه را محافظت کنیم. همچنین حق آبه تالاب هورالعظیم جدا از بخش کشاورزی دیده شود. حق آبه کرخه نیز برای فصول کشت به جز کشت های پرمصرف تعیین شود.

حسین مرمضی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آمار دقیقی از تلفات گاومیش ها در اختیار نیست، گفت: چون آب سالمی به دامداری ها نرسید و آب رودخانه کرخه نیز دو هفته قطع شد، تعدادی از دام ها از جمله گوسفند، گاو و گاومیش ها بر اثر تشنگی تلف شدند.

وی اضافه کرد: آب رودخانه کرخه از ابتدای سوسنگرد تا انتهای سوسنگرد قطع شد. سدسازی و انتقال آب هر دو باعث این موضوع شدند. از شش - هفت سال پیش هشدارهایی در این زمینه دادیم اما مجوزهای زیادی برای احداث چاه در مناطق ایلام، کرمانشاه، همدان و ملایر صادر شد. از آن طرف نیز وقتی برداشت آب های زیرزمینی زیاد شود آب های سطحی هم خود به خود از بین می روند.

مجوزهای بی رویه احداث چاه متوقف شود

وی با اشاره به اینکه طبق اعلام سازمان نیرو ورودی کرخه ۱۸ مترمکعب و خروجی آن ۶۸ تا ۱۳۰  متر مکعب است، اظهار کرد: بایستی صدور مجوزهای احداث چاه و برداشت غیرمجاز آب متوقف شود. علاوه براین بایستی جلوی انتقال آب کرخه به برخی استان ها یعنی لرستان و از لرستان به اصفهان متوقف شود که این انتقال آب شامل حال رودهای دز و کارون هم شده است.

مرمضی در ادامه به سد سیمره در استان ایلام اشاره کرد و افزود: وقتی سد سیمره در ایلام احداث شد مجوز برداشت آب برای مردم آن منطقه نیز صادر شد که این موضوع درست نیست، زیرا آبی که پشت سد سیمره است متعلق به کرخه است. ولی این آب به جای ورود به کرخه به مناطق جدیدی که برای کشت تعریف شده بود، تعلق گرفت.

به گفته وی، پساب های نیشکر که در تالاب رها می شوند بسیار خطرناک هستند که حتی باعث تلفات ماهی ها هم شده اند.

رییس تشکل های کشاورزی دشت آزادگان افزود: متاسفانه آموزشی به کشاورزان داده نشده و کشاورزان همان شیوه کشت ۵۰ سال پیش را انجام می دهند. 

کشت شلتوک در ۳۰ هزار هکتار با وجود ممنوعیت

 مرمضی در بخش دیگری از صحبت هایش به کشت شلتوک اشاره کرد و گفت: امسال روی رودخانه های کرخه، دز، کارون و مارون ممنوعیت کشت شلتوک اعلام شد، ولی در اصفهان ۳۰ هزار هکتار به اراضی کشت شلتوک اضافه شده که تامین آب آن از کارون است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha