• جمعه / ۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400050100270
  • خبرنگار : 71415

ضمن "جنگ طلب" خواندن غنی

طالبان برای مذاکره و صلح در افغانستان شرط گذاشت/ دنبال جنگ نیستیم/خبرنگاران را تهدید نکردیم

طالبان برای مذاکره و صلح در افغانستان شرط گذاشت/ دنبال جنگ نیستیم/خبرنگاران را تهدید نکردیم

سخنگوی طالبان افغانستان در مصاحبه‌ای به شرح مواضع این گروه در خصوص رخدادها و اتفاقات بعدی در این کشور پرداخت.

 به گزارش ایسنا سهیل شاهین سخنگوی گروه شبه‌نظامی طالبان در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت طالبان خواستار قدرت انحصاری در افغانستان نیست اما تاکید دارد که در این کشور تا زمان روی کار آمدن یک دولت جدید تشکیل یافته در کابل به موجب مذاکرات و کنار رفتن اشرف غنی از ریاست جمهوری صلح وجود نخواهد داشت.

به گزارش شبکه الجزیره، این در حالی است که فرآیند خروج آمریکا و ناتو از افغانستان بر اساس برآوردها بیش از ۹۵ درصد تکمیل شده و قرار است تا ۳۱ اوت به پایان برسد.

سهیل شاهین در این مصاحبه تصریح کرد طالبان زمانی سلاح‌هایش را زمین خواهد گذاشت که یک دولت تشکیل شده به موجب مذاکرات و قابل قبول برای همه طرف های جنگ در کابل روی کار آمده و دولت اشرف غنی کنار برود.

سهیل شاهین در صحبتی که ظاهراً اشاره به دوره قدرت پنج ساله سابق طالبان دارد گفت: من می‌خواهم تصریح کنم که ما به منحصر بودن قدرت معتقد نیستیم چون هر دولتی که در گذشته در افغانستان به دنبال انحصار قدرت رفت دولت موفقی نبود.  بنابراین ما نمی‌خواهیم همان فرمول را دوباره تکرار کنیم.

اما او با این حال نسبت به تداوم فعالیت حکومت اشرف غنی سازش ناپذیر نشان داده و او را یک "جنگ طلب" خواند. او همچنین اشرف‌غنی را متهم کرد به اینکه از فرصت سخنرانی روز سه شنبه خود به مناسبت عید قربان برای دادن وعده حملات علیه طالبان استفاده کرده است.

شاهین حق اشرف غنی برای ریاست جمهوری را مردود دانسته و ادعاهای مربوط به تقلب گسترده پیرامون پیروزی اشرف غنی در انتخابات سال ۲۰۱۹ را تکرار کرد.

چند روز پیش عبدالله عبدالله یک هیئت مذاکرات سطح بالا را به مقصد شهر دوحه پایتخت قطر به منظور مذاکرات با رهبران طالبان سرپرستی کرد.

این مذاکرات با وعده‌های انجام مذاکرات بیشتر و همچنین صرف توجه بیشتر به حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت ها در افغانستان پایان یافت.

سهیل شاهین این مذاکرات را یک "شروع خوب" خواند اما او گفت که درخواستهای مکرر دولت افغانستان برای آتش بس در حالیکه اشرف غنی همچنان در قدرت باقی مانده، به مثابه "تقاضای تسلیم شدن" طالبان است. او تاکید کرد: آنها خواستار آشتی نیستند اما آنها خواستار تسلیم هستند.

 او همچنین اظهار کرد که قبل از اجرای هرگونه آتش بس باید توافق بر سر یک دولت جدید که قابل قبول برای ما و دیگر افغانها باشد وجود داشته باشد در آن صورت دیگر جنگی وجود نخواهد داشت .

سهیل شاهین تاکید کرد: تحت این دولت جدید زنان اجازه کار کردن، رفتن به مدرسه و شرکت در سیاست را خواهند داشت اما باید حجاب یا روسری داشته باشند .

این سخنگوی طالبان در ادامه گفت که زنان برای ترک خانه خود باید یک خویشاوند مرد را به صورت الزامی با خود همراه داشته باشند و فرماندهان طالبان در مناطق جدیدا اشغال شده در افغانستان به دانشگاهها، مدارس و بازارها دستور داده‌اند که از جمله  با مشارکت زنان و دختران مثل قبل فعالیت داشته باشند .

با این حال گزارش‌های مکرری منتشر شده مبنی بر اینکه در برخی مناطق اشغال شده از سوی طالبان در افغانستان محدودیت‌های شدیدی علیه زنان اعمال شده و حتی مدارس به آتش کشیده شده اند از جمله یک ویدیوی خشونت‌آمیز منتشر شده که ظاهراً در آن شبه نظامیان طالبان چند کماندوی افغان را در شمال این کشور می‌کشند. سهیل شاهین گفت برخی فرماندهان طالبان دستورات رهبران این گروه شبه نظامی در مخالفت با رفتارهای سرکوبگرانه و خشونت آمیز را نادیده گرفتند و چند تن از آنها در مقابل یک دادگاه نظامی طالبان قرار گرفته و مجازات شده اند هرچند توضیحات بیشتری ارائه نکرد .

او ویدئوی مذکور را نیز یک ویدیوی "جعلی" دانست.

 او همچنین گفت که طالبان برنامه‌ای برای پیشرفت نظامی علیه کابل نداشته و این گروه شبه نظامی تاکنون در برابر تصرف مراکز ولایات در افغانستان "خویشتنداری" به خرج داده است اما در عین حال هشدار داد، طالبان قادر به انجام یک چنین کاری با توجه به تسلیحات و تجهیزاتی که در مناطق جدیدا تصرف شده به دست آورد، است.

او تاکید کرد که اکثریت پیروزی های طالبان در میدان جنگ از طریق مذاکرات به دست آمده اند نه از طریق درگیری .

وی افزود: آنها از طریق درگیری سقوط نکردند این برای ما خیلی سخت بود که ۱۹۴ منطقه را در عرض تنها ۸ هفته تصرف کنیم .

این در حالی است که سقوط سریع مناطق در افغانستان و پاسخ ظاهراً همراه با دلسردی نیروهای دولت افغانستان برخی جنگسالاران متحد با آمریکا را وادار به احیای گروه‌های شبه‌نظامی محلی با تاریخچه اقدامات خشونت‌آمیز کرده است. از نظر بسیاری از افغان‌های نگران از تاریخچه ۴۰ سال جنگ در افغانستان، این اتفاق نگرانی‌های تکرار یک جنگ داخلی بی‌رحمانه در اوایل دهه ۱۹۹۰ در این کشور را که در جریان آن همین جنگ سالاران برای قدرت می‌جنگیدند احیا می‌کند.

سهیل شاهین گفت: شما می دانید هیچ کس از جمله خود من خواستار یک جنگ داخلی نیست.

شاهین همچنین وعده های طالبان با هدف اطمینان دادن به افغانهای نگران از این گروه را تکرار کرد .

واشنگتن وعده داده هزاران تن از مترجمان و افغان های همکار با ارتش آمریکا را به خارج از افغانستان منتقل کند. سهیل شاهین گفت این گروه هیچ نگرانی از طالبان نباید داشته باشند و در عین حال از تهدید کردن آنها امتناع کرد.

اما او در عین حال گفت: اگر عده‌ای می‌خواهند به خاطر اقتصاد ضعیف افغانستان در غرب پناهندگی بگیرند تصمیم در این مورد به عهده خود آنهاست.

او در عین حال این مساله که طالبان به تهدید خبرنگاران و جامعه مدنی نوپای افغانستان به عنوان یک جامعه شاهد ده‌ها مورد قتل در سال گذشته میلادی پرداخته است را رد کرد .

شاهین تاکید کرد، خبرنگاران از جمله خبرنگاران همکار با رسانه‌های غربی لازم نیست هیچ ترسی از دولتی که در آن طالبان شامل شده، داشته باشند.

وی افزود ما هیچ نامه‌ای به خبرنگاران برای تهدید آنها به ویژه آنهایی که با رسانه‌های خارجی کار می‌کنند صادر نکردیم آنها می‌توانند حتی در آینده به کارشان ادامه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۱ ۱۸:۳۵

دم خروس یا قسم حضرت عباس

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۰۰:۵۶

گروهک تروریستی طالبان باید نابود گردد ! وگرنه منطقه را به هرج و مرج می کشاند !

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۰۴:۵۵

آره جونی امت تو گفتی ما مردم افغانستان هم باور کردیم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۰:۰۰

طالب مزدوررابایدازبین برداشت با دشمن افغانستان نیازی نیست صلح کندبه هیچی این کشور رحم نمیکنه ناکرده ایناافغانی نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۰:۳۶

Rafeai: طالبان‌ همان‌ طالبان‌ دهه‌ هفتاد‌ است،هیچگونه‌ تغییری‌ در‌ رویش‌ وحشی گری آنان‌ نسبت‌ به قتل‌ و‌ غارت‌ افراد‌ ملکی‌ و‌ اموال‌ شخصی‌ بوجود‌ نیامده‌ است.ادعای‌ سهیل‌ شاهین‌ شعار‌ بیش‌ نیست،گواه‌ بر‌ اثبات‌ مدعا قتل‌ و‌ غارت‌ و‌ آتش‌ زدن‌ اماکن‌ عموعی‌ و‌ شخصی‌ مردم‌ بی‌ دفاع‌ و‌ مظلوم‌ ولسوالی‌ و شهرستان‌ ولایت‌ دای‌ کندی‌ است،در‌ این‌ ولسوالی‌ طالبان‌ حتی‌ به‌ معلول‌ ذهنی‌ رحم‌ نکرده و او‌ را‌ به‌ رگبار بستند،نمونه‌ دیگر‌ آن‌ قتل‌ عام‌ مردم‌ مظلوم‌ اسپین‌ بولدک‌ که‌ از‌ هموطنان‌ پشتون‌ ما‌ هستندبه‌ تعداد‌ صد‌ نفر‌ را‌ تیر‌ باران‌ کردند‌ ونیز‌ آمر‌ امنیت‌ ولایت‌ بادغیس‌ بعد‌ از‌ تسلیم‌ شدن‌ به‌ طالبان‌،این‌ گروه‌ وحشی‌ او‌ را‌ تیر‌ باران‌ کردند.هیچ‌وجدان‌ بیداری‌ اینگونه‌ رفتار‌ طالبان‌ را نمی‌ پذیرد.بفرمایش‌ امام‌ خمینی(ره)که‌ در‌ راستای‌ تجاوز‌ شوروی‌ سابق‌ به‌ افغانستان‌فرموده‌ بود:‌ شوروی‌ افغانستان‌ را‌ بزور‌ سر‌ نیزه می‌ توان‌ اشغال‌ کرد ولی‌ بران‌ نمی‌ توان‌ تکیه‌ کرد.امروزه‌ فرمایش‌ امام‌ رحمةالله علیه‌ درباره‌ طالبان‌ مصداق‌ و‌ عینیت‌ دارد.ممکن‌ است‌ افغانستان‌ را‌ بازور‌ نظامی‌ اشغال‌ کنند‌ولی‌ این‌ اشغال‌ دوام‌ نمی‌ یابد،حرکت‌ هاو‌ خیزش‌ های‌ عمومی‌ مردمی‌ به عمر‌ طالبان‌ پایان‌ خواهند‌ داد.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۲:۳۲

طالبان به هیچ وجه گوره دلسوز به افغانستان نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۳:۴۰

زنده باد مجاهدین امارات اسلامی طالبان مرگ بر جیره خواران آمریکا و صهیونیسم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۹:۰۵

مرگ بر طالبان وطن فروش

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۷:۰۰

لعنت به حمایت گران طالبان......... نمی‌خوان کشور پیشرفت کنه حسودا

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۰۲ ۱۷:۵۰

دولت آمریکا طالبان را فریب داد چون کسی طالب را نمی شناخت بعد از مدتی که شناسایی شوند نسل شأن توسط مردم دولت منقرض می شود