به گزارش ایسنا، یکی از راه حلهای مهم "باتری نمک مذاب " است که نه تنها مزایای بیشتری نسبت به باتریهای لیتیومی دارند، بلکه کاربردیتر نیز هستند.
اخیرا دانشمندان آزمایشگاه ملی سندیا طرحی جدید ارائه داده و در آن از راهکارهایی جالب گفتهاند که نشان میدهد میتوان باتریهای نمک مذاب ارزانتر و با قابلیت ذخیره انرژی بیشتر نسبت به نسخههای موجود را ساخت.
باتریهای نمک مذاب به عنوان یک راهکار مقرون به صرفهتر از باتریهای لیتیومی شناخته شدهاند. "لئو اسمال"، محقق اصلی مطالعه گفت: ما در تلاش بودیم تا دمای عملیاتی باتریهای نمک مذاب را پایین بیاوریم. این کار باعث صرفهجویی در هزینه و کاهش دمای باتری میشود. شما میتوانید از مواد ارزانتری نیز استفاده کنید. باتریها نیز به عایق کمتری نیاز دارند و سیم کشی مورد نیاز برای اتصال تمام باتریها نیز بسیار نازکتر است.
مدلهای موجود این باتریها با عنوان "باتریهای سدیم گوگرد" شناخته میشوند و تعداد کمی از آنها در سراسر جهان تولید شدهاند، اما به طور کلی در دمای ۵۲۰ تا ۶۶۰ درجه فارنهایت (۲۷۰ تا ۳۵۰ درجه سانتیگراد) کار میکنند. اما محققان این مطالعه طرحی ارائه دادهاند که فعالیت آن را در دمای کم ممکن میکند. باتری طراحی شده توسط دانشمندان متشکل از فلز سدیم مایع است.
این باتری سدیم-گوگرد قادر به کار در دمای ۲۳۰ درجه فارنهایت (۱۱۰ درجه سانتیگراد) است و در مدت هشت ماه آزمایش که بیش از ۴۰۰ بار پر و خالی شده، عملکرد خوبی داشته است.
یافتههای این مطالعه در مجله Cell Reports Physical Science منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات