• سه‌شنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400042921394
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرکل پست استان اصفهان:

تا دو سال آینده تمام پلاک‌های اصفهان هوشمند می‌شوند

تا دو سال آینده تمام پلاک‌های اصفهان هوشمند می‌شوند

ایسنا/اصفهان مدیرکل پست استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون ۵ هزار پلاک هوشمند کدپستی(QR) در اصفهان نصب شده است، گفت: مطابق برنامه‌ریزی قرار است تا پایان سال ۱۴۰۱ تمام پلاک های اصفهان هوشمند شوند.

حمید باقری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نصب پلاک هوشمند کدپستی(QR) در اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر به صورت پایلوت نصب این پلاک ها با انعقاد ۷ هزار قرارداد با پیمانکار در منطقه ۸ شهرداری اصفهان آغاز شده است.

وی افزود: تاکنون ۵ هزار پلاک هوشمند کدپستی(QR) در منطقه ۸ شهرداری اصفهان نصب شده است.

مدیرکل پست استان اصفهان با بیان اینکه در مجموع باید ۷۵۰ هزار پلاک هوشمند کدپستی در شهر اصفهان نصب شود، گفت: مطابق برنامه ریزی قرار است در مدت دو سال این تعداد پلاک توسط شهرداری اصفهان نصب شود.

به گفته باقری، تا پایان امسال قرار است در مناطق ۴، ۶، ۷، ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۴ پلاک هوشمند کدپستی(QR) نصب شوند، پلاک بقیه نواحی در سال ۱۴۰۱ نصب خواهد شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۷۸ براساس تصمیم هیات وزیران، قانون الزام استفاده از کدپستی و شماره ملی مطرح شد، افزود: مطابق ماده ۲ آن مصوبه تعیین کدپستی بر عهده اداره پست و نصب آن بر عهده شهرداری شد.

مدیرکل پست استان اصفهان افزود: پیش از این پلاک های قدیمی نصب شده در برخی مناطق اصفهان به خصوص جنوب شهر صرفا کدپستی بود که سپس پلاک شهرداری به آن اضافه شد و باید به ازای تمام واحدها یکی از این پلاک ها نصب می شد، به عنوان مثال در یک مجموعه ۲۰ واحدی، برای تمام ۲۰ واحد یک پلاک کدپستی نصب می شد.

وی ادامه داد: در این شرایط هر واحد یک کدپستی داشت و یک پلاک به نمایندگی، بیرون منزل نصب می شد و در اصل سازمان ها و نامه رسان ها به پلاک های پستی داخل ساختمان دسترسی نداشتند.

باقری با اشاره به تحقیقات بسیار بر روی کدهای پستی نصب شده در شهر، گفت: خروجی آخر این بررسی ها که اکنون در شهر اصفهان نصب شده که پلاک شهرداری بر روی آن درج شده که همان پلاک آبی قدیم است که در کنار آن یک کد QR از سوی اداره پست مشخص است و این کد ارتباطی آنلاینی است که به بانک اطلاعات کد پستی متصل می شود و آن لینک تبدیل به کدپستی می شود.

وی کاهش هزینه ها را از مزایای کدپستی هوشمند عنوان کرد و گفت: مثلا در یک ساختمان ۲۰ واحدی، با اسکن QR آن کدپستی هر واحد به صورت جداگانه نشان داده می شود.

مدیرکل پست استان اصفهان با اشاره به آنلاین بودن کدهای QR، گفت: برای کدپستی یک مجموعه ویلایی که تبدیل به یک واحد آپارتمانی می شد، در گذشته برای آن کدپستی جدید تعریف و پلاک جدید نصب می شد، اما با کدپستی هوشمند به صورت آنلاین اطلاعات جدید در بانک اطلاعاتی کدپستی بر روی همان QR به صورت آنلاین نمایش داده می شود و دیگر نیاز به نصب پلاک جدید نیست.

وی استفاده از کدپستی در حوادث و مراجعات اورژانس را یکی دیگر از مزایای کدپستی هوشمند عنوان کرد و گفت: بر روی QR کدپستی هوشمند موقعیت و لوکیشن محل بر روی نقشه های GIS شهرداری مشخص است که این قابلیت در حال راه اندازی است و پیش بینی می شود تا چند ماه آینده نرم افزار آن توسط شرکت ملی پست تهیه شود، از سوی دیگر موضوع قابلیت انتقال به تمام اپلیکیشن های داخلی و خارجی را دارد.

باقری درباره اینکه چرا به سمت پلاک های هوشمند حرکت کرده ایم، گفت: از سال 1395 پروژه ملی جی نف (تولید آدرس استاندارد ملی مکان محور) توسط شرکت ملی پست و با همکاری دستگاه های مختلف در کشور کلید خورد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر آدرس های مختلفی از سوی دستگاه های تعریف می شود که هزینه بسیاری برای شرکت پست دارد، گفت: بعد از کلید خوردن پروژه جی نف، براساس تابلوها و نقشه های شهرداری آدرس استانداردی تعریف شد که به صورت رایگان از طریق وب سرویس در اختیار سازمان ها قرار می گیرد.

مدیرکل پست استان اصفهان تصریح کرد: امروز تمام کدپستی های اصفهان ژئوکد شده و بر روی نقشه ها موجود است، به همین دلیل پلاک هایی که QR بر روی آن درج شده موقعیت نقشه بر روی آن، قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه به دنبال سیاست توسعه دولت الکترونیک، کارگروه های تخصصی آن شکل گرفت، اظهار کرد: اداره پست اصفهان نیز یکی از ارکان اصلی این کارگروه ها بود.

باقری تاکید کرد: به خصوص از زمان شیوع کرونا تاکنون ارائه بسیاری از خدمات به سمت الکترونیک شدن پیش رفته است و اداره پست در تمام سرویس های خود تحول ایجاد کرده و به جرات نخستین سرویس های الکترونیکی از سوی اداره پست است.

وی تاکید کرد: پروژه جی نف یکی از زیرساخت ها ایجاد شهر هوشمند است و به دنبال الکترونیک شدن خدمات در اصفهان هستیم، بنابراین پیش‌نیاز شهر هوشمند، نصب پلاک های هوشمند کدپستی است تا تمام دستگاه ها بتوانند انتقال اطلاعات داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha