• یکشنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400042719806
  • خبرنگار : 30054

آشنایی با انواع پروتز پا

آشنایی با انواع پروتز پا

یکی از شایع ترین قطع عضوها مربوط به قطع پا است. افراد به دلایل مختلف از قبیل نقص مادرزادی، حوادث مختلف، تومورها و زخم های شدید دچار قطع عضو در ناحیه پاها می شود. خوشبختانه پیشرفت فنآوری در زمینه ساخت پروتز پا به حدی است که در بسیاری مواقع فرد کاملا به زندگی و شرایط عادی برمی گردد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام حکیم کلینیک، امروزه در شرایطی که فرد دچار قطع عضو در ناحیه مچ پا می شود این امکان را دارد که با استفاده از پروتزهای با کیفیت بدون لنگیدن حرکت کند و به فعالیت های روزانه خود بپردازد. در صورتی که علاقه مند به آشنایی بیشتر با این عضو مصنوعی هستید مطالعه این مقاله را به شما توصیه می کنیم.

پروتز پا شامل چه انواعی می شود؟

در یک دسته بندی کلی پروتز پا شامل پروتز مصنوعی بالای زانو و پروتز مصنوعی زیر زانو می شوند. در شرایطی که فرد در ناحیه بالای زانو دچار قطع عضو شده باید از پروتزهایی استفاده کند که قابلیت تحمل فشار و وزن بالا را دارند. پروتز پا در ناحیه زیر زانو نیز متشکل از سوکت، فیلر، پدیلین و پنجه است.

سوکت مهم ترین بخش تشکیل دهنده آنهاست. عضو خارجی توسط سوکت به بدن متصل می شود. طراحی دقیق سوکت از بسیاری از مشکلات بعدی پیشگیری می کند.

در انتخاب پروتز معیارهای زیر را در نظر داشته باشید؟

همان طور که بیان شد پای مصنوعی تحول قابل توجهی در زندگی فرد ایجاد کرده است؛ اما در صورتی فرد از ویژگی های پای مصنوعی بهره مند می شود که پروتز کاملا متناسب با شرایط او باشد. برخی ویژگی های پروتز مناسب به شرح زیر است:

· پروتز باید مدلی کاملا شبیه سازی شده از زانوی کاربر باشد؛

· پای مصنوعی باید از قدرت بالایی برخوردار بوده و قابلیت تحمل وزن سنگین را داشته باشد؛

· انعطاف پذیری بالای پروتز نیز ویژگی بسیار مهمی است؛

· پروتز مورد استفاده باید بیشترین سازگاری را با آناتومی کاربر داشته باشد؛

· پای مصنوعی باید در برابر شکستگی مقاوم باشد؛

· حرکت با پروتز باید برای کاربر راحت باشد؛

· شکل پروتز باید برای مدت طولانی حفظ شود.

تحرک افراد پس از نصب پروتز چگونه است؟

در اینکه نصب پروتز تحول قابل توجهی در زندگی شخصی افراد ایجاد می کند هیچگونه شکی نیست؛ اما مقدار راحتی و نحوه حرکت فرد بعد از نصب پروتز بستگی به این دارد که مفصل زیر زانوی کاربر با پروتز جایگزین شده است یا اینکه قطع عضو مربوط به بالای زانو می شود.

در صورتی که مفصل زیر زانو با پروتز جایگزین شود نسبت به شرایطی که مفصل بالای زانو با پروتز جایگزین شده  فرد تعادل بیشتری هنگام راه رفتن دارد. علاوه بر این افراد دچار قطع عضو در بالای زانو قادر به تحمل وزن بالا نیستند. تمام وزن بیمار در این حالت بر پروتز اعمال می شود و ممکن است مشکلات حرکتی برای فرد ایجاد شود. روند بهبودی پس از نصب پروتز زیر زانو سریع تر است.

توجه به نکات زیر برای عادت کردن  به پای مصنوعی مفید است

کاربران در ابتدای شروع به استفاده از پروتز باید کمی صبور باشند؛ البته لازم است که اطرافیان او نیز به وی کمک کنند. به­ هر حال لازم است که فرد زمانی را به یادگیری مهارت راه رفتن با این عضو مصنوعی اختصاص دهد. با تمرین راه رفتن با پای جدید تبدیل به یک عادت می شود. حالا توجه شما خواننده گرامی را به چند نکته مهم در این رابطه جلب می کنیم:

· شروع گام برداشتن: هنگام شروع قدم برداشتن باید ابتدا پای سالم جلو گذاشته شده و سپس پای مصنوعی حرکت داده شود. در واقع فرد باید گام اول را با پای سالم بردارد؛

· پایین رفتن از پله ها: هنگام پایین رفتن از پله ها لازم است که فرد ابتدا پای پروتزی را پایین آورده و سپس پای سالم را بگذارد. در واقع پایین رفتن از پله ها با پای مصنوعی شروع می شود؛

· بالا رفتن از پله ها: هنگام بالا رفتن از پله ها برخلاف پایین آمدن باید ابتدا پای سالم و سپس پای مصنوعی بالا گذاشته شود.

چه زمانی باید پروتز پا تعویض شود؟

زمان تعویض پروتز پا به عوامل متعددی از قبیل وزن فرد، میزان فعالیت و سلامت عمومی کاربران بستگی دارد. به مرور زمان و با ساییدگی پروتز نیاز به تعویض برخی قسمت ها یا تمام پروتز است.

هزینه ساخت پای مصنوعی چقدر است؟

عوامل مختلفی در هزینه ساخت پروتز پا تاثیرگذار است. نوع پروتز و نیاز فرد از عوامل اصلی موثر در این زمینه است. کیفیت پروتز نیز از عوامل مهم در این رابطه به شمار می رود. افزایش کیفیت توام با افزایش هزینه است. برای مثال در صورتی که پروتز ضد آب باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. بخشی از هزینه پروتز توسط شرکت های بیمه ای پرداخت می شود. به همین دلیل بیمه شدگان هزینه کمتری برای پروتز می پردازند.

با استفاده از پروتز پا به روند عادی زندگی ادامه دهید

با وجود اعضای مصنوعی دیگر تصمیم گیری در رابطه با قطع عضو به اندازه گذشته سخت نیست. کافیست پروتز انتخابی با آناتومی و شرایط فرد مطابقت کامل داشته باشد و افراد مدت زمانی برای یادگیری راه رفتن با پروتز صرف کنند. در این صورت پس از مدت کوتاهی زندگی فرد تا حد زیادی به شرایط عادی باز می گردد.

کیفیت و راحتی تحرک فرد پس از نصب پروتز پا به نحوه قطع شدگی عضو بستگی دارد. در شرایطی که پروتز جایگزین بخش های زیر زانو شود به مراتب حرکت فرد راحت تر و طبیعی تر از زمانی است که قطع عضو مربوط به بالای زانو باشد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha