• یکشنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400042719252
  • خبرنگار : 50233

در گفت‌وگو با ایسنا بررسی شد:

استان سمنان و لزوم شکل‌گیری یک نظام تولید مبتنی بر معدن

استان سمنان و لزوم شکل‌گیری یک نظام تولید مبتنی بر معدن

ایسنا/سمنان رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان بر ضرورت شکل‌گیری یک نظام تولید مبتنی بر معدن تاکید کرد و گفت: دنیا به موادمعدنی ما نیاز دارد.

علی تشنه‌دل در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت موادمعدنی در دنیا اظهار کرد: به دلیل همین نیازی که موادمعدنی وجود داشت، معادن ما در دوران تحریم‌ها کمترین آسیب را دیدند چرا که دنیا به موادمعدنی نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از ارز مورد نیاز کشور در دوران فشارهای بین‌المللی از محل معادن تامین شد افزود: معادن و پتروشیمی‌ها ارزآوری خود را حفظ کردند.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان از سمنان به عنوان استانی معدنی نام برد و گفت: استان سمنان از نظر موادمعدنی از غنا و ظرفیت بسیار زیادی برخوردار است و از همین رو شکل‌گیری یک نظام تولید مبتنی بر معدن در این استان ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه استان سمنان در این بخش فرصت‌های زیادی از دست داده ادامه داد: با وجود از دست دادن برخی از فرصت‌ها، استان سمنان فرصت‌های بنیادین و راهبردی نیز پیش رو دارد و باید از این فرصت به درستی استفاده شود لذا اگر منطقی و به موقع از این فرصت‌های بنیادی پیش رو استفاده شود می‌توان به توسعه استان بیش از پیش امیدوار بود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه استان سمنان چه در بخش معدن و صنعت و چه در بخش کشاورزی و گردشگری از پتانسیل قابل توجهی برخوردار است اضافه کرد: استان سمنان در حال حاضر کمترین میزان بیکاری را در سطح کشور دارد و این نقطه قوت خوبی است.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای استان سمنان در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی گفت: استان سمنان جدا از فرصت‌ها با چالش‌های جدی نیز روبرو است که باید برای رفع آنها از هم‌اکنون چاره‌اندیشی شود وگرنه در آینده همه چیز را نابود و اقتصاد استان را با مشکل مواجه می‌شود.


تشنه‌دل از کمبود منابع آبی، آلایندگی و نبود زنجیره تولید به عنوان چالش‌های پیش روی استان در حوزه اقتصاد و توسعه نام برد و افزود: با توجه به ظرفیت بالای معدنی استان، شکل گیری یک نظام جدید تولید مبتنی بر معدن به حل این چالش‌ها نیز کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در گذشته نه تنها در استان که در سطح ملی نیز استراتژی صنعتی و تولیدی نداشتیم خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه صنعت با راهبرد زاده نشده، در ادامه به مشکل برخوردیم این معضل در استان‌هایی که با تاخیر و دیرتر به سمت صنعتی شدن رفتند بیشتر وجود دارد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه فقدان راهبرد در ابتدای شکل گیری صنایع به ایجاد مشکلاتی منتهی شده که بعدتر خود را نشان داده اظهار کرد: به همین دلیل است که امروز می بینیم صنایع فولادی را به مناطقی بردند که یک قطره هم آب برای بخش صنعت ندارد. یکی از دلایلی که امروز در استان با شکل گیری صنایع فولادی مخالفت می شود نیز همین است که امروز ما دارای "راهبرد" هستیم. اگرچه راهبرد باید از ابتدا و قبل از استقرار واحدها وجود می داشت تا با چالش مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه وجود راهبرد در صنعت و تولید به ایجاد هارمونی در استان نیز می انجامد گفت: اگر از سند راهبردی در این بخش برخوردار بودیم آن هارمونی متناسب با مزیت‌های منطقه ای استان در تولید و صنعت شکل می گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha