به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، یک منبع قضایی اعلام کرد که دادگاه تجدیدنظر مصر، عالیترین دادگاه مدنی در این کشور درخواست فرجامخواهی گروهی ۱۳ نفره شامل دو فعال برجسته این کشور برای قرار دادن نامشان در لیست تروریستی به مدت پنج سال را رد کرد.
این گروه شامل زیاد العلیمی، فعال و نماینده سابق پارلمان مصر و رامی شعث، از بنیانگذاران جنبش تحریم اسرائیل در حمایت از فلسطینیها برای خارج کردن سرمایهگذاریها از اراضی اشغالی و اعمال تحریمهایی علیه این رژیم در مصر است.
اعضای این گروه از سال ۲۰۱۹ در پرونده مشهور به "ائتلاف امید" بازداشت شدند.
مقامات مصری این ائتلاف را متهم کردند که از گروه اخوان المسلمین برای تحریک به انقلاب و اقدامات خشونتآمیز حمایت مالی دریافت میکند.
اعضای این ائتلاف آوریل ۲۰۲۰ در لیست تروریستی مصر قرار گرفتند.
برخی دوستان آنها و فعالان مصری اظهار کردند که هدف از این بازداشتها ممانعت از تشکیل ائتلافی سکولار کمی پیش از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۲۰ بود و این بازداشتها به یکی از مهمترین موضوعات حقوق بشری در مصر تبدیل شدند.
منبع قضایی یاد شده اعلام کرد که حکم دادگاه فرجام خواهی قطعی است.
خانواده شعث اعلام کردند که از تصمیم برای ابقای نام او در لیست تروریستی که شامل بلوکه داراییها و ممنوع السفری او نیز میشود، شوکه شدهاند.
آنها افزودند: به خانواده و یا تیم حقوقی شعث هیچ دلیل و مدرک قانونی برای اتخاذ چنین تصمیمی ارائه نشده و همینطور به او اجازه داده نشده با وکلایش تماس بگیرد.
ماه فوریه یک کمیته از کارشناسان سازمان ملل خواستار حذف نام العلیمی و شعث از لیست تروریستها شدند.
این سازمانها اعلام کردند: از قانون مبارزه با تروریسم به ویژه در ارتباط با سوء استفاده از اقدامات بیشتر علیه این لیست در سطح ملی برای حمله به فعالان حوزه حقوق بشر به شدت ناخرسند هستیم.
این درحالی است که آمریکا روز چهارشنبه مصر را به دست براشتن از هدف گیری فعالان حقوق بشری فراخواند و هشدار داد، این مساله را در مذاکرات فروش سلاح به این کشور مدنظر قرار میدهد. این اظهار نظر آمریکا پس از بازداشت فعال حقوقی برجسته مصر و ارجاع او به دادگاه بود.
حسام بهجت، مدیر اجرایی ابتکار عمل مصر برای حقوق شخصی روز دوشنبه اعلام کرد، دادستانی اتهاماتی را علیه او در زمینه فعالیت در شبکههای اجتماعی وارد کرده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد، آمریکا در قبال لیست اتهامی و نیز بازداشت فعالان دیگر جامعه مدنی، خبرنگاران و دانشگاهیان نگران است.
او گفت: به دولت مصر گفتیم افراد مثل بهجت نباید هدف بگیرند زیرا به شکل مسالمتآمیز نظرشان را بیان میکنند.
انتهای پیام
نظرات