• پنجشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042417306
  • خبرنگار : 50072

چگونه از یک چهارم موارد ابتلا به کووید-۱۹ جلوگیری کنیم؟

چگونه از یک چهارم موارد ابتلا به کووید-۱۹ جلوگیری کنیم؟

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند، افرادی که از رژیم غذایی با کیفیت بالا استفاده می‌کنند کمتر به بیماری کووید-۱۹ شدید مبتلا می‌شوند در حالی که افرادی که رژیم غذایی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.

به نقل از نیوز، اطلاعات حدود ۶۰۰ هزار برنامه تحقیق کووید ZOE  که یک نظرسنجی درباره غذای مصرف شده طی فوریه ۲۰۲۰ بود، مورد تجزیه‌وتحلیل قرا گرفت. بر اساس تجزیه‌وتحلیل علائم یا نتایج آزمون واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) گزارش شده در برنامه، در نهایت ۳۱هزار و ۸۱۵ نفر (۱۹ درصد) به ویروس مبتلا شدند.

افرادی که بالاترین کیفیت رژیم غذایی را داشتند، در حدود ۱۰ درصد کمتر پیشرفت بیماری کووید را نسبت به رژیم‌های کم کیفیت تجربه کردند و ۴۰ درصد کمتر در معرض بیماری شدید قرار گرفتند.

این اولین مطالعه مهم در مورد رژیم غذایی و کووید-۱۹ است و اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد، یک رژیم غذایی سالم احتمالا ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد.

در این نظرسنجی به جای بررسی غذاهای خاص یا مواد مغذی، الگوی‌های وسیع‌تری از رژیم غذایی طراحی شد که بازتاب‌دهنده نحوه واقعی غذا خوردن ما هستند. این نظرسنجی «نمره کیفیت رژیم غذایی» ارائه کرد که نشان‌دهنده کیفیت کلی رژیم غذایی هر فرد است.

رژیم‌های غذایی با نمرات کیفیت بالا، حاوی غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و مغزها همچنین ماهی‌های روغنی، چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، غذاهای کمتر فرآوری شده و کربوهیدرات‌های تصفیه شده بودند.

همچنین نمرات رژیم غذایی باکیفیت بالا با یک میکروبیوم روده سالم و متنوع‌تر مرتبط بودند که به همین دلایل، رژیم‌های با امتیاز بالاتر با عنوان رژیم‌های «دوستانه روده» نامیده شدند.

نمره پایین کیفیت رژیم غذایی با رژیم‌های غذایی حاوی غذاهای فرآوری شده و مقادیر کم غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها و سبزیجات مرتبط بود.

تاثیر رژیم غذایی با عوامل اقتصادی تقویت شد و افرادی که در محله‌های کم‌درآمد زندگی می‌کردند دارای کمترین کیفیت رژیم غذایی بودند و حدود ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر کووید-۱۹ نسبت به افراد در جوامع مرفه‌ هستند که به همان روش غذا مصرف می‌کنند.

بر اساس این نتایج، محققان تخمین می‌زنند که اگر این اختلافات در کیفیت رژیم غذایی و وضعیت اقتصادی اجتماعی وجود نداشته باشد می‌توان از یک چهارم موارد کووید-۱۹جلوگیری کرد.

پروفسور تیم اسپکتور، دانشمند ارشد ZOE و استاد اپیدمیولوژی ژنتیک در کالج کینگ لندن گفت: «شما مجبور نیستید گیاه‌خوار شوید  اما داشتن گیاهان متنوع در وعده غذایی یک روش عالی برای تقویت سلامت میکروبیوم روده است، ایمنی و سلامت کلی خود را بهبود ببخشید و به‌طور بالقوه خطر ابتلا به کووید-۱۹ را کاهش دهید.»

یافته‌های این تحقیق به صورت پیش چاپ در medRxiv آنلاین منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha