• جمعه / ۲۵ تیر ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400042316529
  • خبرنگار : 71533

جمالی: دولت سیزدهم مفهوم «شجاعت مدیریتی» را احیاء کند

جمالی: دولت سیزدهم مفهوم «شجاعت مدیریتی» را احیاء کند

نماینده سابق مجلس گفت: مدیران ما گاهی آنقدر دست به عصا حرکت می‌کنند که دیگر مفهوم شجاعت مدیریتی در کارشان دیده نمی‌شود، چرا که فردی پیش از آن‌ها خطا و جرمی مرتکب شده‌اند و این‌ها هم ترسیده‌اند در حالی که باید شجاعت مدیریتی در قالب قانون احیا شود.

محمدجواد جمالی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره الزامات تحقق کارآمدی در دولت سیزدهم، اظهار کرد: باید اذعان کنیم که در کشور ما متأسفانه احزاب به شکل واقعی وجود ندارند تا وقتی که برنده انتخاباتی می‌شوند، نیروهای کیفی هم پرورش داده باشند که به روی کار بیایند و امور را به دست بگیرند، بنابراین احزاب در آستانه هر انتخابات دنبال اشخاص می‌دوند تا هرکس اقبال بیشتری دارد و از لحاظ فکری به آنان نزدیک است را مورد حمایت قرار دهند.

وی یادآور شد: آقای رئیسی هم خودشان از حزب خاصی نیستند که بخواهند از درون آن افراد کابینه را مشخص کنند. در این شرایط هم وقتی ایشان خودشان تشکیلاتی ندارند، رقابتی میان سایر تشکیلات سیاسی نزدیک شکل می‌گیرد تا با فشارها و رایزنی‌هایی افرادی را به کابینه اضافه کنند. خود آقای رئیسی هم در واکنش به همین مسائل بود که گفتند سامانه‌ای شکل می‌دهند تا از این رویه جلوگیری شود. 

نماینده سابق مجلس ادامه داد: متاسفانه در کشور ما باندبازی در سیاست به شکل بارزی وجود دارد و افراد بدون توجه به جایگاه تخصصی و تجربه کاری در مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند و در نهایت به دلیل ناکارآمدی، فرسودگی موجب گله‌مندی مردم از دولت‌ها می‌شوند.

جمالی با بیان اینکه شناسایی مدیران خوب از عناصر گمشده ساختار اداری ماست، تاکید کرد: ما خودمان از این جهت کوتاهی کردیم و باید این امر را مورد توجه قرار دهیم. گاهی تا زمانی که یک شخص از سازمان، نهاد یا وزارتخانه‌ای جدا نشود فکری برای جایگزینی وی نمی‌شود. عادت کرده‌ایم که فردای کنار رفتن کسی به هر دلیلی بگردیم و جانشین پیدا کنیم، کاری که باید از قبل انجام می‌شد و در همه جای دنیا جز ایران هم مرسوم است.

وی با بیان اینکه انتخاب وزرایی با رشته تحصیلی مرتبط از مهمترین عوامل ایجاد کارآمدی است، تصریح کرد: من زمانی که در مجلس بودم هم این را گفتم که آقای وزیر صمت چرا با لیسانس حقوق از دانشگاه تبریز باید وزیر صمت شود؟ یا وزیر ارتباطات می‌توانست فردی باشد که در دانشگاهی در همین رشته تحصیل کرده اما می‌دانیم که چنین نیست. یکی از مشکلات ما همین همسونبودن رشته تحصیلی وزرا با وزارتخانه است.

جمالی گفت: افرادی که عضو دولت می‌شوند باید برنامه و چشم‌انداز داشته باشند و بدانند که به کجا آمده‌اند و چطور باید عمل کنند. ما نیاز به سیستم جدید و انسان‌های تازه داریم. ما به تلفیقی از جوان‌گرایی و تجربه نیاز داریم. اینکه فردی را با ۵۵ سال سن بازنشسته کنیم تا به خانه برود این درست نیست. باید از تجربیات وی هم استفاده شود. اینکه ما این افراد را کنار بگذاریم تا جوان‌گرایی شود یا کاری به دست جوانان سپرده شود برداشت غلطی است. با کنار گذاشتن آن ۵۰۰ نفر لزوماً شغلی به جوانان ما که بیکار مانده‌اند نمی‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه مدیران دولت آینده باید منافع ملی را بشناسند و بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند، اظهار کرد: مدیران ما یا ضوابطی می‌آیند یا روابطی یا شرایطی که این دسته سوم از دو دسته قبلی وضع بدتری دارند. این رویه باید اصلاح شود و به ویژگی‌ها و توانمندی‌های لازم برای هر جایگاهی توجه داشته باشیم.

نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی باید دست مدیران توانمند را بازتر بگذارند، اظهار کرد: مدیران ما گاهی آنقدر دست به عصا حرکت می‌کنند که دیگر مفهوم شجاعت مدیریتی در کارشان دیده نمی‌شود. علت هم این است که فرد یا افرادی پیش از آن‌ها خطا و جرمی مرتکب شده‌اند و این‌ها هم ترسیده‌اند در حالی که باید شجاعت مدیریتی در قالب قانون احیا شود تا مدیران بتوانند کار کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha