• سه‌شنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400042215894
  • خبرنگار : 71415

"خلیج توییت‌ها"؛ فعالیت‌ ربات‌های ضدکوبا در توییتر

"خلیج توییت‌ها"؛ فعالیت‌ ربات‌های ضدکوبا در توییتر

حتی قبل از بروز اعتراضات روز یکشنبه در کوبا، یک کمپین اینترنتی هماهنگ برای اشاعه پیام‌های ضد حکومت کوبا در توییتر شروع به انتشار پیام‌های خود کرده بود، این غول رسانه‌های اجتماعی نه فقط علاقه به متوقف کردن آن نشان نداد بلکه همچنین دارای تاریخچه مسدود کردن حساب های کاربری متعلق به رسانه ها و دولت کوبا نیز هست .

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، به دنبال انتشار گزارش‌ها درباره اعتراضات در قبال کمبود تجهیزات پزشکی و مشکلات دیگر در کوبا در روز یکشنبه، بحثی در رسانه‌های اجتماعی درباره معنای این تظاهرات بالا گرفت. حامیان دولت کوبا خیلی زود خودشان را غرق در پاسخ‌ها و اقدامات حسابهای بدون هیچ گونه دنباله‌رو و همچنین حساب‌هایی که هیچ حساب دیگری را دنبال نکرده بودند یافتند و متوجه شدند که این حساب‌ها در عرض چند ماه و یا حتی چند روز گذشته ایجاد شده اند.
یک کاربر گفت: این اکانت ها مطالب یکدیگر را می پسندند و همچنین به یکدیگر پاسخ داده و مطالب آنها را در ابعاد انبوه بازنشر می‌کنند و از پیامهای مشابهی نیز استفاده می کنند. حتی برخی از آنها نیز اسامی یکسان دارند.
چندحساب‌ کاربری بزرگ حامی دولت کوبا گزارش کردند، سریعاً غرق در مطالب و اقدامات این حساب‌ها شده‌اند. اما حتی صاحبان حساب‌های کاربری کوچک و با دنبال کننده‌های کم نیز متذکر شدند که پست‌هایشان درباره کوبا سریعاً از سوی یک سری کاربران اسرارآمیز و به طور تقریباً فوری پاسخ داده می شوند. این حساب‌های کاربری اسرارآمیز همچنین به بازنشر توییت‌ها و اشاعه پست‌ها در انتقاد از کوبا و رهبرانش می‌پردازند.

این پدیده نه از روز یکشنبه بلکه از چند روز قبل از آن از جمله با به راه انداختن هشتگی تحت عنوان هشتگ اس.او.اس کوبا شروع شده بود. این همان فرمول مورد استفاده از سوی آمریکا در قبال برنامه‌های دیگر تغییر حکومت علیه کشورهای دیگر ازجمله کودتای سال ۲۰۱۹ علیه اوو مورالس، رئیس جمهور بولیوی و تلاش برای کودتا علیه نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا است.
پایگاه خبری کوبایی دومینیو کوبا در تاریخ ۹ ژوئیه متذکر شد تعداد زیادی از آنچه که پایگاه "ربات‌های اینترنتی" خواند پشت سر هم منتشر می‌کنند، انبوه پیام‌های مشابه و یا تقریبا مشابه است.
یک حساب کاربری مشهور دیگر که حامی دولت کوبا بوده و نام خوزه مارتی یک قهرمان ملی گرای کوبا را دارد نیز به گزارش سوابق اذیت و آزار گسترده خود در روز شنبه از سوی این ربات ها پرداخت .
مارتی بعداً به کنایه گفت که عملیات اس.او.اس کوبا در توییتر به زودی به عنوان عملیات "خلیج توییتها" شناخته خواهد شد همانطور که آمریکا در کودتای نافرجام ۱۹۶۱ از سوی ضد انقلاب‌های کوبا مشهور به خلیج خوک ها شکست خورد. این عملیات نیز در عرض سه روز آینده با پاسخی بهتر از هر زمان از سوی انقلاب شکست خواهد خورد .
این نوع کمپین‌های هماهنگ علیه کشورهایی که از سوی آمریکا به جهت تغییر حکومت هدف قرار گرفته‌اند چیز جدیدی نیستند. سال گذشته میلادی پایگاه گری زون گزارش داد که چطور فیسبوک یک عملیات مرتبط با آمریکا به اجرا در آمده از سوی یک شرکت "ارتباطات راهبردی" موسوم به سی ال اس استراتژیز در حمایت از کودتای ونزوئلا و بولیوی در سال ۲۰۱۹ را لغو کرد.
با این حال فیسبوک، گوگل و توییتر معمولاً عادت به مسدود کردن حساب‌هایی دارند که به انتشار پستها در حمایت و یا در تایید دولت‌هایی که آمریکا به دنبال تحریک بحران در آنهاست نظیر چین روسیه ایران ونزوئلا و کوبا می پردازند.
گاهی اوقات این مسدود کردن ها از سوی آنچه که توییتر به عنوان "رفتار نامعتبر هماهنگ" اعلام می‌کند توجیه می شوند اما گاهی دیگر نیز ، برخوردها و مسدود کردن ها گسترده و بدون توضیح بوده‌اند .
این همان اتفاقی است که در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۹ دقایقی قبل از آنکه دیاز کانل برای مردم کوبا درباره تدابیر به اجرا در آمده از سوی دولتش با هدف کمک به کشور برای تاب آوردن کمبود سوخت ناشی از تحریم‌های آمریکا سخنرانی کند، رخ داد.
همانطور که اسپوتنیک گزارش کرد، توییتر به خاموش کردن دهها حساب کاربری برجسته از جمله حساب‌های کاربری رسانه‌هایی شامل مسا ردوندا، کوبا دیبیت و همچنین نشریه وابسته به حزب کمونیست کوبا موسوم به گرانما و تعداد زیادی از حسابهای گزارشگران و خبرنگاران این نشریه اقدام کرد.

برخی از این حساب های کاربری صدها هزار دنباله رو داشتند. توییتر همچنین حساب‌های متعلق به چند وزارتخانه دولت و سیاستمدار برجسته کوبا را نیز مسدود کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha