ساخت نیروگاه زباله سوز نوشهر با هدف فرآوری ۲۰۰ تن زباله تولیدی شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در ساعت در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت حدود ۲ هکتار در منطقه "پلنگ چال" نوشهر کلنگ زنی شد و پس از سال ها بالاخره در ۲۷ آذرماه ۹۹ به صورت رسمی افتتاح شد.
بهره برداری رسمی از این نیروگاه که گفته می شود از لحاظ برخورداری از آخرین استانداردهای زیست محیطی جهان دومین در نوع خود پس از نیروگاه تهران است زمینه اشتغال دستکم ۶۰ نفر را فراهم کرد.
به اعتقاد کارشناسان این مجموعه و تکنولوژی به کار رفته در نیروگاه زباله سوز نوشهر میتواند گامی بزرگی برای پیشگیری از آلایندههای زیستمحیطی و تضمین سلامت مردم منطقه باشد.
برای این نیروگاه که فعالیت آزمایشی آن در تیرماه ۹۹ با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه آغاز و در ۲۷ آذرماه نیز به صورت رسمی از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور به بهره برداری رسید حدود ۱۱۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده که حدود ۲۶ میلیارد تومان آن از محل سفر مقام معظم رهبری و مابقی نیز از اعتبارات ملی هزینه شده است .
نیروگاه زباله سوزنوشهر از بخش های کوره، دریافت و سوزاندن زباله، تولید برق ژنراتور و نیز کنترل آلایندگی زیست محیطی تشکیل شده است و از آنجایی که تمامی فرآیند ها در ساخت و راه اندازی نیروگاه زبالهسوز نوشهر از تجربه متخصصان و کارشناسان متولی ساخت نیروگاه تهران استفاده شد، می توان ادعا کرد که این نیروگاه می تواند حجم عمده ای از زباله های غیرارزشمند را امحا کند ضمن اینکه کمترین آلودگی را نیز به همراه داشته باشد و علاوه برآن برق هم تولید کند.
*زباله سوز نوشهر هیچ گونه آلودگی زیست محیطی ندراد
بهروز امامی بهرهبردار نیروگاه زباله سوز نوشهر در گفت وگو با ایسنا، در خصوص تکنولوژی به کار رفته این مجموعه اظهار کرد: زباله ها پس از فرآیند پردازش در سالن تفکیک، برای سوزاندن وارد کوره های اولیه و ثانویه به منظور تولید انرژی حرارتی میشوند و سپس با استفاده از تجهیزات ، انرژی حرارتی به انرژی الکتریسیته تبدیل می شود و گازهای حاصله با کمک "اسید اسکرایبر" با تزریق کربن فعال و فیلترهای مختصوص پاکسازی و در نهایت با استفاده از سنسورهای کنترل آلایندگی از طریق دودکش تخلیه می شود که با این روش هیچگونه آلودگی زیست محیطی به همراه نخواهد داشت.
وی افزود: با استفاده از تجهیزات پیشرفته ، شیرابه های حاصل از زباله های شهری برابر استاندارد پس از طی مراحل مختلف به آب کشاورزی تبدیل می شود به همین خاطر هیچگونه آلودگی زیست محیطی نخواهد داشت.
امامی در ادامه با بیان اینکه نیروگاه زباله سوز نوشهر از سال گذشته که به راه افتاده باعث شده هیچ زباله ای در محل دپو زباله ریخته نشود و از تابستان نیز به صورت مداوم زباله ها در حال سوزاندن است، افزود: بخشی از زباله های تلنبار شده با خاک ادغام و یا پوسیده شده و تنها بخشی که سالم مانده است دوباره در فرآیند نیروگاه سوزانده خواهد شد.
بهرهبردار نیروگاه زباله سوز نوشهر با اشاره به خط انتقال برق و تولید آن از این نیروگاه ابراز کرد: چون این طرح برای نخستین بار در استان مازندران در حال انجام است، بنابراین نیازمند یک سری فرآیندها بوده و در این میان نیازمند کنتور دو طرفه ایم که در مراحل پایانی هستیم .
*ظرفیت نیروگاه نوشهر ۲۰۰تن زباله در روز است
وی با اشاره به اینکه نیروگاه نوشهر ظرفیت ۲۰۰ تن زباله را در روز دارد، بیان کرد: نیروها با تمام توان در حال فعالیت هستند و خط تفکیک نیز در حال کار است و البته معایبی وجود داشت که برطرف شد.
این بهره بردار در پاسخ به این پرسش که آیا از زباله شهرهای اطراف نیز استفاده خواهد شد یا خیر، با تاکید براینکه نباید نگاه منطقه ای داشت، گفت: در این خصوص باید نگاه ملی داشت و اگر زباله های نوشهر به حد ۲۰۰ تن نرسد باید از زباله شهرهای اطراف مثل چالوس استفاده کرد تا ظرفیت نیروگاه تکمیل شود.
امامی ادامه داد: باید تا حد امکان محل دپوی زباله ها را کاهش داد زیرا از طریق این زباله ها به طبیعت و جنگل صدمات زیادی وارد شده و دیگر زمینی برای زباله نمانده است بنابراین باید از تمام ظرفیت برای امحای زباله ها استفاده کرد تا بیش از این محیط زیست آسیب نبیند.
وی خاطر نشان کرد: خاکستر موجود ناشی از سوزاندن زباله در مجاورت نیروگاه که رانشی نیز هست تخلیه می شود و روی حجم زباله های تلنبار شده نیز تثبیت صورت گرفته و گیاه کاشته خواهد شد.
*با وجود زباله سوز شیرابه ای وارد رودخانه ها نمی شود
امامی با اشاره به اقدامات شهرداری در خصوص آسفالت مسیرها و زه کشی مسیر شیرابه گفت: از این پس شیرابه ای در مسیر سرازیر نخواهد شد تا وارد رودخانه شود.
*تولید برق به زودی در مدار نیروگاه زباله سوز نوشهر قرار می گیرد
علی امانی شهردار نوشهر نیز با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی شهرداری برای تثبیت زباله های از پیش تلنبار شده و زه کشی مسیر شیرابه گفت: از زمانی که نیروگاه به راه افتاده است زباله جدیدی روی محل دپوی زباله قبلی ریخته نشده و مستقیم به نیروگاه برده می شود و همانجا تفکیک صورت می گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه روی زباله های قبلی خاک ریخته می شد تنها بخشی از آن قابل سوزاندن بوده و مابقی قابل استفاده نیست و قرار است قسمتی که باقیمانده به عرصه جنگلی تبدیل شود.
شهردار نوشهر به تولید برق نیروگاه از طریق سوزاندن زباله ظرف چند روز آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به صحبت هایی که شده قرار است تولید برق که یکی از اهداف اصلی نیروگاه بوده به زودی اجرایی شود.
انتهای پیام
نظرات