به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن اشاره به فعالیتهای مردمی از زمان فوت نزار بنات، فعال سیاسی فلسطینی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم یک هدفمان را حفظ کنیم و آن ادامه مقابله با اشغالگران و اقدامات آن از طریق وحدت و یکپارچگی و تقویت جبهه داخلیمان است.
اشتیه در جریان سخنرانی خود در ابتدای نشست هفتگی دولت ضمن اشاره به اینکه انتخابات، «مهمترین ورودی ما است»، تصریح کرد: ما همگی تلاش میکنیم تا "اسرائیل" مجبور شود اجازه برگزاری انتخابات در شهر قدس و بقیه اراضی فلسطین را طبق آنچه در توافق قید شده، بدهد.
اشتیه از تصمیم نصری ابوجیش مبنی بر تداوم فعالیت خود در پست وزارت کار در این دولت استقبال کرد.
ابوجیش پیشتر از ابقای خود در دولت فلسطین خبر داده و گفت که اشتیه برای دومین بار با برکناری او مخالفت کرد و وی به فعالیت خود به عنوان وزیر ادامه خواهد داد تا در خدمت ملی و مردمی و اهداف عالی باشد.
از سوی دیگر، نخست وزیر فلسطین از یونسکو خواست تا حفاریهای رژیم صهیونیستی در شهر قدس را تفتیش و بازرسی کند و برای توقف برنامههای اداره آثار باستانی اسرائیلی وارد عمل شود.
وی ادامه داد: ما از سازمان یونسکو میخواهیم حفاریهای "اسرائیل" در زیر مسجدالاقصی را بررسی و نظارت کند و برای توقف آنچه اداره آثار باستانی تصمیم گرفته آن را انجام دهد، وارد عمل شود.
اشتیه همچنین گفت، اداره آثار باستانی اسرائیلی قصد توسعه تونل زیر دیوار غربی مسجد الاقصی از «حوش الشهابی»، «حمام العین»، «باب المجلس» را دارد که آن به تونلی باز واقع در سمت غرب منطقه «المدرسه العمریه» میرسد.
وی تصریح کرد، حفاری تونلها در پایین کاخهای اموی به سمت دروازه الخلیل، یکی از دروازههای بخش قدیمی قدس و از سمت منطقه سلوان به سمت مصلای المروانی در مسجد الاقصی ادامه مییابد.
از سوی دیگر، نخست وزیر فلسطین مصوبه کابینه رژیم صهیونیستی برای کسر ۵۹۷ میلیون شکِل (حدود ۱۸۳ میلیون دلار آمریکا) از درآمدهای مالیاتی متعلق به تشکیلات خودگردان فلسطین را اقدامی غیرقانونی دانست.
وی گفت: این کسری به حدود ۵۰ میلیون شکِل در ماه (حدود ۱۵.۳ میلیون دلار) از ابتدای ماه اوت آینده به دلیل تداوم تعهدات ما در قبال خانواده شهدا، اسراء و زخمیشدگان میرسد.
اشتیه اظهار کرد: ما تصویب این امر را اقدامی غیرقانونی میدانیم که با توافقهای امضا شده تناقض دارد و نقض قوانین بینالمللی به شمار میآید.
وی از کشورهای جهان خواست برای توقف این کسری و بلوکه کردن پولها وارد عمل شوند.
اشتیه گفت، دولتش در حال بررسی اتخاذ اقدامات لازم برای مقابله با این تصمیم است.
وی تاکید کرد، مبالغ کسر شده توسط اسرائیل به بهانه تعهد دولت فلسطین در قبال اسرا و خانوادههای شهداء از سال ۲۰۱۹ تا امروز، حدود ۸۵۱ میلیون شکل (حدود ۲۶۱ میلیون دلار) بوده است. این امر باعث شده دولت در یک وضعیت مالی دشوار قرار بگیرد و برای انجام تعهدات خود باید از بانکها وام بگیرد و این وضعیت غیرعادی و ناپایدار است.
انتهای پیام
نظرات