• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400042114784
  • خبرنگار : 71415

اظهار نگرانی پنتاگون درخصوص وخامت وضعیت افغانستان

اظهار نگرانی پنتاگون درخصوص وخامت وضعیت افغانستان

سخنگوی پنتاگون به فاکس نیوز گفت، آمریکا با نگرانی نظاره‌گر حملات شبه نظامیان در افغانستان بوده و از دولت افغانستان می‌خواهد در برابر این پیشروی بایستد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، از زمان شروع فرآیند خروج نظامیان آمریکایی و دیگر نظامیان خارجی از افغانستان در بهار امسال، گروه طالبان در چند منطقه در شمال افغانستان جای پای خود را محکم کرده است.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: ما مطمئنا با نگرانی عمیق نظاره‌گر وضعیت امنیتی در حال وخامت و خشونتی که البته بسیار بالاست و پیشروی‌ها و تحرکی که ظاهرا هم اکنون طالبان دارد، هستیم.

او اظهار کرد، آمریکا شرکایش در افغانستان را تشویق می‌کند که از تواهنمندی‌هایشان استفاده کنند.

وی ادامه داد: و ما می‌دانیم که آنها می‌دانند چطور از کشورشان دفاع کنند. اکنون زمان آن است که آنها برخاسته و دقیقا همین کار را کنند.

این سخنگو در گفتگویی با فاکس نیوز عنوان کرد، آمریکا "دست از افغانستان نکشیده است" اما این به عهده خود افغانها است که با استفاده از توانمندی‌هایشان که "ما میدانیم" از کشورشان دفاع کنند.

پنتاگون روز جمعه نیز اظهار اطمینان کرده بود که افتادن کنترل افغانستان به دست طالبان امری محتوم نیست و واشنگتن به کابل و نیروهای امنیتی‌اش حمایت کافی را به منظور اینکه آنها را قادر به ادامه جنگ با این گروه شبه نظامی در صورت تمایل کند، ارائه کرده بود.

او در مصاحبه روز یکشنبه با فاکس نیوز عنوان کرد، واشنگتن همچنان به دنبال گزینه‌هایی به جهت استقرار سربازانش با هدف رسیدگی به تهدیدات تروریستی بالقوه برآمده از افغانستان بعد از تکمیل خروج آمریکا از این کشور در ماه اوت است.

او گفت: ما همواره خواستار یافتن گزینه‌های بیشتر هستیم. به همین دلیل با کشورهای همسایه‌ای که به افغانستان نزدیک‌تر هستند همکاری می‌کنیم تا ببینیم امکانات چه چیزهایی هستند. و این کار را با هر میزان چابکی و انرژی که بتوانیم برای یافتن گزینه‌های بیشتر انجام میدهیم.

کربی همچنین به آمریکایی‌ها اطمینان داد اگر این کشور قادر به یافتن پایگاه‌هایی در نزدیکی افغانستان نباشد، خواهد توانست  از "توانمندی‌های پیچیده و قدرتمند قطعی" به جهت اجرای حملات "حتی از راه دور" استفاده کند.

کربی گفت: ما می‌توانیم این کار را کنیم و حتی در سالهای اخیر در جاهایی همچون لیبی ثابت کرده‌ایم که می‌توانیم این کار را کنیم.

او از تصمیم دولت بایدن برای اجرا کردن برنامه‌های دولت قبل برای خارج ساختن نظامیان آمریکایی از افغانستان دفاع و عنوان کرد چند دهه اشغالگری در افغانستان به آمریکا برای ایجاد "اهرم" برای مذاکرات صلح کمک نکرد.

او خاطرنشان کرد: این استدلال که شما با حضور نظامیان در آنجا به ناگهان همه اهرم‌ها را دارید دقیقا در طول پنج، 10 و 15 سال گذشته اتفاق نیفتاد. ما 100 هزار نظامی را در عرصه میدانی داشتیم بنابراین این استدلال که  حضور نظامیانتان در عرصه میدانی به ناگهان به شما اهرم می‌دهد، تا کنون سابقه تاریخی دقیقی نداشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۱ ۲۱:۴۰

کسی به فکر مردم زجر کشیده افغان هست؟؟ زنان و دختران و مردم افغانستان تازه داشتند برای آینده ای بهتر امیدوار می شدند و حالا بازگشت به 20 سال قبل و ارتجاع طالبان ...