به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ینی شفق، اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در جریان سخنرانی در ولایت خوست واقع در شرق این کشور و پس از مراسم گشایش پنجمین فرودگاه بینالمللی افغانستان با هزینه ۲۰ میلیون دلار، گفت: چرا به جای آنکه فردا سر میز مذاکرات بنشینید، همین امروز اینکار را نمیکنید؟ باید از عراق، سوریه، لیبی، یمن، لبنان و الجزایر درس عبرت بگیرید.
وی با مقصر دانستن طالبان در افزایش خشونتها در میان خروج نیروهای خارجی از افغانستان ادامه داد: اگر شما نبرد را انتخاب کنید، مسئولیت آن نیز بر گردن خودتان است.
در آستانۀ تکمیلشدن روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، رییسجمهور غنی گفت که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پیشنهاد او بود.
او در این باره افزود: «آیا امریکاییها را به عزت از افغانستان بیرون کردم یا نه؟ کی من گفتم آمریکاییها باشند؟ هفت سال پیش نگفته بودم که آمریکاییها بیرون میروند؟ دو سال پیش به رییسجمهور ترامپ ننوشتم که نیروهایت را از افغانستان بیرون ببر؟»
رییسجمهور در سخنرانیاش همچنین گفت که اگر طالبان برای افغانستان میجنگند باید تعهد کنند که خط دیورند را نمیپذیرند و به نوکری پایان میدهند: «بیایید بپرسید از طالبان، اول اینکه برای چهکسی میجنگند؟ برای افغانستان یا برای اینکه افغانستان زیر دست دیگران بیاید؟ به من اعتماد کنید که افغانستان از چهارراه به یک راه بدل نمیشود و به من وعده کنید که آب افغانستان را به بیگانگان نمیفروشید.»
طالبان تاکنون به این سخنان رییسجمهور واکنش نشان ندادهاند.
او گفت که آنچه تاکنون برای صلح انجام داده در تاریخ افغانستان کسی نکردهاست. غنی هشدار داد هرکسی که نظام را از درون تخریب کند قابل تحمل نخواهد بود.
از زمانی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مه سال جاری میلادی اعلام کرد نیروهای این کشور از افغانستان خارج میشوند، طالبان بیش از ۱۵۰ منطقه از این کشور را تصرف کرده است.
نیروهای افغان نیز بر اساس آمارهای روزانه مدعی شدهاند که ۲۰۰ شبه نظامی طالبان را در عملیات ضد تروریستی کشتهاند.
روز شنبه، وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد، ۱۹۱ شبه نظامی طالبان در حملات هوایی در ولایتهای مختلف این کشور کشته شدند.
طالبان نیز مدعی است که دو منطقه بسیار مهم و یک نقطه حساس و استراتژیک را در ولایت پروان واقع در شمال افغانستان تصرف کرده است.
این گروه شبه نظامی در بیانیهای اعلام کرد، همچنین به تعهداتش درباره یک راهحل سیاسی که به تشکیل یک "سیستم اسلامی حقیقی و راستین" در افغانستان منجر شود، پایبند است.
انتهای پیام
نظرات