علی بختیار در گفت و گو با ایسنا درباره این موضوع که رئیس جمهور منتخب برای انتخاب کابینه باید چه معیارهایی را در نظر بگیرد، اظهار کرد: ابراهیم رئیسی یک حرف بسیار ارزشمندی را عنوان کرد که بنده یک انسان مستقل هستم و مقابل جناح های سیاسی نیستم، بلکه مقابل فساد و ناکارآمدی خواهم ایستاد. باید دو ویژگی سلامت و کارآمدی مد نظر رئیس جمهور منتخب برای انتخاب کابینه قرار گیرد.
وی افزود: در واقع این فکر که چون جریان اصولگرا من را به قدرت رساند پس نباید از جریان های دیگر در اداره کشور استفاده کنم اندیشه اشتباهی است که بدن شک ابراهیم رئیسی این تفکر را ندارد. بحث استفاده افراد شایسته در کابینه موضوع مهمی است که اگر به آن توجه شود مسائل کشور سر و سامان خواهد یافت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، گفت: هر زمانی کشور و وزارتخانه ها دارای افراد شایسته بودند امور روبه جلو رفته و مشکلات تا حد زیادی رفع شده است. برای مثال در حوزه علم و فناوری در دوره دولت فعلی به این دلیل که فرد شایسته ای بر مسند مربوطه قرار داشت کارهای بسیار ارزشمندی در کشور انجام شد و صنعت دانش بنیان رشد پیدا کرد. در وزارتخانهها نیز در همین شرایط نابسامان کشور برخی وزرا نمره قبولی گرفتند.
بختیار ادامه داد: بنابراین استفاده از شایستگان و شایسته سالاری در کابینه آینده اصلی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. مطمئن هستم رئیس جمهور منتخب در انتخاب کابینه خود نگاه فراجناحی خواهد داشت و به کارآمدی توجه ویژه خواهد کرد و به شکل علمی عمل می کند. باید همه موضوعات در سیاست داخلی و خارجی، اقتصاد، فرهنگ، اجتماعی و ...را با نگاه علمی پیش ببریم.
وی تصریح کرد: در بعد اقتصادی باید بر اساس علم روز دنیا حرکت کنیم نه اینکه چند کلیدواژه را سر هم کنیم و برنامه اقتصادی بدهیم. یکی دیگر از موضوعاتی که رئیس جمهور منتخب را در انتخاب کابینه موفق می کند استفاده از تمام افکار و اندیشه ها است. باید اجازه دهیم که تمام افکار به منصه ظهور برسند و حتی افکار افرادی که به ایشان رای ندادند یا رای سفید انداختند باید جذب دولت شوند.
این عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با بیان اینکه باید از توده مردم بهره برد، گفت: به اندیشمندان و نخبگان برای پیشرفت کشور نیاز داریم. همچنین در انتخاب کابینه باید اصل وحدت در نظر گرفته شود. رئیس جمهور، منتخب تمام ملت ایران است و نباید افرادی به خود اجازه دهند که برای ملت و دیگر جناح ها خط و نشان بکشند. آفت بزرگ برای رئیس جمهور منتخب این است که به جای تمرکز برای حل علمی مشکلات وارد این حاشیهها و درگیریها شود. در برابر این رویکرد باید رویه وحدت و انسجام مد نظر باشد.
بختیار در پاسخ به این سوال که دولت جدید باید چه رویکردی را در سیاست خارجی خود لحاظ کند، اظهار کرد: همان طور که ابراهیم رئیسی تاکید کرد باید سیاست خارجی کشور مبتنی بر تنش زدایی باشد به طوری که یک سیاست خارجی تعاملی با سایر کشورها برقرار کنیم. این نوع سیاست خارجی توانسته کار را در بقیه حوزهها تسهیل کند. اقتصاد و ... به سیاست داخلی و خارجی کشور گره خورده است و نگاه تعاملی رئیس جمهور منتخب در سیاست خارجی امیدوار کننده است و در ارتباط با غرب نیز باید بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت گام برداریم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، افزود: جمهوری اسلامی در سیاست خارجی خود هیچ گاه دچار وادادگی نشده است و در موضوع هسته ای نیز رئیس جمهور منتخب بر این باور است که باید سیاست تنش زدایی را پیش ببریم که در این صورت بسیاری از مشکلات نیز حل میشود.
انتهای پیام
نظرات