علی تشنهدل در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه باید بر ارتقا تولید واحدها متمرکز شویم اظهار کرد: افت ظرفیت تولید در واحدهای صنعتی و تولیدی نشانه خوبی برای بررسی مشکلات این واحدها است تا پیش از آنکه به مشکلات جدیتری دچار شوند، مشکلات و موانع پیش روی آنها را مرتفع کرد.
وی با اشاره به وجود آمار 1800واحد صنعتی در این استان تصریح کرد: بخشی از این واحدها در حد یک اسم بودند و میزان تولید بسیار کمی داشتند و برخی نیز با ظرفیت 80 تا 100درصد هم فعالیت دارند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیمی از این 1800واحد با ظرفیت زیر 50درصد فعالیت میکنند. البته این مشکل محدود به استان سمنان نیست و در سطح کشور نیز بخش زیادی از واحدها با ظرفیت زیر 50درصد فعالیت دارند.
فعالسازی واحدهای راکد به راحتی ممکن نیست
تشنهدل در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص فعالسازی واحدهای راکد در این استان گفت: فعالسازی واحدهای راکد به راحتی میسر نیست چرا که مشکلات متنوعی از عدم وجود بازار، مشکل شرکا، مشکل مدیریتی، بانکی، و...دارند.
وی با اشاره به تملیک برخی از این واحدها از سوی بانکها اظهار کرد: عمده این واحدها، با مشکل بازار مواجه هستند و ریشه مشکلات آنها را باید در نبود بازار جستوجو کرد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان تمرکز بر ارتقا تولید واحدها را یک ضرورت خواند و گفت: برای اینکه دیگر واحدهایی که با افت ظرفیت تولید مواجه اند به سرنوشت واحدهای راکد مواجه نشوند باید به موقع به رفع مشکلات آنها پرداخت لذا افت ظرفیت در یک واحد تولیدی نشانه مناسبی است که با رویت آن باید به بررسی مشکلات واحد پرداخته شود.
رئیس صمت استان با بیان اصلی اصلیترین مشکل واحدها چه در استان و چه در سطح ملی فعالیت زیر ظرفیت است ادامه داد: واقعیت این است که بخشی از مشکلات این واحدها با رفع تحریمها برداشته می شود البته بخش دیگری از مشکلات نیز نیازمند تدابیر دیگری است.
وی به نقش تحریمها در کاهش ظرفیت برخی واحدها پرداخت و گفت: یکی از مشکلات برخی واحدها تامین مواد اولیه و خصوصا مواد پتروشیمی وانواع ورق است، وقتی یک واحد صنعتی 1000 تن نیاز دارد و فقط 30 تن به آن داده میشود معلوم است که به ناچار باید زیرظرفیت کار کند و به مشکل دچار میشود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان از نظام بانکی و تامین مالی به عنوان دیگر مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی نام برد و اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 90درصد منابع مالی واحدها از طریق نظام بانکی تامین می شود.
ساختار بورس در ایران نامطمئن است
وی از تامین مالی از طریق بازار سرمایه و بورس به عنوان بهترین راه تامین مالی نام برد و اظهار کرد: متاسفانه ساختار بازار سرمایه در ایران نامطمئن است وگرنه بورس استانداردترین و مطمئنترین راه برای تامین مالی واحدها است.ضمن اینکه اتفاقات اخیر در بورس نیز به این عدم اطمینان نیز دامن زد.
تشنهدل با بیان اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور ما از نظر ساختاری نیز مشکلات جدی دارند افزود: متاسفانه واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور ما به اخذ تسهیلات از بانکها عادت کردند و همین سبب شده که این واحدها عمدتا چند دفتره باشند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان از عدم شفافیت مالی به عنوان یکی دیگر از مشکلات حوزه تولید در ایران نام برد و گفت: متاسفانه فرهنگ بنگاهداری در ایران به سمت عدم شفافیت مالی رفته است. از طرفی واحدی که بخواهد از منابع مالی بازار سرمایه استفاده کند باید دارای شفافیت مالی باشد.
وی افزود: در ایران هم تولیدکنندهها و هم بنگاهها از شفافیت مالی لازم برخوردار نیستند یا لااقل از شفافیت کمتری برخوردارند. ضمن اینکه ساختار صنایع نیز در عدم توانایی استفاده از منابع بازار سرمایه توسط واحدها موثر است.
وی از نبود واحدهای صنعتی بزرگ در استان به عنوان یک ایراد نام برد و گفت: تقریبا همه واحدهای صنعتی در استان سمنان در شمار واحدهای کوچک و متوسط هستند.
ناسازگاری بانکها با تولید!!
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان گفت: تا زمانی که زمینههای مناسب فراهم نشود و بازار بورس به پایداری لازم نرسد، نباید به تامین منابع مالی واحدها از بازار سرمایه امید داشت. لذا در میانمدت همچنان بانکها تنها منبع تامین مالی واحدها هستند از همین رو باید بانکها را تولیدمحور کرد. متاسفانه بانکها در ایران نه از حیث فرهنگی و نه از حیث مقررات با تولید سازگاری ندارند.
این عضو کارگروه اشتغال استان معتقد است که برای کمک به بخش تولید و صنعت باید هم فرهنگ بنگاهداری و هم نظام بانکداری و هم ساختارها را اصلاح کرد و تحقق این مهم نیز نیازمند زمان است.
وی تصریح کرد: شوربختانه بانکها نه تولید و صنعت محور که دلالمحور هستند و از همین رو است که بخش مهمی از مشکلات صنایع در کشور به نظام بانکی برمیگردد.
انتهای پیام
نظرات