• شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400041913101
  • خبرنگار : 30054

چاپ دیجیتال فوری؛ سریع، باکیفیت و سبز!

چاپ دیجیتال فوری؛ سریع، باکیفیت و سبز!

در سال های اخیر، آماده سازی و تحویل سفارشات در زمان مقرر، یکی از مشکلات اساسی چاپخانه ها و مشتریانشان بوده است؛ اینکه چاپخانه‌ای بتواند در زمانی کوتاه با حفظ کیفیت، سفارش مشتری را تهیه کند، به معنای برتری‌اش نسبت به رقبا بود. همین دغدغه باعث به‌وجود آمدن چاپ دیجیتال شد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام الو چاپ، روش‌های سنتی چاپ، امروزه جای خود را به چاپ دیجیتال یا همان چاپ فوری داده‌اند که «فتوکپی خشک» هم خوانده می‌شود. این روش چاپ، باعث شده که فرآیند چاپ نسبت به گذشته با سرعت بیشتری انجام پذیرد و همچنان کیفیت خود را حفظ کند.

در روش‌های چاپ سنتی، باید فرآیندهای طولانی ساخت فیلم، ساخت صفحات چاپی، اثبات رنگ و جداکردن قطعات به شیوه دستی، طی می‌شد که این مراحل علاوه بر زمانبر بودن، به محیط زیست آسیب می‌رساندند. اما در روش دیجیتال، تصویر دیجیتالی به صورت مستقیم روی انواع مدیا چاپ شده و باعث صرفه جویی بیشتر در وقت و هزینه می‌شود. در ادامه این گزارش، به تفاوت‌های این نوع چاپ با انواع چاپ‌های سنتی از جمله افست، اشاره خواهد شد.

الوچاپ، مجموعه‌ای مدرن و تمام‌وقت است که کار چاپ فوری را حتی سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رود انجام می‌دهد و محصول نهایی را با نهایت دقت و کیفیت به دست مشتریان خود می‌رساند. از طریق سایت این مجموعه، امکان سفارش در هر ساعتی از شبانه روز فراهم است.

مزایای چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست

همان‌طور که پیش‌تر هم به آن اشاره شد، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های چاپ فوری، سرعت آن است که باعث کاهش زمان آماده سازی سفارش می‌شود. در چاپ دیجیتال تنها فایل ورودی لازم است و دیگر مراحلی چون انتقال محتوا روی سیلندرها، تولید فیلم و زینک مرسوم در چاپ افست، حذف می‌شوند. همین اتفاق، به چاپ دیجیتال سرعت می‌بخشد.

در این نوع چاپ، بسیاری از محصولات در کمتر از 10 ساعت آماده می‌شوند؛ البته تیراژ کار و نوع کار چاپی نیز در این روند، نقش موثری دارند.

دستگاه‌های چاپ فوری به صورت خودکار و تمام‌اتوماتیک کار می‌کنند و اپراتور نقش زیادی در پیش‌برد کارشان ندارد. این ویژگی باعث افزایش دقت در کار شده و در نتیجه، ضایعات کمتری تولید می‌شود. نکته دیگری که در این حوزه باید به آن توجه کرد، این است که دستگاه‌های چاپ دیجیتال انواع مختلفی دارند و با توجه به مدلشان، قابلیت کاربرد در هر جایی، از جمله دفاتر اداری و منزل شخصی را دارند. مدل های اداری و خانگی این دستگاه ها سر و صدای کمتری ایجاد کرده و کاربری آسانی دارند.

ویژگی دیگری که چاپ دیجیتال را نسبت به چاپ افست، برتری می‌دهد، امکان چاپ در تیراژ پایین است. ممکن است مشتریان بخواهند وابسته به چاپ اول، تست کار و دلایل دیگر، چاپ را در تعداد محدود سفارش دهند و چاپ فوری این امکان را با هزینه کم و دقت و تسلط بیشتر فراهم می‌کند.

چاپ دیجیتال همچنین قابلیت چاپ اطلاعات متغیر را دارد چرا که این کامپیوتر است که اطلاعات هر صفحه را به دستگاه چاپ وارد می‌کند و این اطلاعات مستقل از صفحات قبل هستند، پس ممکن است اطلاعاتی که در هر صفحه چاپ می‌شوند، متفاوت از صفحه قبل باشند.

از نکات دیگری که باعث می‌شود چاپ دیجیتال برای مشتریان نسبت به چاپ فوری ارجح باشد، تنوع در ابعاد و سطوح چاپی است. کاربران این نوع چاپ می‌توانند تصویر مورد نظر خود را حتی در ابعاد بسیار عریض با حفظ کیفیت چاپ کنند. به همین دلیل چاپ دیجیتال در تولید محصولات مختلف از جمله چاپ انواع لیبل، کارت ویزیت، کاتالوگ و حتی چاپ ساک‌های دستی موفق عمل می کند.

بر اساس این ویژگی، چاپخانه‌هایی که از روش‌های دیجیتال استفاده می‌کنند نیز، در واقع در برخی هزینه‌ها – مثل تهیه فیلم و زینک - صرفه‌جویی می‌کنند، چرا که فقط همان مواردی که لازم است، بدون هیچ یک از متعلقات دست و پاگیر، چاپ می‌شود. البته هزینه نگهداری دستگاه های چاپ دیجیتال بالاتر از دستگاه های چاپ افست است بنابراین مقایسه هزینه های چاپ افست و دیجیتال منطقی نیست.

چاپخانه ها دستگاه های چاپ خود را بر حسب نیاز و نوع محصول مورد نظر مشتری،  انتخاب می کنند. به عنوان مثال برای چاپ کارت ویزیت از دستگاه «چاپ دیجیتال لیزری» استفاده می شود. در حالی که برای تولید یک اعلان چند متری، از «دستگاه جوهرافشان» استفاده می‌کنند. حال که نام این دو روش به میان آمد، در ادامه به معرفی انواع روش‌های چاپ دیجیتال می‌پردازیم؛

روش الکتروفتوگرافی: تونری یا مرکبی

این روش شامل دو نوع «تونری» و «دیجیتال مرکبی» است. در روش تونری، درام چرخانی توسط شعاع نور لیزر باردار می‌شود و سپس تصویر، با ذوب شدن مرکب‌های پودری‌ -که تونر نام دارند- روی سطح کاغذ، تشکیل می‌شود.

این روش به دلیل سرعت بالایی که دارد، در مصارف صنعتی جای خود را باز کرده است و در شمار کارآمدترین سیستم‌های چاپ دیجیتال در ابعاد متوسط قرا می گیرد.

اما در روش دیجیتال مرکبی، به جای پودر رنگ از مرکب‌های رنگی استفاده می‎ شود. این روش در سفارشات پرتیراژ کاربرد دارد؛ این نوع چاپ محدودیت‌هایی همچون ابعاد دستگاه و هزینه سنگین را نیز در بر دارد.

روش دیجیتال نوری یا پرتوی، در لابراتورهای عکاسی

در روش چاپ نوری، تصویر از طریق تابش شعاع‌های نور روی کاغذهای حساس به نور ایجاد شده و پس از ظاهر شدن، تثبیت می شود. این روش در لابراتورهای عکاسی کاربرد دارد و با وجود بالابودن هزینه دستگاه، نتیجه آن کیفیت بسیار بالایی دارد. به دلیل دو مرحله‌ای بودن فرایند چاپ و ظهور در این روش کیفیت محصول نهایی بسیار بالا است.

روش جوهرافشان، رایج‌ترین روش چاپ

اما معروف‌ترین روش چاپ دیجیتال، روش جوهر افشان است. در این روش از انواع ماشین آلات- از پرینترهای رومیزی گرفته تا دستگاه‌های 5 متری- استفاده می‌شود. در این روش، برای انتقال تصویر نیازی به واسطه نیست و اطلاعات به صورت مستقیم، توسط یک هد به سطح منتقل می‌شوند.  

روش چاپ، مقرون به صرفه برای تیراژهای بالا

در این روش، اطلاعات، در قالب یک فایل کامپیوتری از رایانه به دستگاه چاپگر انتقال می‌یابد. این دستگاه‌ها Direct imaging نام دارند و به اختصار DI نامیده می‌شوند؛ این روش به علت مقرون به صرفه بودن برای چاپ صفحات در تیراژ بالا کاربرد دارد و با این وجود، به دلیل شباهت این دستگاه‌ها با چاپگرهای افست، امکان چاپ اطلاعات متغیر را ندارند.

روش حرارتی، روشی قدیمی

در روش حرارتی، تصویر به کمک حرارت ناشی از لیزر یا ماتریس‌های حرارتی بر روی کاغذهای ویژه، ایجاد می‌شود. دستگاه‌های فکس از این روش استفاده می‌کنند، اما امروزه، با ظهور روش‌های نوین، این روش کاربرد چندانی ندارد.

روش تصعید رنگ، گران و پرهزینه

روش تصعید رنگ با الهام از روش حرارتی، مواد رنگی را روی سلفون‌هایی قرار می‌دهد و با تاباندن پرتوهای گوناگون مانند لیزر یا ماتریس رنگ را از روی سلفون بخار کرده و روی کاغذ ثبت می‌کند. ابعاد چاپی این روش، معمولا کوچک است و هزینه آن با توجه به گران بودن سلفون‌های رنگی، بالا است.

برای بسیاری از افراد، با شناخت انواع روش چاپ دیجیتال، این سوال پیش می‌آید که آیا واقعا جایی وجود دارد که این کارها را در کمترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت و دقت انجام دهد؟ البته که وجود دارد و در ادامه به معرفی یک چاپخانه دیجیتال که تمام ویژگی های بالا را داشته باشد می پردازیم؛

الوچاپ، متخصص در چاپ فوری

مجموعه الوچاپ، یکی از مدرن‌ترین مجموعه‌های چاپ دیجیتال است. این مجموعه در سال 1397 در تهران تاسیس شد. الوچاپ به این دلیل که امکان ثبت سفارش با جزئیات دقیق را، به صورت 24 ساعته از طریق وبسایتش فراهم کرده، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای سفارش چاپ فوری است.

این مجموعه با راه‌اندازی یک چاپخانه مدرن دیجیتال در تهران به کمک تیمی متخصص و پاسخگو، از هم‌صنفانش متمایز می‌شود و به واسطه 25 سال سابقه مدیرانش، خیال مشتریان را از کیفیت کارشان راحت می‌کند.

مجموعه الوچاپ با شعار «یک دو سه... چاپ!» فعالیت می‌کند که نشان از سرعت بسیار بالای عملکردش دارد و «چاپ فوری» را تضمین می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha