به گزارش ایسنا بنابر اعلام پایپ ایران، بدنه مخزن اسید معمولا از استیل، کامپوزیت (فایبرگلاس)، پلی اتیلن و پلی پروپیلن ساخته می شود و دارای دانسیته و مقاومت بالایی می باشد. از این مخزن برای حمل و نگهداری اسید نیتریک، کلریدریک، سیتریک، فسفریک، سولفوریک، هیدروکلریک اسید، سودها، مواد قلیایی و موادی که خاصیت خورندگی بالایی دارند، استفاده میشود.
مخزن اسید انواع مختلفی دارد و براساس جنس بدنه، شکل ظاهری و نوع اسیدی که قرار است درون آن ذخیره شود، دسته بندی میشود. در زیر به انواع این مخازن اشاره شده است.
مخزن استیل ضد اسید: این مخزن از فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل ساخته میشود و اصلیترین عناصر تشکیل دهنده این فولاد ضد زنگ، آهن، کروم و نیکل است. مخزن استیل 10.5 درصد کروم و 1.2 درصد کربن دارد.
مخزن اسید فایبرگلاس: این مخزن از مواد پلیمری که شامل الیاف شیشه، پشم شیشه، وینیل استر، پلی استر و اپوکسی میباشد، ساخته میشود و در برابر خوردگی، دمای بالا، زنگ زدگی و ترک بسیار مقاوم است و استحکام بالایی دارد. چگالی مخزن اسید فایبرگلاس حدودا بین 1850 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
مخزن اسید پلی اتیلن: این مخزن ساختار بسیار ساده ای دارد و از طریق پلیمریزاسیون گاز اتیلن ساخته می شود. با استفاده از روش پلیمریزاسیون میتوان چگالی، وزن مولکولی، درجه شاخه ای و شبکه ای، شاخص جریان مذاب و مخلوط پذیری پلی اتیلن را کنترل کرد. مخزن اسید پلی اتیلن بسیار پرکاربرد است و در بین تمام مخازن اسید، پرفروشترین می باشد.
مخزن اسید پلی پروپیلن: این مخزن از پلی پروپیلن گسترش یافته یا لایه ای ساخته میشود و قدرت جذب فشار بالایی دارد. از مخزن اسید پلی پروپیلن به طور گسترده در صنایع هوا فضا و کنترل تجهیزات رادیویی استفاده میشود. مخزن اسید پلی پروپیلن خیلی سریع بعد از اعمال فشار به حالت اولیه خود برمی گردد زیرا ویژگی فشاری خوبی دارد و سختی آن پایین است.
مخزن اسید کربن استیل: این مخزن از کربن استیل که نوعی فولاد است، ساخته میشود و هر چقدر درصد کربن آن افزایش پیدا کند، مستحکم تر میشود اما انعطاف پذیری آن کاهش پیدا میکند. میزان کربن بالاتر همچنین باعث کاهش نقطه ذوب مخزن میگردد.
مخزن اسید افقی: این مخزن میتواند چند صد هزار لیتر اسید را ذخیره و نگهداری کند.
مخزن اسید عمودی: این مخزن قابلیت ذخیره چند صد لیتر تا چند صد هزار لیتر اسید را دارد.
مخزن اسید مکعبی: این مخزن از فایبرگلاس یا همان کامپوزیت ساخته میشود.
مخزن اسید ته قیفی: این مخزن عموما از استیل ساخته میشود.
مخزن اسید هیدروکلریک: بهترین مخازن برای نگهداری اسید هیدروکلریک، مخزن استیل و فولادی با روکش میباشند. هیدروکلریک اسید یک مایع فرار است و خورندگی بالایی دارد، به همین دلیل باید مخزنی مقاوم و مناسب برای حمل و ذخیره آن انتخاب شود.
مخزن اسید سولفوریک: برای نگهداری و ذخیره اسید سولفوریک باید از مخزن استیل و مخازن پلی پروپیلن که مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند، استفاده کرد. اسید سولفوریک قدرت خورندگی بالایی دارد و در تماس با آب گرما تولید میکند؛ به همین دلیل در انتخاب منبع مناسب برای حمل و ذخیره آن باید دقت شود.
مخزن اسید نیتریک: مخزن نگهداری اسید نیتریک حتما باید از جنس استیل، فلز یا پلی پروپیلن باشد و به هیچ وجه نباید این اسید را در مخازن پلاستیکی نگهداری کرد زیرا باعث ایجاد سوراخ و ترک در مخزن پلاستیکی میشود.
مخزن اسید کلریدریک: برای نگهداری اسید کلریدریک باید از یک مخزن بسیار مقاوم استفاده کرد زیرا اسید کلریدریک قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد و میتواند به بدنه منبع آسیب وارد کند. اسید کلریدریک در نساجیها و کارگاههای تولید پلاستیک بسیار پرکاربرد است.
مزایای مخازن ضد اسید
1. دارای طول عمر بالایی میباشد.
2. کارایی و عملکرد بسیار خوبی دارد.
3. دارای بازدهی و بهره وری بالایی میباشد.
4. در برابر خوردگی، ضربه و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
5. بدنه آن ضد نشت و ضد ترک میباشد.
6. با مواد اسیدی و قلیایی به هیچ وجه دچار واکنش شیمیایی نمیشود.
7. حمل و جابجایی آن راحت است.
8. در شکلها و ابعاد مختلف قابل طراحی و ساخت میباشد.
9. کاملا ایمن و استاندارد است.
هنگام انتخاب و خرید مخزن اسید حتما به نوع کاربری مخزن، اندازه مخزن، دمای محل کار، لوکیشن محل نصب، آب و هوای منطقه، سازگاری شیمیایی مخزن، چگالی اسید، مسائل ایمنی و شرایط نگهداری از مخزن دقت نمایید و با توجه به آنها مخزن مورد نیاز خود را انتخاب و خریداری کنید.
بعد از خرید مخزن، برای نصب آن حتما مکان و جغرافیای مناسب انتخاب کنید. سپس کف و پایههای هر مخزن را محکم و ضخیم پایه گذاری و تنظیم کنید. در نهایت سطح و کف محل نصب را صاف و یکدست کنید تا فاقد هرگونه برآمدگی یا فرورفتگی باشد. باید بدانید که سطح محل نصب مخزن باید حدودا 1 متر از قطر مخزن بزرگتر باشد. البته چگالی و فشار محل نصب مخزن نیز بسیار حائز اهمیت است و نباید از آن غافل شد.
قیمت مخزن اسید براساس عواملی همچون مدل، جنس بدنه، نوع، دانسیته، دمای اسید، اتصلات مخزن، دفنی یا غیر دفنی بودن، ترکیب یا عدم ترکیب اسید با آب درون مخزن، برند مخزن و شرکت تولید کننده آن تعیین می شود ولی اصلی ترین عامل تاثیرگذار بر روی قیمت مخزن ضد اسید، نوع اسیدی است که قرار است در مخزن نگهداری و ذخیره شود.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات