به گزارش ایسنا، پس دو حادثه تلخ واژگونی اتوبوس خبرنگاران و سرباز معلمان که به درگذشت تعدادی از سرنشینان این خودروها از جمله دو خبرنگار ایسنا و ایرنا منجر شد، بحث درباره کیفیت و ایمنی اتوبوس های فعال در جاده های کشور بار دیگر به صدر خبرها آمد و تعدادی از کارشناسان و فعالان این حوزه به اظهار نظر در این رابطه پرداختند.
غلامرضا خادمیزاده - رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان بخش مسافر کشور روز ۶ تیر ماه در گفتوگو با ایسنا به مشکلات موجود در برخی قطعات مورد استفاده در اتوبوس ها اشاره کرده و گفته بود که کارخانههای تولید کننده هیچ مسئولیتی در قبال گارانتی ندارند و لوازم بیکیفیتی مانند لنت ترمز در ایران بدون کیفیت و با مقوا و کارتن تولید میشود. وقتی راننده اتوبوس و مالک آن هیچ اختیار و توانایی برای تهیه چیزی که میخواهد ندارد، مجبور است از اجناس بی کیفیت یا با کیفیت پایین استفاده کند و نهایتا میبینیم همین اتوبوسهای بی کیفیت و قطعات و لوازم بی کیفیت باعث بروز حوادثی مانند تصادفات و واژگونیهای اخیر میشود. به عبارت دیگر وقتی لوازم یدکی در کشور بی کیفیت و تقلبی است، رانندگان مجبورند که از همانها خریداری کنند و با لوازم و قطعات فیک و تقلبی هم مسلما حادثه و سوانح جادهای بیشتر خواهد شد.
به دنبال انتشار این خبر انجمن صنایع تولید لنت ترمز و کلاچ در جوابیه ای به این اظهارات واکنش نشان داد و آن را رسما تکذیب کرد.
در بخشی از توضیحات این انجمن آمده است: با توجه به ارسال نامه انجمن تولید کنندگان لنت ترمز و کلاچ به آن خبرگزاری محترم و همچنین اعلام نتیجه کارشناسی دلایل سانحه اتوبوسهای خبرنگاران و سرباز معلمان از سوی پلیس راهنور نیروی انتظامی و پیگیریهای مکرر دبیر انجمن لنت ترمز انتظار میرفت آن خبرگزاری نسبت به تکذیب خبر فوق و شفاف سازی اذهان عمومی اقدام کند؛ اما متاسفانه اینگونه نشد و انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز را جهت حفظ حقوق اعضای خود ناگزیر به ارائه جوابیه کرده است.
همانطور که مستحضرید تولید انواع لنت ترمز در کشور کاملا بومی شده و با همت متخصصین داخلی در بیش از ۹۰ شرکت و با هزاران کارگر تامین انواع لنت ترمز و قطعات اصطکاکی مورد نیاز کشور تحت نظارت کامل سازمان ملی استاندارد صورت میپذیرد. سالهاست کشور نه تنها از واردات لنت ترمز بینیاز شده است بلکه صادرات قابل توجهی از این محصول برای کشورمان ارزآوری جدی به همراه دارد. لنت ترمز یک کالای فوق ایمنی است که در ایران سابقه تولیدی بیش از ۵۰ سال دارد و محصولات داخلی در کارخانههای خودروسازی و خدمات پس از فروش آنها، بازار داخل و همچنین بازارهای صادراتی به همراه گارانتی میان مصرف کنندگان عرضه میشود. وارد کردن اتهامات بی اساسی همچون استفاده از کارتن و مقوا در تولید این محصول فوق ایمنی و همچنین بیمسئولیتی تولید کنندگان و سازمانهای ذیربط و ناظر نشان از بی اطلاعی و ناآگاهی گوینده و نشر دهنده از وضعیت تولید این قطعه است. لذا با توجه به نظر کارشناسان ذیربط و تحقیقات انجام شده، اظهارات رئیس هیات مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی رانندگان در رابطه با لنت ترمز کاملا نادرست و مصداق تشویش اذهان عمومی میباشد.
انتهای پیام
نظرات