• چهارشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400041611449
  • خبرنگار : 71560

نیکزاد: کمیته ویژه به منظور مدیریت خاموشی‌ها تشکیل می‌شود

نیکزاد: کمیته ویژه به منظور مدیریت خاموشی‌ها تشکیل می‌شود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از پیگیری جدی کمیسیون انرژی و تشکیل کمیته‌ای به منظور مدیریت بحران پیش آمده و مدیریت خاموشی‌ها خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی نیکزاد پس از پایان جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی علل خاموشی‌ها، در جمع خبرنگاران بیان کرد: مردم مستحضر هستند که نمایندگان سه هفته در مجلس کار می‌کنند و یک هفته برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه می‌روند که در حوزه‌های انتخابیه نیز کار آنها سخت‌تر است، اما به دلیل ایجاد بحران قطع برق، کمیسیون انرژی جلسه فوق‌العاده‌ای تشکیل داد و همکاران از حوزه‌های انتخابیه حضور یافتند.

وی ادامه داد: در این جلسه در دو سطح بحث و بررسی انجام شد، اول این‌که چرا این اتفاق افتاد؟ و دوم این‌که چرا مدیریت درستی صورت نمی‌گیرد؟. در یک کلام باید گفت که دولت عنایتی بر صنعت برق و وزارت نیرو نداشته و این وزارتخانه نیز نتوانسته حق و حقوق خود را بگیرد.

وی تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در وضعیت کنونی اطلاع رسانی غلط است. ابتدایی ترین موضوعی که باید به مردم و کسبه و افرادی که مریض در خانه دارند صورت گیرد، اطلاع رسانی دقیق از زمان خاموشی‌هاست.

نایب رییس مجلس در ادامه بیان کرد: در طول چند سال گذشته کمترین توسعه صنعت برق را شاهد بودیم. براساس برنامه ششم توسعه باید ۲۵ هزار مگاوات بر ظرفیت برق کشور افزوده می‌شد، اما متاسفانه اقدام لازم صورت نگرفته است. همچنین نمی‌دانیم چه دستی در کار بوده که اجازه ورود به بخش خصوصی را نداده است. بخشی از صنایع بزرگ در جنوب کشور حاضر بودند که ۱۰ هزار و ۶۰۰ مگاوات از برق مصرفی خود را تامین کنند اما اجازه این کار به آنها داده نشد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: رئیس جمهور شب گذشته با دو کلمه صورت مساله را پاک کرد اول این‌که از مردم خواهش کردند که صرفه جویی کنند، خب چرا خودشان صرفه جویی نمی‌کنند؟ دوم این‌که کسری برق از صنعت جبران شود که این امر پاک کردن صورت مساله است. ما باید مدیریت صحیحی داشته باشیم. تمام ادارات و نهادهای دولتی باید صرفه جویی را در اولویت قرار دهند.

نیکزاد در ادامه اظهار کرد: در برخی از شهرها همزمان با قطع برق، آب نیز قطع می‌شود نباید اجازه داد که این شرایط سخت برای مردم رقم بخورد، باید با مدیریت از ژنراتورها برای استخراج آب از چاه‌های عمیق اقدام کرد. از سوی دیگر در استان‌های گرمسیری باید روزهای پنج‌شنبه تعطیلی اعلام شود تا بتوانیم این چالش را مدیریت کنیم.

وی با اشاره به ضرورت پیش بینی‌های لازم و اتخاذ تصمیمات بیان کرد: سازمان هواشناسی، سازمان عریض و طویلی است و اگر نتواند یک پیش‌بینی کند به چه درد می‌خورد؟ حتما پیش بینی لازم را از افزایش دما داشته است و وزارت نیرو در این زمینه توجهی نکرده است. جای تاسف است که وزیر نیرو بگوید نمی‌توانیم رمزارزها را جمع کنیم. در استان‌هایی که شرکت توزیع برق دارند کاملا مشخص است که در کدام قسمت از شبکه بار بیشتری مصرف می‌شود و قطعا در آنجا رمزارز غیرقانونی وجود دارد که باید با آنها برخورد شود.

نیکزاد در ادامه با اشاره به تشکیل کارگروهی در کمیسیون انرژی به منظور بررسی علل خاموشی‌ها بیان کرد: به منظور جلوگیری از قطع آب همزمان با قطع برق، تعطیلی استان‌های گرمسیری، استفاده از ژنراتورها و نیروگاه‌های تمام وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها، اطلاع رسانی از زمان دقیق قطعی برق کمیته‌ای ویژه در کمیسیون انرژی تشکیل شده و با همکاری وزارت نیرو به صورت ویژه این موضوع را دنبال خواهد کرد تا از این چالش عبور کنیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: تعدادی از نمایندگان در این روزها با توجه به بحران ایجاد شده درخواست لغو تعطیلی هفته آینده مجلس شورای اسلامی را اعلام کردند و در صورت لازم بودن این کار نیز صورت خواهد گرفت. کمیسیون انرژی با جدیت این موضوع را دنبال می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha