• دوشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400041409962
  • خبرنگار : 50214

قاری برجسته یزدی:

شهید حسن دانش متخلق به اخلاق قرآنی بود

شهید حسن دانش متخلق به اخلاق قرآنی بود

ایسنا/یزد قاری، مبتهل و داور برجسته کشوری شهید حسن دانش از قاریان ممتاز یزدی که در فاجعه منا سال ۱۳۹۴ به درجه رفیع شهادت نائل آمد را از معدود قاریانی خواند که متخلق به اخلاق قرآنی بود و به تعالیم آن عمل می‌کرد.

«حسن مختاری» در حاشیه برگزاری اولین جشنواره هنر قرآنی دانش که به همت اداره کل قران، عترت و نماز آموزش و پرورش استان و با مشارکت سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری یزد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید قرانی دارالعباده، ابراز کرد: شهید دانش از معدود قاریانی بود که متخلق به اخلاق قرآنی بود و به تعالیم آن عمل می‌کرد، ضمن این که از دیگر ویژگی‌های وی برخورداری از صبر و حوصله کافی همچنین متانت والا بود.

وی خطاب به دانش آموزان گفت: با توجه به نام این جشنواره که به نام این شهید والامقام متبرک شده است، دانش‌آموزان باید سیره شهید دانش را برای خود الگو قرار داده و در رفتار و کردار خویش به کار بندند.

این مبتهل و داور برجسته کشوری در ادامه با بیان ابتهال اجرای با الحان عربی بوده و به معنی دعا است که  برای خواندن اشعار مناجاتی یا برای مدح پیامبر اکرم استفاده می شود، گفت: هرچند این سبک از موسیقی عربی اقتباس شده اما دارای ساختار آهنگی خاص بوده و با ملودی آهنگ عربی و اذان متفاوت است.

وی خاستگاه هنر تلاوت ابتهال را کشور مصر دانست و ابراز کرد: با توجه به سابقه ۷۰۰ ساله مصر در زمینه تلاوت به احتمال زیاد خاستگاه ابتهال  این کشور بوده اما این سبک در کشورهای عربی دیگر مثل سوریه هم استفاده می‌شود.

این قاری ممتاز یزدی همچنین تصریح کرد: متن ابتهال قصیده و شعر بوده و آهنگ آن با مضامین دعا و مدح پیامبر(ع) عجین می‌شود که زمان اجرای آن نیز پیشتر اذان صبح است البته این هنر تلاوت نسبت به تواشیح کمتر شناخته شده و نوپاست.

وی پیرامون مولفه‌های یک ابتهال خوب هم اظهار کرد: یکی از مولفه‌ها این است که مبتهل توانمندی صوتی خوبی داشته باشد و از آهنگ‌های جذاب و دارای خشوع استفاده کند، ضمن این که باید از حیث معنا و مفاهیم نیز دارای تأثیر باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جشنواره هنر قرانی دانش، مختاری در بخش دیگری از سخنانش نصرالدین طوبی، سید نقش بندی و محمد القیومی را از مبتهلان برجسته جهان اسلام دانست و تاکید کرد: دانش‌آموزان برای یادگیری و موفقیت در هنر ابتهال باید از این اساتید برجسته تقلید کنند و با پشتکار و تمرین می‌توانند در این زمینه موفق باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha